• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İzmir 19 °C

23 Nisan Uluslararası Aliağa Çocuk Festivali Şölen Havasında Başladı

23 Nisan Uluslararası Aliağa Çocuk Festivali Şölen Havasında Başladı
Aliağa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘23 Nisan Uluslararası Aliağa Çocuk Festivali’ muhteşem bir organizasyonla başladı

23 NİSAN ULUSLARARASI ALİAĞA ÇOCUK FESTİVALİ ŞÖLEN HAVASINDA BAŞLADI

Aliağa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘23 Nisan Uluslararası Aliağa Çocuk Festivali’ muhteşem bir organizasyonla başladı. Makedonya’nın Radoviş, Bosna Hersek’in Bihac ve Kakanj şehirlerinden gelen misafir ülke çocukları ile Aliağalı çocukların 23 Nisan coşkusuna binlerce yetişkin de ortak oldu.

Aliağa’da dört gün olarak planlanan uluslararası çocuk festivali görkemli bir kortej yürüyüşü ile başladı. Enka Salonu önünde toplanan misafir ülke çocukları, Aliağa Belediyesi Sanatevi Dans Grupları ve Aliağalı öğrenciler İstiklal Caddesi güzergâhı üzerinden Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’na kadar kortej halinde yürüdü.

Aliağa Belediye Bandosunun marşları eşliğinde yapılan ve renkli görüntülere sahne olan korteje vatandaşların yanı sıra Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da eşiyle birlikte katıldı. Yürüyüş esnasında pencere ve balkonlara çıkan vatandaşların yanı sıra çevredeki esnaflarda bu coşkuya, alkış tutarak ve ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak ortak oldu. Dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterinin taşındığı kortej sırasında binlerce balon gökyüzüne bırakıldı ve ortaya seyrine doyulmaz bir görüntü çıktı.

RADOVİŞ BELEDİYE BAŞKANI GERASİM KONZULOV, “TÜRKLERE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kortejin Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na gelmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’ndaki program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Aliağa Engelsiz Mehteran takımının mini konseri ile başladı. Programın açılış konuşmasını Makedonya Radoviş Belediye Başkanı Gerasim Konzulov yaptı. Aliağa’ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Konzulov, “Sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. İnanın ki küçük bir belediye olarak sizlerden öğreneceğimiz ve buradan alacağımız tecrübeler var. Radoviş belediyesinde Makedonlar ve Türkler yaşamaktadır. Bu iki milletin arası o kadar iyidir ki bunu gelip belediyemizde görmenizi isteriz. Bundan sonra da Türklerle işbirliğimiz ve yaşamımız devam edecektir. Burada sizin huzurunuzda Türklere canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, “BU BAYRAM MİLLETİMİZİN VAR OLUŞ BAYRAMIDIR”

Konzulov’un ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yaptı. Katılımcılara hitap eden Başkan Serkan Acar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün 23 Nisan, Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin olduğu gündür. Yanmış, yıkılmış toprakların yeniden filizlendiği, baharı karşıladığı ve yeni devletimizin ayak seslerinin duyurulduğu gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti ilk müjdesini gelecek nesilleri temsilen çocuklarımıza bayram olarak ilan etmiştir. Ulusça, Milletçe, 98.yılını kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Bosna Hersek ve Makedonyalı kardeşlerimizle birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Sevgili çocuklarımız; Geleceğimizi emanet edeceğimiz pırlantalarımız, bu bayram sizin bayramınız. Bu bayram ulusal egemenliğimizin bayramı, bu bayram milletimizin var oluş bayramıdır. Egemenliğimize sahip çıkmak bu devletin ilelebet payidar olmasını temin edecektir. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ve sonsuza kadar böyle olacaktır. Bin yıldır sahipliğini yaptığımız bu topraklarda çektiği acılara, dağların taşların dayanamayacağı aziz milletimin geleceği sevgili çocuklar; Atalarımızın ağır bedeller ödeyerek kurduğu cumhuriyetimizi koruyacak, sonsuza kadar yaşatacak olan geleceğimiz, umudumuz sizlersiniz. 23 Nisan 1920’de “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyerek Büyük Millet Meclisi’ni açan ve bağımsız, egemen bir devleti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla yad ediyorum. Hepimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

MİSAFİR ÜLKE ÇOCUKLARI RENK KATTI

‘23 Uluslararası Aliağa Çocuk Festivali’nde yapılan konuşmaların ardından Makedonya ve Bosna Hersek’ten katılan 150 misafir öğrenci burada kurulan özel platformda yöresel oyunlarını sergiledi. Rengârenk folklorik kıyafetleriyle yöresel danslarını sergileyen çocuklar, izleyenler tarafından sık sık alkışlandı. Aliağa Özel Toprak Anaokulu, TED Koleji Vakfı, RGYM Cimnastik Okulu, Atatürk İlkokulu, Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) dans gruplarının gösterileri de büyük beğeni toplarken programın bir bölümünde yapılan havai fişek gösterisi de coşkuyu zirveye taşıdı.

Festivalin açılış programına; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra, Başkan Yardımcıları Gökhan Karataş, Orhan Mahmut Çetiner, Radoviş Belediye Başkanı Gerasim Konzulov, Belediye Başkan Yardımcısı Enis Ömer, Bosna Hersek Grup Lideri Suat Çelikov, Bosna Hersek Bihaç Grup Lideri Asıf Şeyhiç ve çok sayıda vatandaş katıldı./EGE BASIN GRUBU

aliaga-23nisan-kutlamari-coskuyla-basladi-17.jpgaliaga-23nisan-kutlamari-coskuyla-basladi-5.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894