• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İzmir 23 °C

Ada Bebek Sakat Kalmaktan Zamanla Yarış İle Kurtuldu

Ada Bebek Sakat Kalmaktan Zamanla Yarış İle Kurtuldu
Ada Karakulak, 34 haftalıkken sırtında büyük bir kitle ve ayakları içe dönük şekilde doğdu.

ADA BEBEK SAKAT KALMAKTAN ZAMANLA YARIŞ İLE KURTULDU

Ada Karakulak, 34 haftalıkken sırtında büyük bir kitle ve ayakları içe dönük şekilde doğdu. Sırtındaki kemik kütle Ada bebeğin gergin omurilik sendromu yani çift omuriliği olduğunu gösteriyordu ve acilen ameliyat olmadığı takdirde gelişim bozukluğu devam edecek, belden aşağısı sakat kalacaktı. Doktorlar bebek çok küçük olduğu için ameliyat etmeye cesaret edememişti ancak Memorial Antalya Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu ile görüşen ailenin umutları boşa çıkmamıştı Ada bebek, 10 saat süren başarılı ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.

HER GEÇEN GÜN UMUTLARI TÜKENDİ

Ada bebek 34 haftalık doğdu. Sırtında yumruk büyüklüğünde bir kitle vardı, iki ayağı da birbirinden farklı büyüklükte ve içe dönük şekildeydi. Ada bebeğin ailesi, kızlarını hemen tedavi ettirmek için birçok doktora başvurdu fakat Ada bebek çok küçük olduğu için bu riskli ameliyatı yapmaya kimse cesaret edemedi. Gün geçtikçe Karakulak ailesinin ümidi tükenmeye başladı ve görüştükleri doktorlardan olumlu yanıt alamayınca pediatrik nöroşirürji alanında kendileri araştırma yapmaya başladılar. Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu’nun ismine internette rastlayan Karakulak ailesi, bir umutla Memorial Antalya Hastanesi’ne geldiler. Op. Dr. Kılınçoğlu ile görüşür görüşmez moral bulan aile, kızlarını onun ellerine teslim ettiler.

AMELİYAT OLMASAYDI ASLA YAŞITLARI GİBİ BÜYÜYEMEYECEKTİ

5 Şubat’ta ameliyata alınan Ada bebek 1 buçuk aylıktı. Ameliyata girmeden önce sağ ayağında tamamen his kaybı başlamıştı. Ayağını kendi kendine oynatamıyor ve yapılan müdahalelere tepki vermiyordu. Ayrıca sağ ayağı, solun yarısı kadar gelişmişti. Ada bebeğin ameliyat için büyümesini beklemek, ileride tuvaletini tutamama gibi problemleri beraberinde getirecekti. Hatta daha ileriki dönemde skolyoz denilen omurgada eğriliklere varacak sonuçlar doğurabilir, tamamen engelli biri olarak yaşamını devam ettirmeye mahkum olabilirdi. Ada bebek, bir ömür boyu aile bakımına ihtiyacı olan bir bebeğe dönüşebilirdi. Ancak bu konuda son derece başarılı bir doktor ve ekibe ameliyat olması hayatının yönünü değiştirdi.

“ÜZÜNTÜDEN EVDEN DIŞARI ÇIKAMAZ OLMUŞTUK”

Ada bebeğin babası Fatih Karakulak, çocuklarının iyileşme sürecini şu sözlerle anlattı: “Bebeğimiz çok küçük ve ameliyatın riski fazla olduğu için başvurduğumuz doktorlardan olumsuz dönüşler aldık. Eşim ve benim artık umudumuz kalmamıştı. Evden dışarı bile çıkmak istemiyorduk. Sağlık sektöründe çalıştığımız için çok vakaya şahit olduk ama insanın çocuğuna olunca bir başka hissediyor. Moralimiz internette araştırırken ismini bulduğumuz Bülent hocamızla tanışana kadar çok bozuktu. Onunla görüşür görüşmez büyük bir motivasyonla kızımızın iyileşeceği günü bekledik. Şimdi eski günlerdeki gibi yine mutlu bir aileyiz ve bunu doktorumuza ve Memorial’a borçluyuz” dedi.

“İKİ AYDA YÜZDE 100’E YAKIN BİR İYİLEŞME OLDU”

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Bülent Fahri Kılınoğlu bu dönemde yapılan müdahalenin Ada bebeğin yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin ilk adımı olduğu belirterek  “Ada bebek çift omurilik anomalisi diye adlandırılan bir şikayetle hastanemize geldi. omuriliği, sağda ve solda iki ayrı parça olarak devam ediyor ve bu durum omurilikteki sinirlere zarar veriyordu 1 buçuk aylık olduğu için 6. ayına gelerek vücut gelişimini biraz daha tamamlamasını istedik. 10 saat süren başarılı bir ameliyat oldu. Omuriliği artık bir tüp gibi tek bir kanaldan gidiyor.” diye belirten Dr. Kılınçoğlu sözlerine; “Ameliyat sonrasında, ayağında hemen bir güç artışı fark edildi. 1 ve 2. kontrollerinde de neredeyse %100 e yakın bir iyileşme ile karşılaştık. Bu uzun süreli bir iş, uzun yıllar boyunca kontrollerine devam edilecek. Bundan sonrası doğal seyrinde tamamen düzelecek ”diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894