• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İzmir 20 °C

Ali Tezel SGK'da Bilinmeyenleri Anlattı

Ali Tezel SGK'da Bilinmeyenleri Anlattı
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Kurulduğu günden bugüne yaptığı çalışmalar ile birçok konuda farkındalık yaratmayı başaran İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar
ÜRETİM VAR, MAL VAR AMA SATIN ALABİLECEK GÜCE SAHİP İNSANLAR YOK
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Kurulduğu günden bugüne yaptığı çalışmalar ile birçok konuda farkındalık yaratmayı başaran İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği (İZASAD), düzenlediği ‘Her Yönüyle SGK’ konferansıyla SGK’da bilinmeyenleri masaya yatırdı. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen konferansa Türkiye’nin önde gelen sosyal güvenlik uzmanlarından Ali Tezel konuşmacı olarak katıldı.
 
Türkiye’de SGK konusunda bilinmeyenlerin tüm detaylarıyla ele alındığı konferansa Aliağa Belediyesi meclis üyeleri, STK temsilcileri, özel ve kamu kuruluşlarının yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Tezel katılımcılara; kıdem ve ihbar tazminatı, istihdam büroları, meslek lisesi stajı sigorta başlangıcı, genel sağlık sigortası, yıpranma, yıllık izinlerin kullandırılması, işsizlik sigortası gibi konularda bilgilendirme sunumu yaptı. Tezel, yaklaşık 3 saat süren konferansın sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.
 
EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETTEN DÜŞÜK OLMAMALI
Türkiye’nin en önemli SGK sorunlarının başında, çalışan ve emekli aylıklarındaki adaletsizliğin olduğunu ifade eden Tezel, “Asgari ücret 1.300 TL olarak açıklandı. Yani bir kişi 1.300 TL’den daha az alırsa aç kalır, yaşamaz ölür dedik. Emekli maşlarının 1.300 TL’den daha az olması, emekli bir kişinin yaşayamayıp ölmesi demektir. Devlet olarak asgari ücretten daha az olan gelir, ölüm ücretidir diyoruz, sonra da emekliye 700 TL’yi reva görüyoruz. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum. 1999 yılında olduğu gibi emekli maaşlarının asgari ücretten daha az olmayacağı kuralı yeniden gündeme getirilmelidir” dedi.
 
ÜRETİM VAR, MAL VAR AMA SATIN ALABİLECEK GÜCE SAHİP İNSANLAR YOK
Yüksek asgari ücret uygulamasının ekonomiye fayda sağlayacağını belirten Tezel,” Her sermaye gücünün; hammadde, enerji bir de emek harcaması vardır. Bu sermaye gücü hammaddeden veya enerjiden tasarruf yapamaz. Sadece emeğin gücünü düşürerek kar yapabilir. Ama sermaye güçlerinin unuttuğu bir şey var. Üretilen malların satılabilmesi için o malları alabilecek maddi güce sahip insanların olması lazım. Emek unsuruna en düşük parayı verirseniz ürettiğiniz malları kime satabilirsiniz. Asgari ücretin artması işverene ek bir maliyet getiriyor fakat bu durum satışların artmasını da sağlar. 2001, 2008 ve şuan da yaşanan krizin temelinde de bu var. Üretim var, mal var ama satın alabilecek güce sahip insanlar yok. Bu açıdan baktığımız zaman işverenlerimiz asgari ücretin 2.000TL’ye yaklaşmasını isteyecektir. İnsanların aç kalmamak için kazandığı asgari ücretin üzerine 700 TL daha vermeliyiz ki insanlarımız ürün satın alabilme kabiliyetine sahip olabilsinler. Hem çalışanlarımıza hem de emeklilerimize şuan ki rakamlardan daha fazla ücret vermemiz sistemimiz için daha iyi olacaktır” dedi.
 
Aliağa’da sanayide çalışan nüfusun ağırlıkta olduğunu vurgulayan İZASAD Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Keskinoğlu, “Aliağa’da çok sayıda işçi nüfusu var. Çalışan vatandaşlarımızın SGK konusunda bilmedikleri ve merak ettikleri konuları detaylıca öğrenebilecekleri, profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyduklarının farkındayız. Bunun için de Türkiye’nin en önemli sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel’i İZASAD olarak Aliağalılar ile buluşturduk. Yoğun katılımlarından dolayı Aliağalı vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Konferansın sonunda İZASAD Yönetim Kurulu Başkanı Keskinoğlu, Tezel’e katılımlarından dolayı çiçek ve plaket takdiminde bulundu. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894