• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

Akaryakıt Fiyatları Düşecek

Akaryakıt Fiyatları Düşecek
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Aydın Şengül, Aliağa’da moral buldu. Aliağa’da kapalı pazaryeri, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunan Şengül, hükümetin

ŞENGÜL:“AK PARTİ HÜKÜMETİNİN İZMİR"E YÖNELİK PROJE VE FAALİYETLERİNİN İÇİNDE ALİAĞA ÖNEMLİ BİR YER TUTUYOR”

“BÜTÇE FAZLASI VERİLMEYE DEVAM ETTİĞİ TAKDİRDE AKARYAKIT ÜZERİNDEN ALINAN DOLAYLI VERGİLER AZALTILARAK SATIŞ FİYATLARININ DA AŞAĞIYA ÇEKİLMESİ PLANLANIYOR”

“GERÇEKÇİ OLMALIYIZ. ZATEN GERÇEKLEŞMESİ MÜMKÜN OLMAYAN VAADLERE DE VATANDAŞIMIZIN İTİBAR ETMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Aydın Şengül, Aliağa"da moral buldu. Aliağa"da kapalı pazaryeri, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunan Şengül, hükümetin İzmir"e yönelik proje ve faaliyetlerinin içinde Aliağa"nın önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından Çandarlı Limanı"nın temelinin atıldığını hatırlatan Şengül, bu sayede Dünya"nın yeni deniz ipek yolu güzergâhının İzmir"den geçeceğini, böylece Aliağa ve yöresinin daha da kalkınacağını belirtti.
 İzmir"in konum itibariyle Türkiye'nin Batı'ya açılan kapısı olduğunu ve ülke ekonomisine büyük bir güç sağladığını ifade eden Şengül, kentin kuzeyinden güneyine her türlü sorununu giderilmesi ve topyekûn kalkınma hamlesinin başlatılmasının yine AK Parti iktidarına nasip olduğunu kaydetti.
Şengül,  Dünya"nın en büyük ilk 10 limanı arasında gösterilen Çandarlı Limanı"nın bölgede yer alacak olmasının Aliağa"ya da büyük itici güç olacağını, buna sosyal ve ekonomik açıdan hazırlıklı olduklarını söyledi.
Çandarlı Limanı temel atma töreninde Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım"ın limanın 750 günde tamamlanması için yüklenici firma temsilcilerinde söz aldığını hatırlatan Şengül, temel atıp bırakma devrinin AK Parti iktidarı ile birlikte artık tarihe kavuştuğunu ifade etti.
Şengül, Çiğli"deki Kaklıç havaalanının da sivil uçuşlara açılması yönünde çalışmaların olduğu bilgisini vererek, bunun da bölgenin kalkınmasında önemli bir yer tutacağını belirtti.
 Aliağa-Menderes hafif raylı demiryolu metro hattının da AK Parti hükümetinin önemli katkıları ile bitirilebildiğini belirten Şengül, “İZBAN ile Aliağa İzmir"e daha da yaklaştı. Sefer sayıları da Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım"ın talimatı ile geçtiğimiz günlerde sıklaştırıldı. Saatte bir olan sefer sayıları Sayın Bakanımızın girişimi ile yarım saatte bire düşürüldü. TCDD elindeki bir banliyo aracını sefer sayılarının artırlabilmesi için tahsis etti. Artık Aliağalı kardeşim İzmir"e gitmek için kaçırdığı bir seferin ardından bir saat beklemek zorunda kalmıyor” dedi.
Şengül, Aliağa"ya bir de Adalet Sarayı yapılmasının planlandığı bilgisini verdi.
Aliağa"da katlı kapalı pazaryerini de gezen Şengül, burada vatandaşlarla sohbet ederek, bütün vatandaşlarla tek tek fotoğraf çektirdi. Şengül, pazara alışveriş için gelen vatandaşlara da yürüttükleri çevreci seçim kampanyası kapsamında yüzlerce çam fidanı dağıttı. Şengül"ün dağıttığı çam fidanlarına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.  Pazarcı esnafı ise AK Parti"nin yerel yönetimde olduğu dönemde Aliağa"ya kapalı bir pazaryeri kazandırıldığını, kendilerini yağmur"dan, çamurdan ve rüzgârdan AK Partili yönetimin kurtardığını hatırlattı. 
-“AKARYAKIT SATIŞ FİYATLARI DÜŞECEK”-
 Şengül seçim gezisi kapsamında Aliağa"nın Mahallesi statüsüne geçen eski Helvacı Beldesi"ni de ziyaret etti. Beldedeki tüm kahvehaneleri dolaşan Şengül, vatandaşlarla sohbet etti. Şengül burada yaptığı konuşmada da bütçe fazlası verilmeye devam ettiği takdirde akaryakıt üzerinden alınan dolaylı vergilerin azaltılarak, satış fiyatlarının da aşağı çekilmesinin planlandığını bildirdi.
 Açıklanan bütçe gerçekleşmeleri ve işsizlik rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ve yılın ilk üç ayına dair ekonomik göstergelere dayandığını belirten Şengül, rakamların 2010 yılında olduğu gibi ekonominin daha iyiye doğru gittiğini gösterdiğini ifade etti.
 Türkiye'de istikrarla birlikte iş dünyasının da yatırımlarına devam ettiğini bunun da istihdamı artırarak, işsizliği azalttığını belirten Şengül şöyle konuştu:  “Bütçe, yılın ilk çeyreğinde 23 yıldır ilk defa fazla verdi. Özellikle yapılandırma yasasından (Torba Yasa) kaynaklanan gelirler bu bütçede yer almadığı halde yeni bir ek kaynak oluşmuş oldu.
Özellikle son dönemdeki akaryakıt fiyatlarındaki artıştan dolayı çiftçimiz, nakliyecimizin bu konuda bir sıkıntı çektiğini görüyoruz. Biz bunun üzerindeki vergileri azaltmak suretiyle önümüzdeki yıldan itibaren fiyatları aşağı düşürmeyi planlıyoruz. Dolaylı vergilerdeki düşüşle beraber mazot ve benzin fiyatlarının da düşeceğini tahmin ediyoruz. Çiftçimiz zaten mazot ve gübre desteği ödemeleri yapılıyor. Türkiye"de yaşayan her kesimi kağıt üzerinde değil, gerçek anlamda AK Parti düşünüyor. "
Şengül, Çiftçinin ve köylünün umudunun yine AK Parti"de olduğunu, başka siyasi partilerin söylediği, gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlere vatandaşların itibar etmediğini de sözlerine ekledi.
Şengül"e Aliağa"daki seçim çalışmaları sırasında AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, AK Parti Aliağa İl Genel Meclis Üyesi Muhammed Yılmaz, AK Parti Aliağa İlçe Genel Sekreteri Şule Akman Yıldırım ve bazı teşkilat mensupları da eşlik etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894