• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İzmir 25 °C

Alhat: “Sağlıklı Nesil İçin Zeytinde Destek Şart”

Alhat: “Sağlıklı Nesil İçin Zeytinde Destek Şart”
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, zeytin ve zeytinyağı üreticisine yönelik devlet

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, zeytin ve zeytinyağı üreticisine yönelik devlet desteklerinin artırılarak devam etmesi halinde tüketimin de artacağını söyledi. Alhat, “Şifa kaynağı zeytin ve zeytinyağı tüketimini artırırsak sağlıklı nesiller yetiştirebiliriz. Bunun için de desteklemelerin artarak devam etmesi gerekiyor. Bu olursa büyük bir başarıya hep birlikte imza atarız” dedi. 

Bloomberg HT'de İş Dünyası Programında Hande Berktan'nınkonuğu olan Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, hem ağaç sayısı hem de verimli üretimiyle Türkiye'nin yeni nesil zeytin üreticilerine ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Teknolojiyi yakından takip eden üreticilerin Ziraat Odası , Akhisar Tarım ve Orman Müdürlüğü ile beraber çalışarak en kaliteli zeytini ürettiklerine dikkat çekerek “Artık zeytine prim verilmesinin zamanı geldi” dedi. 

2005-2006 sezonundan bugüne verilen desteklerle üreticinin ağaç sayısını artırdığını, bunun da rekolteye olumlu etkisi olduğunu söyleyen Alhat, “Artık konuşulması gereken konu ise rekolte değil, tüketimin nasıl artırılacağı olmalıdır. Bu konuda yeni bir yol haritasına ihtiyaç var. İç piyasa ve ihracatta yol haritamızı yenilememiz lazım. İç tüketimi artırmak için marşa basılması lazım. Zeytine prim verilirse üreticimiz rahat bir nefes alırsa üretim daha da artacak. Buna bağlı olarak da tüketimi de artırmak için özel çalışma yürütülmesi geretiyor” diye konuştu. 

KDV İNDİRİMİ BEKLENİYOR

Benzer durumun zeytinyağı için de geçerli olduğunu söyleyen Alhat, tüketimi arttırmak için KDV’de yüzde 7’lik bir indirim istediklerini dile getirdi. Alhat, bu indirimin doğrudan fiyatlara yansımasıyla sofralarda yer alacak zeytinyağının da tüketiminin1.8 kilogram bandından 5 kilogramlara kadar yükseleceğini söyledi. 

TÜKETİMDE SONUNCUYUZ

Bu yükselme ile sağlıklı nesillerin gelişimine de katkıda bulunacaklarını dile getiren Alhat “Türkiye’deki ağaç varlığı dünyada ilk 5’lerde. Tüketimde ise zeytin üreten ülkeler arasında en sonuncuyuz. Çiftçiye destek olalım,  üretimi arttıralım ama diğer taraftan da  tüketiciyi bilinçlendirmek zorundayız. Ülkenin sağlığı için bunu yapmalıyız. Bitkisel yağ yerine zeytinyağı kullanırsak sağlık giderlerinde büyük bir düşüş yaşanacaktır. 20 yılda ülkey sağlığınnü büyük bir değişime sürükleyebiliriz. Sadece yağ tüketimimizi 2 kilogramdan 5 kilograma çıkarırsak bu Türkiye’yi değiştirecek” ifadelerini kullandı.

"İMZAMIZI HERKES GÖRECEK"

Dünya’da zeytinyağı fiyatlarının düşme eğiliminde olduğunu ancak ülkedeki döviz kuru nedeniyle düşüşün Türkiye’de hissedilmediğini ifade eden Alhat, “Türkiye'de zeytinyağı  ihracatında Akhisar olarak çok yol kat ettik. Yatırımcımız bilinçli ve sağlıklı çalışmalar yapıyor. Biz de gereken tüm desteği veriyoruz. Sağlıklı iş yapıyoruz. Tüketimi hedeflenen rakamlara çıkarabilirsek, torunlarımıza bu işin altında imzamız olduğunu gösterebileceğiz” dedi.

EGELİ BAKAN TÜRKİYE İÇİN ŞANSTIR

Bozulmuş orman alanlarının zeytinliklere dönüştürülmesinin hem ülke ekonomisine hem de sektöre katkısının önemli olduğunu ifade eden Alhat, “Ormanlar nasıl bu ülkenin ciğeri ise zeytinlikler de sağlık kaynağıdır. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin İzmirli ve Manisalı olması bu açıdan çok önemli. Çünkü kendisi Ege topraklarını, Ege'nin ürünlerini, çiftçilerini çok iyi biliyor. Bizler uzun süredir Egeli bir bakan istiyorduk. Çünkü  Ege Bölgesi ürün çeşidi bakımından çok zengin. Bekir Pakdemirli'nin bakışıyla Türkiye’nin tarıma bakışının değişeceğine inanıyorum, Özellikle Ege'de bozulmuş orman alanlarının zeytinliklere dönüştürülmesi açısından önemli çalışmalar yapacağına inanıyoruz” diye konuştu. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894