• BIST 9524.59
  • Altın 2489.257
  • Dolar 32.5104
  • Euro 34.7089
  • İzmir 20 °C

AKP Sağlık Sistemini Çökertti

AKP  Sağlık Sistemini Çökertti
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz,
CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ: AKP İKTİDARI SAĞLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTTİ
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 12 yıllık AKP İktidarında sağlık sisteminin çöktüğünü ve vatandaşın sağlık hizmetini alamadığını söyleyen Durmaz, “CHP iktidarında; özgürlüğün ve umudun Türkiye'sinde, herkes parasıyla değil, yurttaşlık hakkıyla sağlık hizmeti alacak” dedi.
 
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, 14 Mart Tıp bayramı dolayısıyla vatandaşlara hitap ederek yayınlandığı mesajında şu görüşlere yer verdi:
 
Çok Değerli Vatandaşlarımız,
Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarız.
AKP iktidarının yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle, ne yazık ki doktorlarımızın, bu günü bir bayram olarak hissetmediklerini yakından biliyoruz.
 
Sadece doktorlarımız değil; diş hekimleri, eczacılar, hemşireler, ebeler, sağlık memurları, sağlık teknisyenleri, paramedikler, teknikerler, sağlık alanında çalışan mühendis, memur ve diğer tüm yardımcı sağlık personelinin, yaşadığı olumsuzlukların farkındayız.
 
Hekim başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları mesleki açıdan Cumhuriyet tarihinin en zor günlerini yaşamaktadır Son on iki yıldır uygulanmakta olan "sağlıkta dönüşüm programı" hekimlik kazanımlarını bir bir yok etmiştir. Hekimlerimiz mutsuz ve endişelidir,
 
Hekimlere yönelik şiddet artmıştır. Mesleğe yeni başlayan asistan hekimler yorgun ve bezgindir. Emekli hekimler geçim derdindedir. Bakanlık hiçbir meslek grubunda olmayan bir uygulama ile hekimlerin alın teri ile elde ettikleri diplomalarını gasp etmiştir. Aile hekimleri sözleşmeli işçiler olmuştur. Pratisyen hekimlerin sosyal hayatları geçici görevlendirmeler ile allak bullak edilmektedir, İşyeri hekimleri ve kurum hekimleri idari baskı altındadır.
 
Bütün bu olumsuz şartlarda bile, özveri ile çalışmaya çaba gösteren hekimlerimiz performans denen ek ödeme sisteminden huzursuzdur, iş barışı bozulmuş, hastalar puan haline getirilmiştir. Hastaları tedavi etmek kadar, insanımızı hastalıktan korumak, iyi hekimlik yapmak mesleki amaçlarıdır. Hekimlerimiz bıçak parasını beyaz önlüklerine sürülen kara leke olarak görmektedir.
 
Hekimlerimiz çok hasta bakarak ya da ameliyat yaparak değil, çok can kurtararak çalışmak istemektedir. Bugün uygulanan sağlık programının cezasını en başta sağlık çalışanları çekmektedir. 
 
Can güvencesinin ve gelecek güvencesinin olmadığı bir ortamda sağlık çalışanlarından nasıl bir hizmet beklenebilir? Emekliliğe yansımayan, performansa bağlı, ek ödeme sistemi ile nasıl bir gelecek hayal edilebilir? Kadro açılmadığı için açıkta kalan binlerce hemşire, binlerce sağlık teknisyeni eve nasıl ekmek götürebilir?
Sendikal hakkı elinden alınan taşeron sağlık işçisi hakkını nasıl arayabilir? İşte, tüm bu sorular CHP iktidarında yanıtlarını bulacak. Çünkü CHP, emekten yana, halktan yanadır. 
CHP İktidarında doktor; kaç hasta muayene ettiği, kaç hasta ameliyat ettiği ile değil, kaç hastanın canını kurtardığı, kaç insanımızı hastalıktan koruduğu ile değerlendirilecektir. Emekliliğe yansıyan, insanca yaşayabileceği, uzun eğitim çilesini unutturacak bir ücret alacaktır. Tüm sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanacak, kadrosuz hemşire, işsiz sağlık teknisyeni, sendikasız işçi kalmayacaktır. Taşeron son bulacaktır.
 
Saygıdeğer Vatandaşlarımız,
 
Sağlık sisteminin eksikliklerini gidermek boynumuzun borcudur.
• Sizler çok daha kaliteli ve nitelikli sağlık hizmetini hak ediyorsunuz.
• Muayene dahi edilmeden, birkaç dakika değil; detaylı, gerektiği kadar sürede muayene olmayı hak ediyorsunuz.
• Her türlü tanı ve tedaviniz sırasında ve ameliyatlarda en ucuzunu değil, en kaliteli malzemeyi hak ediyorsunuz.
• Parası olanın daha iyi, parası olmayanın da kötü hizmet almasına son vereceğiz.
• Her insan hak ettiği, en kaliteli hizmeti, kendisine en yakın hastanede ve katkı payı ödemeden alacaktır.
• Sizin hastalığınızı tedavi etmek kadar, sizi hastalıktan korumak da sağlık hizmetinin temel hedefi olmalıdır." İşte halktan yana, halkçı CHP iktidarında bunlara kavuşacaksınız.
 
CHP iktidarında;
Her yurttaş için ulaşılabilir olduğu kadar, eşit ve -nitelikli sağlık hizmeti,
Her sağlık çalışanı İçin iş, aş ve can güvencesi, emekliliğe yansıyan, hakkettiği ücret güvencesi gelecektir.
CHP iktidarında; özgürlüğün ve umudun Türkiye'sinde, herkes parasıyla değil, yurttaşlık hakkıyla sağlık hizmeti alacaktır.
 
Herkesin Eşit Sağlık Hizmetinden Yararlandığı Günler Yakındır
 
Özcan Durmaz
CHP Aliağa İlçe Başkanı
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894