• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İzmir 16 °C

Alaattin Yüksel, Başarılıyız

Alaattin Yüksel, Başarılıyız
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Alaattin Yüksel Aliağa’da partililere teşekkür etti. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ALAATTİN YÜKSEL ALİAĞA"DA PARTİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ.
YÜKSEL; “HEM TÜRKİYE GENELİNDE HEM DE İZMİR"DE OYUMUZU ARTTIRDIK” 
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Alaattin Yüksel Aliağa"da partililere teşekkür etti. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Belediye Başkanı Turgut Oğuz, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri ve partililerle bir araya gelen Yüksel, Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray ve Mustafa Moroğlu ile birlikte Aliağa İlçe Örgütü"nü ziyaret etti. Yüksel; “Seçim döneminde örgütlerimiz iyi bir performans gösterdi. İl, ilçe örgütleri olarak genel başkanımıza ayak uydurmaya çalıştık.  Özellikle çalışmalarınızın karşılığı olarak bizleri Ankara"ya gönderdiniz. Emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Aliağa seçim süresince çok dinamik ve aktif bir örgüttü. Gençlik ve kadın kollarına, ilçe başkanımıza, ilçe örgütümüze, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz, ciddi katkıları oldu.” dedi.      
“Türkiye genelinde oyumuz yüzde 26"ya yükseldi”
Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yüksel;  “Hedeflerimizi yüksek tuttuğumuz için bir takım tartışmalar oldu, parti başarılı mı? Başarısız mı? diye.  Bir defa çok kısa sürede çok şeyler yaşandı parti de.  Eski genel başkanımız ile ilgili yaşanan sıkıntı yeni genel başkanımızın seçilmesi sonrasında kurultay, referandum, genel başkanımız hiç ara vermedi saha çalışması yaptı, bu arada projeler hazırlandı, proje bazında olsun, halka dokunma anlamında olsun ciddi değişim yaşadı. Siyaya patiler yasası demokratikleşme ile ilgili yeni açılımlar getirdi. Bu kadar süre içersinde proje üretmiş yeni söylemler gerçekleştirmiş, Güneydoğu, Kürt sorunu ile ilgili projeler olsun ama bu kadar kısa sürede hepsini anlatması güçtü tabi. Bu işin bilimini yapan insanların tespitidir ki; "bu kadar kısa sürede bu kadar değişim gösteren parti oy kaybı bile yaşabilirdi." Bize söyledikleri, "bu maya tutmuştur" Türkiye genelinde oyumuz yüzde 20"den 26"ya çıkmıştır, bizce de bu maya tutmuştur.   Tüm sağ partilerin AKP"de birleşmesi, Saadetin oylarının AKP"ye gitmesi gibi birçok faktöre karşın sanki bizim başarısız olduğumuz gibi algı yaratılmak istenmiştir. Ancak zaman geçtikçe yorumlar daha sağlıklı yapıldıkça görülmüştür ki bu doğru değildir. Partimizin oylarında ciddi bir yükseliş vardır.  ” dedi.
“Doğru yoldayız”
Seçim sonrası İlk MYK toplantısını yaptıklarını sonuçlarının ciddi bir şekilde masaya yatırılacağını belirten Yüksel; “Strateji grubu oluşturulacak ve seçim sonuçları detaylıca inceleyecek. Önümüzde projelerimizi anlatmak için uzun bir süreç var. Ancak yarın seçim varmış gibi yola koyulduk. Belirlenecek stratejilerle Türkiye genelinde çalışmaları sürdüreceğiz.  Önümüzde yerel seçimler var,  "Sivas"ın ötesine bile gidemiyorlar" diyorlardı" Gerçekten doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde bazı il ilçe başkanları bırakın konuşmayı kahvede oturması bile imkânsızdı.  Daha önce gittiğimiz esnaf pazarda tepkiler alırdık. Ancak bu dönemde böyle bir durumla karşılaşmadık, ilgiyle karşılandık. Birazda belki oradan yanıldık, her gittiğimiz yerde ilgiyle karşılandık. Tüm bu veriler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. “ dedi.
“İzmir"de fark daha da arttı”
İzmir sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yüksel  “AKP ile oy farkını arttırdık” dedi.  Genel Başkan Yardımcısı Yüksel; “İzmir"de birinci pati olacağız diye yola çıktılar, iki bakan gönderdiler, başbakan özel olarak geldi. Bayındır"a İstanbul büyükşehir belediye başkanı geldi. Bu arada en çok oy arttırdığımız yer Bayındır. 30 ilçenin otuzunda da 2007"ye göre oylarımızı arttırdık, bu böyle. Çünkü elmalarla armutlar toplanmaz 2009 yerel seçim sonuçları ile il genel meclisi oyları ile kıyaslıyorlar. Yerel seçimlerin kendine has yerel dinamikleri vardır. Genel seçim ile yerel seçim kesinlikle kıyaslanmaz. 2007"ye göre kıyasladığımızda 30 ilçenin otuzunda da oy artışımız var. Biz yüzde 8"in üzerinde AKP yüzde 6 civarında oy arttırmış ve bizin DSP ile katıldığımız 2007 seçiminde 11 milletvekilimiz vardı, sonra ikisi DSP"ye döndü ve 9 vekilimiz kaldı. Yani 9 vekilimizi 13"e çıkardık, AKP 9"u 11 yaptı. Bir itirazımız var. Olumlu sonuçlanması durumunda ise durum 14–10 olacak. Milletvekili sayımızın en çok arttığı il yine İzmir"dir. Ancak öyle bir hava yaratıldı ki sanki AKP burada birinci parti oldu, bizde 2., 3., parti olduk. Öyle bir şey yok, asla özgüvenimizi kaybetmiş falan da değiliz, biz İzmir"de farkı arttırdık. Geçen seçimde fark yüzde 5 idi şimdi 7, fark biraz daha açıldı.  Yani bütün baskı sindirme korkutmaya, operasyona rağmen. İzmirli yine direniş ruhunu gösterdi. İzmirli yine tercihini demokrasiden yana CHP"den yana kullandı.” dedi.
“Gündemimizde kurultay yok”
“İlk hedefimiz yerel seçimler ve alacağımız daha çok yok yol var” diyen Yüksel “CHP iktidarı için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Tekrar teşekkür ederiz gayretlerinizle bizi Ankara"ya gönderdiniz. Şimdi partide bir tüzük çalışması yapılıyor. Merak edenler için söylüyorum, dün MYK gündemimizde asla kurultay yoktu. Genel Başkanımız kendisi de söyledi, biz yeni kurultayı yeni tüzükle birlikte yapacağız.   Genel başkan adayı olmanın önündeki bütün engelleri kaldıracağız. İsteyen gelsin aday olsun, herkesle yarışırız.  Tüzüğümüz hazırlanıyor. Hazırlandıktan sonra il ilçe örgütleri ile tartışcağız sonra MYK"da görüşeceğiz ve kurultayda kabul edeceğiz, o tüzük ile kurultaya gideceğiz. Bu tüzük ile de parti tepeden tırnağa demokratikleşmiş bir parti olacak. Adayların ön seçim ile belirlenmesinden bugün seçildiniz, yarın gelir misiniz gider misiniz? Tartışmalarından öte milletvekili olmak isteyen herkes size gelecek.” dedi.              
Bahane yok çalışmaya devam
Bir gazetecinin sorusu soru üzerine ise Yüksel; YSK"ya bazı hususlarda başvurularımız oldu. Bir takım şaibeler oldu. İzmir"de de oldu. AKP"ye basılmış oy pusları bulundu. Sanal seçmen tespit ettik. Mesela yeni polisler vardı seçimlerde.  Mezuniyetleri öne çektiler,  sicil numaralarını soruyoruz yok. Emniyet müdürüne sordum, Mezuniyetleri bir hafta öne çekildi, dün mezun oldular, sandıklarda görevlendirildiler. Sırf oy kullanabilsinler diye. Başka yerlere tayinlere çıkmış. İzmir"de mezun olanlar görevli olarak sandık başlarında gönderildi ve oy kullandılar. Ayrıca biz seçim sonuçlarının YSK tarafından taranıp sandık sandık internet sitesi üzerinde yayınlanmasını istedik, herkes görsün, kontrol etsin dedik ama bunu da YSK reddetti. Ancak biz hiçbir şeye bahane bulmak istemiyoruz şu oldu bu oldu demek istemiyoruz. Hiçbir mazeretin arakasına sığınmayacağız. Çalışmaya devam ederek partimizi iktidar yapacağız.” dedi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894