• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İzmir 15 °C

Aliağa Coğrafya Atlası Bir İlk Oldu

Aliağa Coğrafya Atlası Bir İlk Oldu
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, bölgenin coğrafi ve doğal güzelliklerinin çocuklara ve gençlere öğretilmesi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, bölgenin coğrafi ve doğal güzelliklerinin çocuklara ve gençlere öğretilmesi amacıyla başlattığı kültür projeleri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan “Aliağa Coğrafya Atlası” büyük ilgi görmeye devam ediyor.

 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

“Aliağa Coğrafya Atlası” son olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen konferansla Türkiye’ye tanıtıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Türkiye’nin İlk İlçe Atlası: Aliağa Coğrafya Atlası’ konferansının açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre Özşahin yaptı.

Özşahin konuşmasında “Haritalar koleksiyonu ve haritalar kitabı şeklinde tanımlanan atlaslar, bir mekânın karnesi gibidir. Mekânsal sorunların artığı günümüzde atlasların önemi daha da artmıştır. Piyasada genellikle Türkiye genelinde üretilmiş atlaslar yaygındır. Ancak daha küçük alanların anlaşılmasında daha detaylı atlas çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu minvalde ilçe coğrafyasının anlaşılmasına yönelik oluşturmuş Aliağa atlası, başarılı bir çalışmanın ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira bu atlas, Türkiye’nin ilk ilçe coğrafya atlasıdır. Dolayısıyla bölüm olarak Türkiye’de bir ilke daha imza atmış bulunmaktayız” dedi ve benzer örneklerin artması temennisiyle atlasın oluşturulması ve yayınlanması sürecine katkıda bulunanlara ve konferans katılımcılarına teşekkür etti.

ALİAĞA COĞRAFYASI İLE İLGİ ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

Konferansın konuşmacısı ise Coğrafya Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi İlker Eroğlu oldu. Üniversite akademik personeli ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Dr. Öğr. Üyesi Eroğlu, “Coğrafya Bilimi çok önemli bir bilimdir. Coğrafyacılar, yapacakları çalışmalarla bu bilimi daha da ileriye taşıyacak” dedi. Atlasın oluşturulma sürecini fotoğraflarla katılımcılara sunan Dr. Öğr. Üyesi İlker Eroğlu, Aliağa İlçesinin Coğrafyasına yönelik önemli bilgileri sunumu esnasında dinleyicilerle paylaştı.

EROĞLU’NDAN BAŞKAN SERKAN ACAR’A TEŞEKKÜR

Aliağa’nın birçok doğal, beşeri ve ekonomik bilgileri içerisinde barındırdığını vurgulayan Eroğlu, “Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle elimizden geleni yaptık. Coğrafya ile ilgilenen öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm Aliağalılara önemli bir kaynak olmasını diliyorum. Kitabın hazırlanmasında başta Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar olmak üzere tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-cografya-atlasi-konferansi-gerceklesti/

/EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-namik-kemal-universitesi-(1).jpgaliaga-ilker-eroglu.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-2-010.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894