• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İzmir 22 °C

Alaattin Yüksel, YUH OLSUN BİZE

Alaattin Yüksel, YUH OLSUN BİZE
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ İzmir’de Kapatılan İl Özel İdaresi Malları’nın Hazine’ye devredilmesini eleştiren ve İzmir’in 26 Milletvekiline ortak hareket edelim çağrısı yapan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in açıklamaları gündeme bom
KAPATILAN ÖZEL İDARE MALLARI İLE İLGİLİ TARTIŞMALAR SÜRÜYOR
 
 CHP’Lİ YÜKSEL: SESİMİZİ ÇIKARMAZSAK YUH BİZE
 
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ALAATTİN YÜKSEL’DEN İZMİR VALİSİ’NE SERT CEVAP:
“SEN İZMİR’İN MALLARINI ALIP, MÜDÜRLÜKLERE VERECEKSİN, SONRA YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKECEKSİN. BEN DE İZMİR’İN MİLLETVEKİLİ OLARAK SESİMİ ÇIKARMAYACAĞIM ÖYLE Mİ? SESİMİZİ ÇIKARMAZSAK YUH BİZE”
 
CHP’Lİ YÜKSEL’DEN VALİ’YE: “İZMİR’İN MALI İZMİRLİYE VERİLİNCEYE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ. GEREKİRSE, VALİLİĞİN ÖNÜNE ÇADIR KURACAĞIZ”
 
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ALAATTİN YÜKSEL: AKP MİLLETVEKİLLERİNE ÜZÜLÜYORUM

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/  İzmir’de Kapatılan İl Özel İdaresi Malları’nın Hazine’ye devredilmesini eleştiren ve İzmir’in 26 Milletvekiline ortak hareket edelim çağrısı yapan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. CHP’li Yüksel, “Meseleyi sürekli gündeme getirmenin anlamı yok. Bizim bir yanlışımız yok” diyen İzmir Valisi Mustafa Toprak’a da sert tepki gösterdi. Yüksel, AKP’li İzmir Milletvekillerinin de İzmir için irade gösteremediğini söyledi. 

VALİ, BU KENTİN İNSANLARININ HUKUKUNU KORUMUYOR
Dikili Festivali’nde düzenlenen “Ortadoğu’da esen Rüzgârlar” konulu panelin sonunda vatandaşların sorularına yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın İzmirlilerin vergisiyle alınan mülkleri Hazine’ye devretmesini eleştirerek, “Bunlar İzmir’in kazanılmış mallarıdır. Esnafın, sanayicinin, memurun, işçinin ödediği vergilerle bu mülkler edinilmiştir. Valinin tavrı hukuki ve vicdani değil. İzmir’i ve İzmirlileri sevmiyor. Bu kentin insanlarının hukukunu korumuyor.” Dedi. 
 
ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISINA VALİDEN YANIT
Önceki gün İzmir’in 26 milletvekiline ortak mücadele çağrısı yapan CHP İzmir Milletvekili Yüksel, bu çağrıya Milletvekilleri yerine Validen anında yanıt gelmesini sert sözlerle eleştirdi. “Bu taşınır, taşınmazlar İzmir’in malıysa bunun İzmir’de kalması için gelin ortak mücadele verelim dedim. 3 AKP’li milletvekili ile birlikte Validen de anında yanıt geldi; Vali, ‘Bu işi biz yaptık, oldu bitti. Zaten siz de yargıya gittiniz. Bu işi niye gündemde tutuyorsunuz, ikide bir niye konuşuyorsunuz” diyor.
 
SESİMİZİ ÇIKARMAZSAK YUH BİZE
CHP’li Yüksel, “Sen İzmir’in mallarını alıp, Müdürlüklere vereceksin, sonra da yandaşa peşkeş çekeceksin. Ben de İzmir’in milletvekili olarak sesimi çıkarmayacağım. Sesimizi çıkarmazsak yuh bize. Biz bu konuda sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Yargı yönünde sürdüreceğiz. Hukuki ve demokratik yollardan sonuç alamazsak, Valiliğin önüne çadır kuracağız, gerekirse Meclis’e gidip kuracağız. İzmir’in malı İzmirliye verilinceye kadar mücadele edeceğiz” Diye konuştu.   
 
ÖZELLEŞTİRME İDARESİ’NE TEPKİ 
İzmir’in kamu kaynaklarının Özelleştirme İdaresi tarafından AKP’nin yandaşlarına peşkeş çekildiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Diyorlar ki; bu malları götürmüyoruz, Müdürlüklere verilenler İzmir’de kalıyor. İzmir’de kalmıyor arkadaşlar; Karayollarının, DSİ’nin, TEKEL’in Buca’daki arazilerini, Maliye’nin, Hazine’nin, kamu kuruluş müdürlüklerinin bütün mallarını satıyorsunuz. Türkiye’de Özelleştirme İdaresi diye baş belası bir kurum var. Kuş Cennetini bile satmaya çalıştılar. Kendisi plan yapıyor, 1 emsal yerini 5 emsale çıkarıyor, yandaşlara peşkeş çekiliyor. Karayollarının arazisini kim aldı; yandaş, AKP’nin belediye meclis üyelerine satıldı.” Diye konuştu.  
 
AKP MİLLETVEKİLLERİNE ÜZÜLÜYORUM
İzmir’in geçen yıl merkezi bütçeye ödediği 38 Milyar TL  vergiye karşılık kamu yatırımlarından sadece 700 milyon TL’lik pay aldığını anımsatan Yüksel, “AKP hükümeti yıllardır İzmir’i cezalandırıyor. İl Özel İdaresi Malları konusunda da böyle. AKP’li milletvekilleri ise ne yazık ki bir irade gösterip, ‘evet bunlar İzmir’in mallarıdır, İzmir’de kalmalıdır’ diyemiyorlar.” şeklinde konuştu.  
CHP İzmir Milletvekili Yüksel, “Biliyorsunuz, AKP’de her şeye bir kişi karar veriyor. AKP’li Milletvekillerinin hallerine üzülüyorum. AKP’nin milletvekilleri bunları konuşamıyorlar bile. Zavallı durumdalar. ‘biz İzmir milletvekiliyiz. İzmirlinin oylarıyla seçildik. Öncelikle de İzmir’in İzmirlinin haklarını savunmalıyız.’ Diyemiyorlar. Çok Acı bir durum” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894