• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İzmir 19 °C
» »

Aliağa Yörükler Derneği’nden ‘Türk Dünyası Ve Yörük Türkmenler’ Paneli

Aliağa Yörükler Derneği’nden ‘Türk Dünyası Ve Yörük Türkmenler’ Paneli
İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Aliağa Yörükler Derneği tarafından ‘Türk Dünyası ve Yörük Türkmenler’ konulu panel düzenlendi.

ALİAĞA YÖRÜKLER DERNEĞİ’NDEN ‘TÜRK DÜNYASI VE YÖRÜK TÜRKMENLER’ PANELİ

İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Aliağa Yörükler Derneği tarafından ‘Türk Dünyası ve Yörük Türkmenler’ konulu panel düzenlendi.

Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen panele; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Kırgız Doçent Dr. Shurubu Kayhan, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eski Rektörü ve Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Akdemir, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Talas, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fikret Türkmen, Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Harun Demirkaya, Ardahan Üniversitesi’nden Dr. Necdet Kurt, Haber-İş Genel Başkan başdanışmanı Mehmet Avşar, 9 Eylül Üniversitesi’nden Çağrı Pala, Özbekistan Milli Üniversitesi Türkoloji Bölümü Araştırmacısı Gülbahar Kadirova, İzmir Yörükler Derneği Başkanı Mehmet Gülcan ve Kadın Kolları üyeleri, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Beşli, Türk Birliği Komitesi Genel Başkanı Öcal Arslankaya, Ankara Akademi Halk Dansları Topluluğu, Irak Türkmen Öğrenci Birliği üyeleri katıldı.

ALİAĞA YÖRÜKLER DERNEĞİ BAŞKANI ERHAN KÜÇÜK: “TÜRKLÜĞÜ YAŞATMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Birbirinden değerli akademisyenlerin katıldığı panel saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının hep bir ağızdan okunması ile başladı. Panelin açılış konuşmasını Aliağa Yörükler Derneği Başkanı Erhan Küçük yaptı. Türk Dünyası ve Yörük Türkmenler konusunda Aliağa’da ilk defa panel düzenlendiğini belirten Küçük, “Aliağa Yörükler Derneği olarak bir yılı tamamladıklarını Aliağa’nın 18 köyünde 16’sı yörüktür. Yaklaşık yüzde 90 yörük Türkmen’dir. Türklüğü yaşatmak boynumuzun borcudur. Aliağa’da yörük kültürünü yaşatmak için bir yola baş koyduk. Allah’ın izni ile de bunu her zaman sürdüreceğiz. Aliağa’da ilk defa gerçekleştireceğimiz Uluslararası Aliağa Yörük Türkmen Şöleni’ne yarın imza atacağız. Türkiye’nin dört bir yanından katılımcılarımız olacak. 13 Türk devletinden temsilci katılacak. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “PANELİMİZ YÖRÜKLERE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Aliağa’da yörük Türkmen panelinin düzenlenmesinin onur verici olduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise şöyle konuştu: “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz paneli her yıl düzenli olarak devam ettireceğiz. Henüz bir yıllık olmalarına rağmen Aliağa Yörükler Derneği’nin bu organizasyonlarda ciddi emekleri var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Aliağa’ya gelerek panelimize ve şölenimize katılım sağlayan tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Panelimiz yörüklere ve ülkemize hayırlı olsun”  

AKADEMİSYENLER BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ PAYLAŞTI

Açılış konuşmalarının ardından panele katılan Prof. Dr. Mustafa Talas, Doçent Dr. Shurubu Kayhan ve Öğretim Üyesi Çağrı Pala bilgi ve birikimlerini katılımcılar ile paylaştı. Prof. Dr. Harun Demirkaya’nın moderatörlüğünü üstlendiği panelde Türk Dünyasının geçmişten bugüne gelişimi ve Yörük Türkmen Kültürünün günümüze yansımaları katılımcılara aktarıldı. Yörük hayatının nasıl ortaya çıktığı ve tarihsel gelişimi hakkında bilgiler verildi. Türk örf ve adetlerinde önemli bir yere sahip olan Yörük Türkmen geleneğinden kesitler sunuldu.

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ’NDEN DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SHURUBU KAYHAN, ORTAK DEĞERLERİN ARAŞTIRILMASI VE NESİLDEN NESİLE AKTARILMASI GEREKTİĞİNE VURGU YAPTI

İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Shurubu Kayhan, Türk Dünyasının Ortak Kültürü-Gelenekler konulu sunumunda Türk Cumhuriyetleri, Türk Özerk Cumhuriyetleri ve Türk topluluklarının doğumdan ölüme kadar süren ortak geleneklerini yerinde yaptığı araştırmalarıyla anlattı. Kayhan, ortak değerlerin araştırılması, korunması ve yaşatılarak nesilden nesile aktarılması gerektiğine vurgu yaptı.

AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALİ AKDEMİR: “TÜRKLER; TÜRK DÜNYASINA VE DÜNYAYA YENİ POLİTİKALAR BELİRLEMELİDİR”

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eski Rektörü ve Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Akdemir, panel sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Prof. Harun Demirkaya’nın başkanlık yaptığı Panelde çeşitli üniversitelerden araştırmacılar sunum yaptılar. Orta Asya Türklerinin doğumdan ölüme yasamın her alanında seremoni, tören ve ritüel toplulukları olduklarını öğrendik. Türk Dünyası Birliği, Kızıl Elma olarak belirlendi. Değerler zengini Türkler; Türk Dünyasına ve Dünyaya yeni politikalar belirlemelidir. Türk Dünyası Ortak Değerler ve Ekonomik Birliği kurulmalıdır. Kızıl Elma bu olmalıdır. Türk topluluklarının ve devletlerinin derinliği bunu gerektirir”

Panel sonunda katılımcılara teşekkür plaketi ve tartamak hediye edildi./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzlenme: 4620
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894