• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İzmir 17 °C

7. Enerji Ödülleri Sahiplerini Buldu

7. Enerji Ödülleri Sahiplerini Buldu
“Türkiye Enerji Sektörünün En Önemli Ödülü” olarak bilinen “ICCI Enerji Ödülleri” görkemli bir tören eşliğinde yedinci

“Türkiye Enerji Sektörünün En Önemli Ödülü” olarak bilinen “ICCI Enerji Ödülleri” görkemli bir tören eşliğinde yedinci defa sahiplerine verildi. Türkiye’nin enerji gücünü üreten lider firmaların ödüllendirildiği törende belli kategorilerde yarışan 9 firma ödül aldı.

2 Mayıs 2018, İstanbul - Türkiye’nin LiderEnerji Fuarı; 24. Uluslararası “ICCI Powered by POWER-GEN” 2018 kapsamında düzenlenen, enerji sektörünün Türkiye’deki en önemli etkinliklerinden biri sayılan “ICCI Enerji Ödülleri” düzenlenen görkemli törenle bu yıl 7. kez sahipleri ile buluştu. İstanbul WOW Convention Center’da düzenlenen törende, Türkiye’nin enerji gücünü üreten lider firmaların en iyileri ödüllendirildi. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK yetkilileri ile çok sayıda akademisyen, özel sektör ve STKtemsilcisini katılımıyla gerçekleştirilen törende, farklı kategorilerde yarışan 9 firma ana ekipman tedarikçileriyle birlikte ödül aldı.

24. Uluslararası “ ICCI” Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın ilk günü akşamında yapılan ödül töreninde açıklama yapan ICCI Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel ve Yönetim Kurulu Üyesi Glenn Ensor ICCI Enerji Ödülleri’ni, enerji sektörüne verilen hizmetleri ve yapılan katkıları desteklemek amacıyla düzenlediklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türkiye, yenilenebilir enerji kaynakları açısında çok zengin bir ülke. Enerji Bakanlığı’nın da desteği ile enerji üretiminde yakın zamanda yerli ve milli kaynakların kullanımı hızla artacak. Türkiye’nin gelişim programı içinde enerji, stratejik öneme sahip bir sektör ve bu alanda yapılan tüm yenilikçi çalışmaları destekliyoruz. Benzer şekilde, yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımları desteklemeye de büyük önem veriyoruz. ICCI Enerji Ödülleri’ni enerji sektöründe yer alan başarılı sektör kuruluşlarını ödüllendirmek ve uzun vadede yapılacak yenilenebilir enerji projelerini ve hizmetleri de teşvik etmek amacıyla düzenliyoruz. ‘Yenilenebilir Enerji Santralları’ ve ‘Termik Enerji Santralları’ olarak 2 ana temada verdiğimiz ödüllere bu yıl bu yıl ilk defa, ‘Ana Ekipman Tedarikçisi’ kategorisini de ekledik. Ödül alan tüm firmaları sektöre katkılarından dolayı tebrik ediyoruz.”

TÜRKİYE’YE ENERJİ VEREN 9 FİRMA ÖDÜL ALDI

“ICCI Enerji Ödülleri”, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK yetkilileri ile çok sayıda akademisyen, özel sektör ve STK temsilcisini bir araya getirdi.

Özellikle yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımları desteklemek amacıyla da verilen 7.“ICCI Enerji Ödülleri”nde, Yenilenebilir Enerji Santralleri kategorisinde; Rüzgar, Hidroelektrik, Jeotermal, Biyokütle ve Atık ile Güneş, Termik Santraller alanında ise, Doğalgaz, Kömür projeleri yarıştı. Bu sene yarışmada ödül kategorilerine yeni eklenen Ana Ekipman Tedarikçisi kategorisi ile Yenilenebilir Enerji Santralleri ve Termik Enerji Santralleri kategorisinde ödül alan santrallerin ana ekipmancıları da Ana Ekipman Tedarikçisi kategorisinde ödüllendirildi.

Yenilenebilir Enerji Santralleri kategorisinde; "Rüzgar" alanında Bursa Karacabey’de hayata geçirdiği Harmanlık RES Karacabey projesi ile Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş. ödül alırken projenin “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü Vestas Enerji aldı. "Hidroelektrik" alanında Rize Kalkandere’de hayata geçirdiği Yokuşlu Kalkandere HES projesi ile Sanko Enerji SAN. ve TİC. A.Ş., ödül alırken projenin “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü VOİT enerji aldı. "Jeotermal" alanında Manisa Alaşehir’de hayata geçirdiği Alaşehir JES projesi ile Türkerler Holding, “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü Ormat Teknoloji aldı. "Biyokütle ve Atık" alanında Biokütle Gazlaştırma projesi ile Kastamonu Entegre Ağaç SAN A.Ş., “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü ise Gasification Consultancy firması aldı. "Güneş" alanında Düzce fabrikasında hayata geçirdiği GES Çatı Uygulaması projesi ile Aluform Pekintaş ALÜ. SAN. ve TİC. A.Ş. ödüle layık görülürken “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü iseSCHMİD Pekintaş firması aldı.

Termik Enerji Santralleri kategorisinde; "Doğalgaz" alanında,Kırıkkale’de hayata geçirdiği İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi ile Gama Enerji A.Ş., “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü GE Enerji aldı. "Kömür" alanında, Zonguldak’ta hayata geçirdiği ZETES 3 - Zonguldak Eren Enerji Termik Santrali projesi ile Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ödül alırken “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü ise Harbin Elektrik aldı.

Jüri özel ödüllerinin sahipleri ise VEDAŞ Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Soma Kömür Gazlaştırma Projesi (Trijen) ile TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü oldu.

Enerji sektörü profesyonelleri, 2 Mayıs’ta açılışı gerçekleştirilen Türkiye’nin lider Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı; “ICCI Powered by POWER-GEN” 2018’i 4 Mayıs saat 18.00’a kadar İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy’de ziyaret edebilecek. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894