• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Aliağa CHP Yerel Seçimlere Hazır

Aliağa CHP Yerel Seçimlere Hazır
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il genelinde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin ile birlikte başlattığı ilçe örgütlerine “hayırlı olsun” ziyaretleri devam ediyor.

ALİAĞA CHP YEREL SEÇİMLERE HAZIR

İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU VE CUMHURİYET HALK PARTİSİ İZMİR İL BAŞKANI ALİ ENGİN CHP ALİAĞA İLÇE ÖRGÜTÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

İZMİR’İN İKİ BAŞKANINDAN CHP ALİAĞA İLÇE ÖRGÜTÜNE “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il genelinde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin ile birlikte başlattığı ilçe örgütlerine “hayırlı olsun” ziyaretleri devam ediyor. Aliağa İlçe Örgütü’nü ziyaret eden iki başkanı parti binasında Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa eski Belediye Başkanı ve 22.Dönem CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, ile genel meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları başkanı ve partililer karşıladı.       

KOCAOĞLU’NA YOĞUN İLGİ

Aliağa'ya gelen başkanlar CHP Aliağa yeni ilçe yönetimine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Başkanlar eşinin rahatsızlığı nedeniyle Aliağa’da bulunmayan Özlem Şan Oğuzhan’a da geçmiş olsun dileklerini ilettiler.  İlçe örgütünde partililerin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yurttaşlarla sohbet etti sorunları dinledi.  Sonuçlanan büyük kurultayın ardında parti içindeki yarışın sona erdiğini kadınların, gençlerin, yöneticilerin, meclis üyelerinin, belediye başkanlarının el birliği ile çalışmaya ve mücadeleye devam etmesi gerektiğini vurguladı.

VELİLERİN OKUL SORUNU

Geçtiğimiz günlerde okullarının yer değiştirmesi üzerine isyan eden ve İlçe Milli Eğitim ile Kaymakamlığa dilekçe yazana 80. Yıl Cumhuriyet lisesi velileri sıkıntılarını Başkan Aziz Kocaoğlu'na ileterek, yardım istediler. Başkan Kocaoğlu'na durumu anlatan veliler, yazdıkları dilekçelerden bir örnek verdiler. Kocaoğlu, velilere kendisinin bu konu hakkında fazla yapabileceklerinin olmadığını belirterek, "Konu hakkında Büyükşehir olarak bizim çok fazla bir etkimiz olmaz. Dilekçelerinizi valiliğe iletin " dedi.

YARIM SEVERLERDEN HUZUREVİ İSTEĞİ

Aliağa'da yardımseverler derneği tarafından yapılmak istenen fakat bir türlü tamamlanamayan "Huzurevi" projesi hakkında yardım edilmesini isteyen Aliağa Yardımseverler Derneği Şube Başkanı Dilek Gülboy, Aziz Kocaoğlu'ndan yardım talep eti. Konuyla daha önce de ilgilendiklerini ve yüksek bir maliyetli olmasına karşın söz verdikleri için istinat duvarını yaptırdıklarını belirten Başkan Kocaoğlu ise Gülboy ve dernek üyelerinin biraz daha yardım talebine kayıtsız kalmadı, projeyi kendisine ulaştırmalarını, inceleteceğini söyledi.

TAŞERON SORUNU

Gençlik kolları üyesi bir gencin, "Genel başkanımız, belediyelerimizde taşeron sistemi bitireceğiz demişti, ama biz taşeron işçisiyiz. Ne zaman taşeron sistemden kurtulacağız" sorusuna  Kocaoğlu: "Taşeron sistemi maalesef her belediyede var. Taşeronluk sistemi Türkiye’nin sorunu. Şu anki mevcut düzende böyle bir şey mümkün değil. Ancak yasal düzenleme ile bu sorun çözülebilir. Evet, partimiz iktidara geldiği takdirde bu düzeni sona erdireceğinin sözünü vermişti. Ama ben her zaman şunu söyledim, bu durum işçiler arasında adaletiz bir düzen oluşturuyor. Dünya’nın neresinde, hangi ülkesinde aynı işi yapan iki arasındaki maaş farkı 5-6 katı. Böyle bir düzün olabilir mi. Mutlaka bu sorunun yasal düzenleme ile çözülmesi gerekir.” dedi.   

"İŞSİZLİK SORUNU"

Kültür Mahallesi muhtarı Muharrem Şen'in, "Aliağa'da ki fabrikalar, istihdamını Aliağalı gençlerden sağlamıyor. Hep dışarıdan, kendi köylerinden kasabalarından Bayburt’tan Kırıkkale’den işçi getiriyor. Aliağa'da birçok fabrika var ama Aliağalı gençlerin çoğu işsiz" şeklindeki açıklamasına Kocaoğlu  "Bu şirket politikasıyla ilgili bir durum. Ama bu konuda Kent konseyi öncüğünde girişim başlatabiliriniz" dedi.

ALİ ENGİN; “ALİAĞA İLÇE ÖRGÜTÜ’NE GÜVENİYORUM”

Partideki yoğunluğu, birlik ve beraberliği görmekten mutlu olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin 3 yıl içinde üç zorlu seçim geçirme ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade etti.  Aliağa ilçe örgütünün her zaman dinamik aktif bir örgüt olduğunu belirten Engin yeni ilçe yönetimine başarılar diledi.  Engin;” Yerel seçimler zamanında da olsa erkene de alınsa biz belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ve partililerimizle birlikte her zaman seçime hazırız. Tüm örgütlerimize ve Aliağa ilçe örgütümüze güveniyorum” dedi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894