• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İzmir 16 °C

Aliağa Gazi Ortaokulu’ndan ‘İz Bırakanlar’ Etkinliği

Aliağa Gazi Ortaokulu’ndan ‘İz Bırakanlar’ Etkinliği
ALİAĞA GAZİ ORTAOKULU’NDAN ‘İZ BIRAKANLAR’ ETKİNLİĞİ

Eğitim ve öğretim faaliyetlerini İzmir’in Aliağa ilçesinde sürdüren Gazi Ortaokulu, 29 Mayıs Türk Büyükleri haftası kapsamında ‘İz Bırakanlar’ etkinliği düzenledi. Gençlere tarih bilinci kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Şehit Ömer Halis Demir kitaplığının da açılışı yapıldı.

Gazi Ortaokulu’ndaki program; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÇINAR: ECDADIMIZI İYİ TANIMALIYIZ
Program, okul müdürü Sadettin Çınar’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile başladı. Bir ülkenin kalkınmasında en etkili aracın eğitim olduğunu belirten Çınar, şunları söyledi: “İlk emri oku olan bir dinin mensubu olan toplumumuzun, maalesef okuma konusunda istediğimiz düzeyde olmadığı bilinen bir gerçektir. Bu eksikliği gidermek adına başta ailelere, biz eğitimcilere büyük görevler düşmektedir. Gazi ortaokulu olarak; sorgulayan, kendini ifade edebilen, öz güveni tam, geleceğe kararlı adımlarla, donanımlı olarak yürüyen bireyler yetiştirmek için okumaya oldukça önem vermekteyiz. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez diyor Gazi Mustafa Kemal. Bu nedenle tarihimizi iyi okumalı, ecdadımızı iyi tanımalıyız. Bu nedenle geçmişin izleri geleceğin nesilleri sloganıyla iz bırakanlar etkinliğini başlattık. Amacımız öğrencilerimize ecdadını, tarihini tanıtmak; sahip olduğu gücün farkında olmalarını sağlamak, geleceğe kararlı, emin adımlarla yürümelerini sağlamak, onlara bir meşale yakmaktır” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN TÜRK BÜYÜKLERİ GÖSTERİSİ 
Çınar’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri, öğrenciler tarafından hazırlanan Türk Büyükleri gösterilerini izledi. Suna Kan, Aziz Sancar, Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Ali Kuşçu, Kaşgarlı Mahmut, Koca Yusuf, Mimar Sinan, Elmalılı Mahmut Hamdi Yazır ve Hoca Ali Rıza’yı canlandıran öğrenciler, izleyenlerden tam not aldı. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-gazi-ortaokulu-iznirakanlar-(16).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894