• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İzmir 18 °C
» »

Aliağa Memur-Sen'den Kudüs Açıklaması

Aliağa Memur-Sen'den Kudüs Açıklaması
ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yönündeki adımlarına karşı Memur-Sen Konfederasyonu

ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yönündeki adımlarına karşı Memur-Sen Konfederasyonu Aliağa Temsilciliği bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklaması sonrasında Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı tarafından da mini bir konser verildi. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’de bulunan ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıyarak burayı İsrail’in başkenti olarak tanıma hamlesi tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da tepkiyle karşılandı. Cuma namazı sonrasında Memur-Sen Konfederasyonu Aliağa Temsilciliği tarafından Demokrasi Meydanında bir basın açıklaması yapıldı. 

‘Kudüs Ümmetin Kalbidir’, ‘Kudüs Kırmızı Çizgimiz’, ‘Kudüs’e selam direnişe devam’, ‘Kudüs’e sahip Çık’ ve ‘Kudüs’ü savunmak gerçek bağımsızlığı savunmaktır’ yazılı dövizlerle birlikte sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen basın açıklamasını Memur-Sen Konfederasyonu Aliağa Temsilcisi Gazali Ateş yaptı. 

“PERVASIZ BİR ANLAYIŞ, HAKSIZ BİR YAKLAŞIM” 
İnsanlık tarihinin en kanlı, en şiddetli dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimi içerisinde olduğumuzu ifade eden Ateş,” Bugün insanlığın kadim şehri ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs haksız bir teşebbüsle karşı karşıyadır. İnsanlığı, kadim geleneği, uluslararası hukuku hiçe sayan pervasız bir anlayış, Kudüs’ü Filistin coğrafyasında haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti içerisindedir. Bilinmelidir ki; Kudüs nice Peygamberin hatırasını barındıran bir İslam şehridir. Kudüs, tarihten beri, farklılıklar içinde bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneğidir” dedi. 

“KUDÜS’ÜN BARIŞ YURDU OLMA NİTELİĞİ YIKILMAK İSTENİYOR” 
Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara Hz. Peygamber’in müjdesi ve emaneti olduğunu hatırlatan Gazali Ateş konuşmasını şöyle tamamladı; “Mekke ve Medine Müslümanlar için ne ise Miraç mucizesinin gerçekleştiği Kudüs de odur. Kudüs’ün statüsü sadece siyasi bir konu olarak değerlendirilemez. O herhangi bir ülkedeki herhangi bir toprak parçası değildir. Onun İslam tarihi boyunca Müslümanlarca titizlikle korunan Daru’s-Selam yani barış yurdu olma niteliği bugün yıkılmak istenmekte, böyle bir teşebbüsle barış yurdunun çatışma yurdu haline getirilmesi hedeflenmektedir. Kudüs’ün özgürlüğü ve İslam toprağı olarak kalması için Türk Milleti elinden gelen her türlü desteği verecektir.” 

Basın açıklaması sonrasında Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı tarafından ‘Kudüs’e destek olmak amacıyla mini bir konser verildi.

İzlenme: 7022
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894