• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İzmir 7 °C

Aliağa Esnaf Odası’ndan Ölçü ve Tartı Aletleri Hakkında Bilgilendirme

Aliağa Esnaf Odası’ndan Ölçü ve Tartı Aletleri Hakkında Bilgilendirme
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 27 Şubat 2019 tarihli ve 30699 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri için ilgililerce, damga süresinin dolduğu yılı izleyen yılın şubat ayının son gününe kadar, Bakanlık Ölçüler ve Ayar Teşkilatı veya Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına müracaat edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Berk ayrıca, müracaatların bakanlık internet sitesi http://msu.sanayi.gov.tr veya e-devlet sistemi üzerinden de yapılacağının altını çizdi. 

BAŞKAN SERDAR BERK’TEN AÇIKLAMA

Başkan Serdar Berk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Damgaları sökülerek tamir ve ayarı yapılan sabit ve sökülüp taşınması zor sayaçların tamirden hemen sonra ilk muayene yaptırılması mümkün değilse yetki belgesine sahip kişi tarafından geçici damgayla damgalanacak. Geçici damga süresinin, geçici damganın yapıldığı günü takip eden gün birinci gün sayılmak üzere 15 gün olacağı, geçici damga süresi içinde sayaç kullanıcıları tarafından Bakanlık Ölçüler ve Ayar Teşkilatına muayene ve damgalama işlemleri için müracaat edilmesinin zorunlu olduğu 15’inci günün tatile rastlaması halinde müracaatlar sonraki ilk iş gününün mesai bitimine kadar yapılabilecek” 

MÜRACAATLAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

“Müracaatlar bakanlık internet sitesi veya e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu süre içerisinde müracaat etmeyen kullanıcılara damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanma fiilinden dolayı 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre idari ve cezai işlem uygulanacak. Söz konusu ölçü aletlerinin müracaat tarihinden itibaren en geç üç ay içerisinde muayenelerinin yapılması zorunlu olacak”

Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-esnaf-odasindan-olcu-ve-tarti-aletleri-hakkinda-bilgilendirme/

/EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(22)-003.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894