• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İzmir 7 °C

Aliağa Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Aliağa Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
CHPLİ ÜYELER İZMİR BÜYÜKŞEHİRİN KARARINI REDDETTİ

ÇALTILIDERE’DEKİ ARAZİ’NİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE SATILMASI OYÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

Aliağa Belediye Meclisi tek gündem maddesi ile olağanüstü toplandı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirilen meclisin gündeminde Çaltılıdere Mahallesi’nde Aliağa Belediyesi’ne ait 461 parsel numaralı 597,546 dönümlük arazinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne satılmasına ilişkin madde yer aldı. 

İzmir kamuoyunu uzunca bir süre meşgul eden Çaltılıdere Mahallesi’ndeki 461 parsel numaralı araziye talip olan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliği ile satın alınmasına karar verdiği arazinin satışını oylamak için, Aliağa Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Aliağa Belediye Meclisin gündemine getirilen; “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 14.08.2017 tarih ve 970 sayılı kararı doğrultusunda; İlçemiz Çaltılıdere Mahallesi 461 no’lu parseldeki belediyemiz hissesinin (583.682,00m2) birim bedeli 25,47 TL olarak İzmir Büyükşehir Belediyesine satılması, İzmir Büyükşehir Belediyesince bir ay içerisinde herhangi bir sebeple satın alma işlemlerinin gerçekleştirilmemesi (maddi, hukuki vb) durumunda parselde bulunan diğer hissedara aynı bedelle satılması” hususunun görüşüldüğü madde oy çokluğu ile reddedildi. 

CHPLİ ÜYELER İZMİR BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NİN KARARINI REDDETTİ
Oylamada, Adalet ve Kalkınma Partili Meclis üyeleri ret oyu kullandı. Yapılan oylamada Cumhuriyet Halk Partili üyeler de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin satın alınmasına oy birliği ile karar verdiği madde için ret oyu kullanarak arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne satılmasını onaylamadı. Oylamada sadece Milliyetçi Hareket Partili ve bağımsız üyeler kabul oyu kullandı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, oylama öncesinde gerçekleştirdiği sunum ile Çaltılıdere Bölgesi’ne Aliağa Belediyesi tarafından yapılması planlan, hedeflenen projeler hakkında meclis üyelerine ve katılımcılara bilgi verdi. Başkan Serkan Acar Barkovizyon eşliğinde yaptığı sunumda Çaltılıdere Mahallesi’nin yakın bir zamanda hem İzmir’in hem de Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacağını ifade etti.

Aliağa’ya hizmet noktasında meclis üyelerinden parti rozetini bir tarafa bırakmaları ricasında bulunan Başkan Serkan Acar, “Çaltılıdere’deki araziye İzmir Büyükşehir Belediyesi talip olmuşsa biz bu araziyi büyükşehire satarız. Yeter ki Aliağa’ya hizmet gelsin” dedi.

BAŞKAN SERKAN ACAR: “BİZİM BİR HAYALİMİZ VAR”
Başkan Serkan Acar, yaptığı sunumda şu ifadeleri kullandı: “Çaltılıdere Mahallesinin üç bir tarafı beton santralleri, taş ocakları, asfalt şantiyeleri ile çevrilmiş durumda. Çaltılıdere Mahallesi’ne daha önce Ekonomi Bakanlığı’nca Serbest Bölge kurulmak istendi. Fakat biz bu bölgeye 5 bin öğrenci kapasiteli bir üniversite yapılmasını istedik. Çaltılıdere’yi cazibe merkezi haline getirmek ve çevre kirliliğine sebebiyet verecek unsurlardan uzak tutmak bu bölgeye yapılmak istenen Yat Tersanesi’nin yapımına da karşı çıktık. Çaltılıdere’de 1 milyon 72 bin metrekarelik arazimiz içerisine Güzel Sanatlar Okulu, Meslek ve Teknik Lisesi için 30 bin metre kare yer ayırdık. Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli için ise 20 bin metre kare yer ayırdık. Bunların dışında Toki ve Emlak Konut ile yapılan görüşmelerde bu bölgeye 5 bin konut kapasiteli toplu konut projesi hedefledik. Aliağamıza yakışan projelerin, sosyal tesislerin yapılabilmesi için Kanadalı, Dubaili ve Katarlı iş adamlarıyla görüşmeler gerçekleştirdik. Belediye Başkanı olarak Aliağa’ya en iyi yatırımı getirmek benim görevimdir. Planlanan tüm projelerin takribi toplam maliyeti 50 milyon dolardır. Tüm bunlar sayesinde Aliağa halkı, Aliağa esnafı büyük rant sağlayacak. Bu sayede Aliağa sadece sanayi şehri değil, eğitim ve turizm şehri olacak. Ben bu hayallerimi öyle ya da böyle gerçekleştireceğim. Bizim kuru gürültü sevdamız yok. Bizim bir hayalimiz var. 2023 yılında Aliağa’yı dünya şehri yapmak istiyoruz”

“EVET BENİM ACELEM VAR”
Başkan Serkan Acar, 461 parselin satışı konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun basın üzerinden kendisine yönelttiği ‘Ne Aceleniz Var’ eleştirilerine de yanıt verdi. Başkan Serkan Acar, meclis üyeleri ve katılımcılar karşısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Aslında bu soruyu sorabilecek ilk kişi Aziz Bey’di. Çok doğru bir soruydu. Aslında şahsından kaynaklı sorunlar olduğunu sanmıyorum. Belki birimleriyle ilgi sıkıntılar var. Ama Aliağa’da su altyapısının yenilenmesi işi 2011’de başladı. Sadece su hatları borular değişecek. Yeni hatlar devreye girecek. Su patlaklarının önüne geçilecek. Bir su hatları yenilecek, 7 yıldır yollar kazılıyor, su hatları hala yeni hatlar devreye sokulmuyor. 7 yıl olmuş. 3 buçuk yıldır Şakran’da kanalizasyonda ihalesi bekliyoruz.  Yolları yapmıyorsunuz. Tamam yapmayın. Ama gözünüzü seveyim şu su hatlarını bitir. Eski hatları devre dışı bırakın. Yeni hatları bağlayın evlere. Yeni hatları devreye sokun. Biz sizden bir gram asfalt istemiyoruz. bir gram destek de istemiyoruz. İstesek te vermiyorsunuz zaten. Destek de istemiyorum ama altyapıyı bitirin de biz işimizi yapalım. Bize önce Yalı Mahallesi’ni teslim ettiler. Yalı Mahallesi’nin asfaltını bitirdik. Kültür Mahallesi’ni teslim ettiler ama halen yeni hatları devreye sokmuyorlar. Tutuluyor. Niye. Patlasın da o asfaltı kazalım diye. Yeni Mahalleme, Kurtuluş Mahalleme yol yapmam lazım. İnsanlar tozun çamurun içerisinde. Biz zulmü hak etmiyoruz. Bugün Aliağa ekonomik kalkınmışlıkta İzmir’de birinci. İzmir Büyükşehir Belediyesi oturup desin ki Aliağa bize yılda ne kadar para getiriyor. Biz Aliağa’ya buna karşılık ne yapıyoruz. Oturup bunun bir hesabını yapsınlar. Bizim ödediğimiz vergiler, paralar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına giren paraların bize hizmet olarak bir an önce dönmesini istiyoruz. Şuan Aliağa’da 2500 tane branşman bağlanmak üzere bekliyor. Vatandaş bekliyor. Ama yapmıyorlar. AYKOME’den de diyor ki buraya asfalt bir gram atamazsın. Giremezsin buraya. Biz Aliağa olarak acele ediyoruz. İşimiz var. Ben 8-10 yıl bekleyemem. Bizler 5 yıllığına seçiliyoruz. Benim milletime sözüm var.” // EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-meclisi-olaganustu-toplandi-(4).jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzmir / Aliağa / Aliağa Haber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894