• BIST 9548.09
  • Altın 2492.431
  • Dolar 32.5061
  • Euro 34.5462
  • İzmir 21 °C

Ajdar, Ahaliye Eziyet Ediyor

Ajdar, Ahaliye Eziyet Ediyor
www.muziksesinolsun.com, üyeleriyle ilgili çeşitli bilgileri açıkladı. Ahalinin neredeyse yarısı üç ilde yaşıyor: İstanbul (%31), Ankara (%12) ve İzmir (%11). Bunun dışında müzikseverler www.muziksesinolsun.com’a, Bursa,

Ajdar, Ahaliye Eziyet Ediyor

Müzik dinleyen ya da üreten “ahali”nin buluşma noktası www.muziksesinolsun.com, üyeleriyle ilgili çeşitli bilgileri açıkladı. Ahalinin neredeyse yarısı üç ilde yaşıyor: İstanbul (%31), Ankara (%12) ve İzmir (%11). Bunun dışında müzikseverler www.muziksesinolsun.com’a, Bursa, Adana, Antalya, Kocaeli, Eskişehir, Balıkesir, Konya, İçel, Tekirdağ, Samsun, Denizli, Aydın, Hatay, Sakarya, Zonguldak, Muğla, Kayseri, Manisa, Çanakkale, Trabzon, Edirne, Gaziantep ve Kütahya’dan da giriş yapıyorlar.

muziksesinolsun.com Top 10

Ahaliden toplam 9 bin kişinin katıldığı oylamaya göre muziksesinolsun.com Top 10’unda birinciliği “Afili Yalnızlık” şarkısıyla Emre Aydın kazandı. Müzik zevklerinin çeşitliliğini de ortaya koyan listede, yerli ve yabancı değişik tarzlarda şarkılar görmek mümkün. Yüzlerce şarkı içerisinden oy çokluğuyla seçilen Top 10’daki diğer şarkılar sırasıyla şöyle: “Can Kırıkları” (Şebnem Ferah), “Cambaz” (Mor ve Ötesi), “Afedersin” (Demet Akalın), “Aşk Oyunu” (Kenan Doğulu), “Yerli Plaka” (Ceza), “Breath No” (Evanescence), “Unforgiven” (Metallica), “Köprü Altı” (Duman), “Al Bi de Burdan Yak” (Sagopa Kajmer).

İnsanın “5 Hali”

muziksesinolsun.com, güncel haberlerin yanı sıra, sevilen sanatçıların “hallerini” de müzikseverlerle paylaşan bir site. Sitenin “5 Hali” bölümünde, sanatçılar ve üyeler, “insanlık hallerini” şarkılarla anlatıyor. Bu bölümden elde edilen verilere göre ahalinin müzik zevklerini, hangi şartlarda hangi şarkıları dinleyip hangilerini dinlemediklerini öğrenmek mümkün.

“Aşığım ve seni şarkılarla düşünüyorum”

muziksesinolsun.com ahalisi aşıkken en çok The Cure’dan “Love Song” dinlemeyi ve söylemeyi seviyor. Ahaliye aşkın coşkusunu yaşatan diğer şarkılarsa sırasıyla: “Cennet” (Ferhat Göçer), “Seni Seviyorum” (Rafet El Roman), “Her Şey Sensin” (Yalın) ve “Aşk Yeniden” (Yeni Türkü).

Duştayken, “su”lu şarkılar

Ahalinin bir kısmı, duştayken “Islak Islak” (Barış Akarsu) ve “Yağmurlar” (Şebnem Ferah) şarkılarını dinlemeyi tercih etse de, dört duvar arasında en çok yankılanan şarkı “Sk8ter Boy” (Avril Lavigne) oluyor. “Afedersin” (Demet Akalın) ve “Senden Çok Var” (Rober Hatemo) ise eski sevgiliden dem vuran ahalinin duşlarını süsleyen şarkılardan...

Kulaklar isyanda!

Şarkılarıyla ahaliye eziyet çektiren isim ise büyük bir çoğunluğun oyuyla, “Çikita Muz” isimli müstesna eserin sahibi Ajdar. Gençlerin sevgilisi olarak lanse edilen İsmail YK da “Allah Belanı Versin” şarkısıyla ahaliye eziyet çektirenlerin başını çekiyor. Ahalinin dinlemediği, dinlemek zorunda kaldığında ise eziyet çektiği diğer şarkılar şöyle: “Paramparça” (Teoman), “Ağrı Dağı” (İbrahim Tatlıses), “Nane” (Ajdar).

Milyon sınırını aşan şarkılar!

Herkesin dinlemekten bıkmadığı klasik şarkıları vardır. Hatta bazı şarkılar sınıf şarkısıdır, sevgililerin şarkısıdır ve öylesine sahiplenilir... muziksesinolsun.com ahalisinin de milyonlarca kez dinlediğini, dinlemekten bıkmadığını oylayarak gösterdiği şarkıların zirvesinde “Cennet” (Ferhat Göçer) yer alıyor. Listede ikinci sırayı Sezen Aksu “Sen Ağlama” ile elinde tutarken, Metallica da “Nothing Else Matters”la ahalinin unutulmazları arasında yerini alıyor. Son olarak “My Immortal” (Evanescence) ve “Her Şey Sensin” (Yalın) de dinlene dinlene milyon sınırını aşmış şarkılar olarak ahalinin oylarıyla dereceye girmeyi başarıyor.

Hayatım bir film olsa

muziksesinolsun.com ahalisinin çoğu, “Hayatın film olsa müziği ne olurdu?” sorusuna Gripin’den “Böyle Kahpedir Dünya” şarkısıyla yanıt veriyor. “Gamsız Hayat” (Candan Erçetin), “Yalan” (Hepsi), “Sk8ter Boy” (Avril Lavigne) ve “Cennet” (Ferhat Göçer) de ahalinin hayatıyla özdeşleştirdiği şarkların başında geliyor.

 

YENİ GÖRÜNTÜLÜ HABER SİTENİZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894