• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İzmir 7 °C
» »

Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi Artık Akşamları Da Hizmet Veriyor

Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi Artık Akşamları Da Hizmet Veriyor
Aliağa Belediyesi’nin 1991 yılından bugüne sosyal ve kültürel hizmetlerinde önemli bir yer tutan Nadir Nadi

Aliağa Belediyesi’nin 1991 yılından bugüne sosyal ve kültürel hizmetlerinde önemli bir yer tutan Nadir Nadi Kütüphanesi, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile sınavlara hazırlanan öğrenciler için hizmet süresini uzattı. Nadir Nadi Kütüphanesi, yeni uygulama ile hafta içi akşamları saat 22.30’a kadar hizmet verecek.

Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Nadir Nadi Kütüphanesi’nin mesai saatleri lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere etüt desteği sağlanması amacı ile 22.30’a kadar uzatıldı.

13 bin 500 kitabın yer aldığı ve 11 bini aşkın üye sayısına sahip Nadir Nadi Kütüphanesi, başlatılan yeni uygulama ile hafta içi 08.30-22.30 saatleri arasında hafta sonları ise 09.30-22.30 saatleri arasında açık olacak. Bu sayede hafta içi mesaide olan vatandaşlar ile sınavlara hazırlanan öğrenciler kütüphaneden daha fazla yararlanma imkânına sahip olacak.

Modern ve konforlu iç dizaynı ile vatandaşlarına hizmet veren Nadir Nadir Kütüphanesi’nin dış çehresi de yenilenirken yakın bir zamanda üyelik kartları da optik okuyuculu manyetik kartlar ile değiştirilecek.

ALİAĞA BELEDİYESİ SOSYAL, KÜLTÜREL VE İDARİ İŞLER MÜDÜRÜ ALİ OSMAN KARATEKİN: “ÇOK GENİŞ BİR ÖĞRENCİ KİTLESİNE HİZMET VERİYORUZ”

Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi’ni haftanın yedi günü hizmet veren bir kültür yuvasına dönüştürdüklerini belirten Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Ali Osman Karatekin, “Kütüphanemiz yoğunlukla öğrencilere hizmet veren ve hizmetlerini bu yöne kanalize eden bir kütüphanedir. Dolayısıyla ilkokul öğrencilerinden tutun da üniversite öğrencilerine kadar çok geniş bir öğrenci kitlesine hizmet veriyoruz. Öğrencilerimizin okul sonrası sağlıklı koşullarda etüt yapabileceği, kitap okuyabileceği, kaynak taraması yapabileceği bir mekâna ihtiyaç vardı. Biz de Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın talimatlarıyla kasım ayı başından itibaren akşam saatlerinde 22.30’a kadar Nadir Nadi kütüphanesini hizmete açık tutmak üzere çalışmalarımızı sonuçlandırdık. 1 Kasım itibariyle de kütüphanemiz akşam saatlerinde açık olarak öğrencilerimize ve tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Kütüphanemiz yeni düzenleme ile hafta içi sabah 8.30’dan 22.30’a kadar kesintisiz hizmet veriyor. Hafta sonu cumartesi ve pazar günleri ise sabah 09.30’dan 22.30’a kadar hizmet veriyor” dedi.

“KÜTÜPHANEMİZ GÜNCEL KAYNAKLARLA SÜREKLİ DESTEKLENİYOR”

Kütüphanenin en fazla öğrenciler tarafından kullanıldığını ifade eden Karatekin, Nadir Nadi ismine de değindi. Nadir Nadi’nin cumhuriyet döneminin önemli aydınlarından olduğuna dikkat çeken Karatekin, “Nadir Nadi, babası Yunus Nadi ile beraber Türk fikir hayatına ciddi katkılarda bulunmuş önemli bir aydındır. Uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesinde başyazarlık yapmış Türkiye’nin çok saygın bir ismidir. 1991 yılında da kütüphanemize Nadir Nadi ismi verilmiştir. Aliağa Belediyesi’nin o günden bugüne görev yapan tüm başkanları ve şimdiki başkanımız Sayın Serkan Acar, Nadir Nadi isminin yaşatılması için 27 yıldır çaba sarf ediyorlar. Kütüphanemiz toplumun tüm kesimlerine ciddi bir kütüphanecilik hizmeti verebilmesi için güncel kaynaklarla da sürekli destekleniyor” dedi.

İzlenme: 5652
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894