• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İzmir 23 °C

100 Binden Fazla Suriyelinin Yaşadığı İzmir’de Eğitim

100 Binden Fazla Suriyelinin Yaşadığı İzmir’de Eğitim
Suriyeli mültecilerin ekonomiye katkılarını sağlayarak, barış ve huzur dolu bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen İMECE Programı’nın ülke çapında eğitimleri başlıyor.

100 BİNDEN FAZLA SURİYELİNİN YAŞADIĞI İZMİR’DE EĞİTİM

Suriyeli mültecilerin ekonomiye katkılarını sağlayarak, barış ve huzur dolu bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen İMECE Programı’nın ülke çapında eğitimleri başlıyor. 100 binden fazla Suriyelinin yaşadığı İzmir’de yapılacak eğitim, 7 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Habitat Derneği’nin, Suriyeli mültecilerin ekonomiye kazandırılması için hayata geçirdiği İMECE Programı kapsamında Aralık ayı boyunca 14 ilde Yenilikçi Düşünme ve Girişimcilik eğitimleri verilecek. 100 binden fazla Suriyelinin ikamet ettiği Ege’nin İncisi İzmir’de eğitim, 7 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin kendi iş imkânlarını oluşturmalarını ve istihdama katkılarını sağlamayı hedefleyen girişimcilik programı, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNCHR) ile birlikte yürütülüyor.

İŞ HUKUKU’NDAN, TEKNOLOJİYE KADAR HER ALANDA EĞİTİM

İMECE Programı dahilinde, Aralık ayı boyunca 14 ilde Yenilikçi Düşünme ve Girişimcilik eğitimleri gerçekleştirilecek. Bu çalışma ile Suriyeli katılımcıların yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmesi; fikir analizi, rakip analizi ve mali tablo analizlerini inceleme ve anlamlandırma becerisi elde etmesi; SWOT analizini öğrenmesi ve kendi fikirlerini topluluk karşısında sunabilmeleri için sunum becerileri geliştirmesi sağlanacak.

Müfredat hakkında açıklamalarda bulunan İMECE Programı Direktörü Başak Saral, “Katılımcılara yenilikçi iş fikirleri nasıl geliştirilir, iş fikrinin müşterisi kimdir, satış pazarı nerededir gibi eğitimler veriyoruz. Ayrıca, 3 Aralık eğitiminin ardından hukuki ve bürokratik eğitimler de verilerek, kendi işlerini kurmaları için desteklenecek.” dedi./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894