• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Aliağa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclisi Yapıldı

Aliağa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclisi Yapıldı
Aliağa Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında yapıldı

ALİAĞA BELEDİYESİ TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİSİ YAPILDI

Aliağa Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında yapıldı. Başkan Acar’ın göreve geldiği ilk günden bu yana Belediye Meclisi gündemine birçok kez getirilen ve muhalefet partili meclis üyeleri tarafından her seferinde ret oyu kullanılan norm kadro oy birliği ile kabul edilirken, borçlanma yetkisi ise yine oybirliği ile komisyonlara havale edildi.

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyondan gelen raporlar tek tek görüşülerek oylandı.

Gündemin 5. Maddesinde Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğe istinaden, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüklerine 5 dereceli 2 adet, 6 dereceli 1 adet mühendis ile 6 dereceli 2 adet mimar kadrosu ihdas edilmesi görüşüldü.

KADRO İHDASI BİZİM İÇİN İHTİYAÇ
Gündem maddesi hakkında konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’nın İçişleri Bakanlığı nezdinde kategorisinin C9’dan C10’a çıkarıldığına dikkati çekerek şunları söyledi, “İlçe nüfusuna bakılarak belirlenen kategorilere göre bakanlık tarafından kategorimiz, 250 bin ile 299 bin arası nüfusa sahip belediyelerle aynı kategoriye getirildi. Gelişmekte olan bir ilçe olarak bize C9 kategorisinde tanınan müdürlükleri açabilmiş değiliz. Kaldı ki C10 kategorisindeki müdürlükleri açalım. Bu kadro ihdasları ile belediyemize kalifiye elemanlar kazandıracağız. Bizim seviyemizdeki bazı belediyeler çeşitli müdürlükler açıyor ve sorunlarını önceden halledebiliyor. Örneğin, bizim seviyemizdeki bir belediyede mutlaka Kentsel Tasarım Müdürlüğü olması gerekiyor. Kentin yapılaşması ve kaçak yapıların önüne geçilmesi için gerçekten böyle bir müdürlüğüne ihtiyaç var. Gelişen Aliağa’nın yeni müdürlüklere ihtiyacı olduğu aşikardır. Kuracağımız yeni müdürlüklerde kadrolaşmış işin uzmanı kişilere ihtiyacımız vardır.”

BUGÜN BİR MİLAT OLSUN
Başkan Acar’ın konuşması sonrasında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Kazım Ulaş da, “Meclis olarak bir diyalog sıkıntımız vardı. Bugün artık bir milat olur ve Aliağa’nın hayrına olan işlerde diyalog sıkıntımızı aşarak önümüzü açarız” dedi.

Ulaş’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada gündemin 5. maddesi oybirliği ile kabul edildi.

ŞAKRAN VE HELVACI’YA KAPALI PAZAR YERİ
Gündemin 6. Maddesinde Belediye asli hizmetleri arasında bulunan hizmetlerin gerçekleştirilmesi için kullanılmak üzere; Şakran Kapalı Pazar Yeri yapımında kullanılmak üzere 2.500.000 (İkimilyonbeşyüzbinlira), Helvacı Kapalı Pazar Yeri yapımında kullanılmak üzere 2.000.000 (İkimilyonlira), İş Makinası ve Çöp Kamyonu alımında kullanılmak üzere l.500.000 (Birmilyonbeşyüzbinlira) ve Şakran Sahil Bandı düzenlenmesinde kullanılmak
üzere 1.000.000 (Birmilyonlira) borçlanma yetkisinin verilmesi hususu görüşüldü.

Belediye meclisinin olumlu yaklaştığı borçlanma yetkisi, maddede yer alan projelerin incelenmesi için oybirliği ile Plan - Bütçe ve İmar Komisyonlarına gönderildi.

Meclisin diğer gündem başlıklarında ise başkanlıktan gelen önergeler;
 
1.maddede imar planında Turizm Tesis Alanı olarak belirlenen alanlara sehven yapılaşma koşulu belirtilmemiş planlara plan notu eklenmesi imar plan değişikliği oybirliği ile İmar Komisyonuna gönderildi.

2.maddede yol ve park olarak görülen 1066 ve 7938 numaralı parsellerin imara açılması imar plan değişikliği oybirliği ile İmar Komisyonuna gönderildi.

3.maddede Gediz Elektrik Dağıtım tarafından 5 adet trafonun yerinin değiştirilmesi imar plan değişikliği oybirliği ile İmar Komisyonuna gönderildi.

4.maddede Habaş A.Ş.’ye ait doğalgaz kombine çevrim santrali için hazırlanan soğutma ve deşarj boru hattı hakkında kurum görüşünün alınması konusu oybirliği ile İmar Komisyonuna gönderildi.

Komisyondan gelen raporlar bendinde ise;

1.maddede İzmir Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından doğalgaz kombine çevrim santrali için hazırlanan soğutma ve deşarj boru hattı hakkında uygun bulunan kurum görüşü oybirliği ile kabul edildi.

2.maddede i1/1000 ölçekli Kyme - Bozhöyük l. ve 3.Derece Arkeolojik Sit Alanları Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı İlave+ Revizyonu ve Sanayi Bölgesi Uygulama İmar Planı Revizyonunun onaylanması oybirliği ile kabul edildi.

3. maddede Yeni Şakran Mahallesi, Yukarışakran 318 ada, 1 numaralı parsele yapılması planlanan 1+3 kat toplam 988 m2. Kapalı Alan ve Müdahale Ekip Binası için 180 m2. Kapalı Alan olmak üzere toplamda 1168 m2. kapalı alanın yapılması karşılığında, Yenişakran Mahallesi, 1335 numaralı parsel ile takas yapılması talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu oybirliği ile komisyon gündeminde bırakıldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894