• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İzmir 25 °C

Aliağa Belediyesi Tarihi Belgeleri Dijitale Aktarıyor

Aliağa Belediyesi Tarihi Belgeleri Dijitale Aktarıyor
Tarihi ve akademik kitaplara kaynak olan Aliağa Kent Belleği’nin bugüne kadar edindiği 40 bini aşkın sayfa,

Tarihi ve akademik kitaplara kaynak olan Aliağa Kent Belleği’nin bugüne kadar edindiği 40 bini aşkın sayfa, belge ve harita taranarak dijital ortama aktarılıyor. 

Aliağa Belediyesi’nin çalışmaları ve kampanyaları ile birlikte bugüne kadar 50 bin fotoğrafın yanı sıra yüzlerce haritaya, plana ve çizime ulaşıldı. Elde edilen dokümanlar 2019 yılı sonuna kadar 19 kitaba kaynak olacak.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Elde edilen fakat kitaplarda yer almayan dokümanlar tematik sıralanarak Aliağa Belediyesi’nin remi internet sayfası üzerinden halkın ve akademisyenlerin erişimine sunulacak. Bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bilimsel düzeyde hazırlanmış kitaplar orta ve lise düzeyinde özet olarak derlenip ders kitabı şeklinde yayınlanacak. 

ALİAĞA ALMANAK’I TARİHSEVERLERLE BULUŞACAK

Bunun dışında Aliağa Belediyesi, 8 bin 500 yıllık tarihini Aliağa tarihi almanakı şeklinde hazırlayıp başucu kitabı formatında tarihseverlerle buluşturacak. İlk çağlardan günümüze Aliağa tarihinde yaşanmış dönüm noktası denilebilecek olaylar kronolojik sırası ile gün yüzüne çıkarılacak. Almanak yine ücretsiz olarak Aliağalı tarihseverlerle buluşturulacak. Kentimize gelen yerli turistlere rehberlik edecek bir guide çalışmasının hem baskı hem de dijital ortamda hazırlıkları devam ediyor. 

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN BELGE NİTELİĞİNDEKİ ESERLERE DİJİTAL ARŞİV

Aliağa Belediyesi, resmi internet sayfası ile bugüne kadar tarihi belge niteliği taşıyan eserleri dijital arşive aktarma konusunda önemli çalışmalara imza attı. Aliağa Kent Kitaplığı adı altında basılan tüm kitaplar resmi internet sayfası üzerinden e-kitap olarak yayınladı. Yayımlanmış ve baskısı tükenmiş kitaplara ulaşılabilmesi için pdf formatında indirme olanağı sunuldu. Görme engelli vatandaşların bu eşsiz kitaplardan mahrum kalmaması için sesli dinle projesini hayata geçirdi. Basımı tükenen kitapların okuyuculara ve araştırmacılara dvd ortamında dağıtımı da devam ediyor.

Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-belediyesi-tarihi-belgeleri-dijitale-aktariyor/  /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-2-003.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894