• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İzmir 20 °C

Aliağa Belediyesi’nin Çaltılıdere’deki Altyapı Çalışmalarında Sona Doğru

Aliağa Belediyesi’nin Çaltılıdere’deki Altyapı Çalışmalarında Sona Doğru
İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Çaltılıdere Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan imar planları sonrasında Aliağa Belediyesi’nin köy dışında yaptığı hummalı altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN ÇALTILIDERE’DEKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA SONA DOĞRU

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN ÇALTILIDERE’YE ÜÇ DEV PROJE: HİPPOTERAPİ MERKEZİ, ÇALTILIDERE KÜLTÜR MERKEZİ, ÜÇ KİLOMETRELİK PLAJ VE REKREASYON ALANI

ÇALTILIDERE’YE ENGELLİLER İÇİN HİPPOTERAPİ MERKEZİ İNŞAATI BAŞLIYOR

İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Çaltılıdere Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan imar planları sonrasında Aliağa Belediyesi’nin köy dışında yaptığı hummalı altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Aliağa Belediyesi altyapı için ilk şart olarak da bölgedeki imar yollarını 13 Kasım 2017 tarihinde onaylanan yeni plan çerçevesinde uygun hale getiriyor. İmar planlarına uygun bir şekilde yapılan köy dışı yol çalışmalarından hemen sonra ise bölgede doğalgaz, elektrik, telefon/internet, kanalizasyon, içme suyu ve 20 bin nüfusa göre arıtma gibi birçok altyapı hizmeti hızlı bir şekilde kullanılabilir hale getirilecek. Asfalt, taş ve bordür çalışmaları ile de üstyapı düzenlemeleri tamamlanacak.

Altyapının hazırlanmasının ardından Çaltılıdere Bölgesi’nde kesinleşen plana göre; Kültür Merkezi, günübirlik konaklama tesisleri, çeşitli sosyal aktivelerin yapılacağı yeşil alanlar, spor tesisleri, kafeler, restoranlar, plaj, hippoterapi merkezi (TayPark), Türkiye’nin en yetenekli çocuklarının eğitim göreceği ilkokul sonrası ilk sekiz yıllık yatılı güzel sanatlar teknik okulu gibi yatırımlar hızla tamamlanacak. Yine planlara uygun olarak Çaltılıdere Mahallesi’ne birden fazla fakültesi olan üniversite kampüsü kurulacak.  

HİPPOTERAPİ MERKEZİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Bölgedeki altyapı çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, engelli bireylere hizmet verecek olan hippoterapi merkezinin temellerini de atmaya hazır hale getirdi. İhale aşaması sona eren hippoterapi merkezi yapım ihalesine çıkacak. 2018 yılı sonuna kadar hizmete girmesi planlanan merkezde; Atla terapi, hobi bahçeleri, çocuk oyun alanları, el sanatları atölyeleri, engelli eğitim atölyeleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, kafeteryalar ve otopark bulunacak. Hippoterapi merkezi sadece ilçemizdeki engelli vatandaşlarımıza değil bakırçay bölgesindeki tüm engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ALİAĞA’YA GÜZEL SANATLAR OKULU

Bu çalışmaların dışında Aliağa’ya bir ilk proje daha kazandırılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Güzel Sanatlar Teknik Okulu prototip projesi Aliağa’da hayata geçecek. Türkiye’de ilk defa ilkokul sonrası sekiz yıllık yatılı Güzel Sanatlar Okulu Aliağa’da olacak. Türkiye’nin en yetenekli çocukları bu okulda eğitim görecek. Yedi bloktan oluşan teknik okul içinde; tiyatro, sinema ve güzel sanatların tüm atölyeleri bulunacak. Ödeneği çıkan projenin 2018 yılı içerisinde inşaatına başlanacak.

ALİAĞA’YA DEV KÜLTÜR MERKEZİ

Tüm bu yatırımların dışında Çaltılıdere Kültür Merkezi’nin inşaatı da yakın zamanda başlayacak. Aliağa Belediyesi tarafından yapılacak olan kültür merkezi, projedeki son rötuşların ardından yapım ihalesine çıkacak. Aliağa Kültür Merkezi’nde bin kişilik konser ve tiyatro salonu, 300 kişilik konferans salonu, ilk katında da 600 kişilik kapalı düğün salonu olacak.

ÇALTILIDERE’YE YENİ PLAJ

Aliağa Belediyesi’nin son aşamaya gelen tüm bu projelerinin dışında yine bu yıl içerisinde tamamlanması beklenen Çaltılıdere plajının düzenlemeleri devam ediyor. Köy dışı mevkiinde piknik alanı olarak kullanılan mesire yerinden başlayan ve Şakran yönüne doğru giden üç kilometre uzunluğunda plaj, gezinti terasları ve bisiklet yolu yapılacak. Aynı kapsamda deniz içi temizliği ile birlikte kum serme işlemi tamamlanacak.

Yapılan projelere ulaşımın sağlanması için köy dışında planlanan imar yoluyla köy çevre yolu yapımı da devam ediyor. Aliağa Belediyesi’nin köy içi mevkiinde herhangi bir çalışması da bulunmamaktadır./EGE BASIN GRUBU

aliaga-caltilidere-kultur-merkezi-(1).jpgaliaga-caltilidere-proje-alani-genel-gorunum-(1).jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894