• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 22 °C

Aliağa Sanayi Sitesi Cami’nin Temeli Atıldı

Aliağa Sanayi Sitesi Cami’nin Temeli Atıldı
Aliağa Sanayi Sitesi Cami Projesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Aliağa Sanayi Sitesi Cami Projesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.Aliağa Sanayi Sitesi Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde hayata geçirilen projenin temel atma törenine Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, Aliağa Orman İşletme Şefi Oktay Atalay Dikmen, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Meclis Başkanı Uğur Akyıldız, ALTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Erim, iş insanı Abbas Gidici ve Abdullah Gidici, proje sorumluları Mimar Şenol Gökçe, Göksu Eda Gökçe, statik proje sorumlusu İnşaat Mühendisi Gökçen Gökçe, mekanik proje sorumlusu Turgay Yıldırım, elektrik proje sorumlusu Ferhat Lek ile hayırsever iş insanları katıldı.

Modern Mimari İle Geleneksel Mimariyi Bir Arada Sunacak
İzmir- Çanakkale yolu üzerinde Aliağa girişinde bulunan küçük sanayi sitesi içerisine yapılması planlanan cami bodrum, zemin ve 1.kattan oluşacak. Selçuklu mimarisinden esinlenilen proje modern mimari ile geleneksel mimariyi de bir arada sunuyor. Toplam bin 550 metrekare kapalı alandan oluşan camide aynı anda bin kişi ibadet edebilecek. Peyzaj ve sosyal donatı alanlarıyla yaklaşık 6 bin metrekarelik alana sahip olacak cami çevresinde yeşil alanlar, süs havuzu, şadırvan, otopark, bankamatikler ile kamelyalar yer alacak. Bodrum katta 350 metrekarelik eğitim ve toplantı amaçlı çok amaçlı salon bulunuyor. Cami, aydınlatma sistemleri sayesinde geceleri de ışıl ışıl görüntüsüyle hayran bırakacak.

Mimar Göksu Eda Gökçe: “Camimiz İmza Niteliğinde Örnek Bir Proje Olacak”
Sanayi esnafının ihtiyaç ve isteklerini göz önünde bulundurarak özgün bir tasarım ortaya koymaya çalıştıklarını belirten mimar, üç boyut ve konsept sorumlusu Göksu Eda Gökçe, “Camimizi tasarlarken Selçuklu mimarisiyle modern mimariyi bir arada sunmak, aynı zamanda da geleneklerimizin önemli isimlerinden Mimar Sinan’ın eserlerini referans alarak ortaya farklı bir harmoni ortaya koymak istedik. Camimiz kubbe şeklindeki şadırvanlarıyla, minareleriyle imza niteliğinde örnek bir proje olacak. Projenin hayata geçmesinde emekleri olan tüm kurumlara, esnaf odalarımıza, hayırsever iş insanlarımıza ve Aliağa Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi ve hayırsever iş insanlarının önemli destekleriyle projenin inşaat safhasına geçildiğini söyleyen Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Sanayi Sitesi Cami’nin hem Aliağa’ya hem de sanayi sitesi esnafına hayırlı olmasını diledi.

Başkan Serkan Acar: “Aliağa’mıza Hayırlı Uğurlu Olsun”
Aliağa Sanayi Sitesi’ne yakışır, güzel bir cami projesinin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağa Sanayi Sitesi Cami’nin mimarisiyle özgün bir cami olacağına inanıyorum. Caminin yapımına destek veren tüm kurumlara ve hayırseverlere teşekkür ediyorum. Gönülden inanıyorum ki Aliağa’da hep birlikte her şeyi başarabiliyoruz. Eminim ki oda ve kooperatif başkanlarımızla, esnaflarımızla ve tüm halkımızla birlikte camiyi en kısa sürede tamamlayacağız. Aliağa’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Kaymakam Zekeriya Güney: “Kültürümüzü Temsil Eden Bir Camiye Kavuşacağız”
Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Aliağa’da göreve başladığımız günden bu yana kaymakamlık olarak cami projesiyle yakından ilgilendik. Aliağa’mızın girişinde, kentimize yakışır, kültürümüzü de temsil eden bir camiye kavuşacağız” dedi.  

Temeli atılan Aliağa Sanayi Sitesi Cami projesine katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, Ziraat Bankası’nın ‘Aliağa Sanayi Sitesi Esnafları Yardımlaşma Derneği’ ya da ‘Aliağa Dini ve Hayri Kuruluşları Yaptırma Yaşatma Derneği’ hesabına bağışlarını yapabilirler.  

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894