• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C
» »

Aliağa'da 15 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü

Aliağa'da 15 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü
Cumhuriyet’in 95’inci yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Aliağa Belediyesi, 15 bin Aliağalının katılımı ile

Cumhuriyet’in 95’inci yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Aliağa Belediyesi, 15 bin Aliağalının katılımı ile Fener Alayı düzenledi. Bayrak ve meşalelerle yürüyen Aliağalılar, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Kentin dört bir tarafını dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatan Aliağa Belediyesi’nin organize ettiği kutlamalar “Cumhuriyete Pedallıyoruz” etkinliği ile başladı. Sanat Sokağı’ndan başlayan bisiklet turu Atatürk Caddesi, ENKA Spor Salonu, İstiklal Caddesi güzargahı üzerinden Sanat Sokağı’nda son buldu. Yaklaşık 600 bisikletçinin katıldığı bisiklet turunda bisiklet tutkunları renkli görüntüler sergiledi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen bisiklet turunun ardından akşam saatlerinde Sanat Sokağı’nda bir araya gelen 15 bin Aliağalı belediye bandosu eşliğinde, ellerinde meşaleler, pankartlar ve bayraklarla; Atatürk Caddesi, Çağlayan Durağı ve İstiklal Caddesi güzergâhında kortej halinde yürüdü.

ALİAĞA CADDELERİ KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ
Aliağa’yı kırmızı beyaz bir görünüme kavuşturan coşkulu kalabalığa; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ailesi ile birlikte katıldı. Ayrıca korteje; Belediye Başkan Yardımcıları Mehmedali Özkurt, Gökhan Karataş, Orhan Mahmut Çetiner, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve taraftar gurupları da eşlik etti. Her yaştan vatandaşın katıldığı kortejde katılımcılara üzerinde ‘Bin Yaşasın Cumhuriyet’ yazılı T-Shirt ve 20 bin Türk Bayrağı dağıtıldı. Aliağa Belediye Bandosu’nun İzmir Marşı eşliğindeki kortej sık sık ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganı attı. Yürüyüş esnasında pencere ve balkonlara çıkan vatandaşlar bu coşkuya, alkış tutarak ve ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak ortak oldu. Kilometrelerce uzunluktaki kortejde yer alan canlı heykeller, animasyon ve şov grupları da hünerlerini sergilediler.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “BİN YAŞA CUMHURİYET”
Fener Alayı’nın Sanat Sokağı’na varmasıyla birlikte Cumhuriyet coşkusu zirveye ulaştı. Sanat Sokağı’ndaki program havai fişek gösterileri ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın açılış konuşması ile başladı. Katılımcılara hitap eden Başkan Serkan Acar, şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümünde Aliağalılar bir kez daha cumhuriyete nasıl sahip çıktığını gösterdi. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Cumhuriyeti kurup bizlere armağan eden, başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Atamızın önünde saygıyla eğiliyorum. Onlar cumhuriyeti kurup bizlere armağan ettiler. Cumhuriyeti yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak da bizlerin görevi. İnşallah daha nice bayramları birlikte kutlayacağız. Hepinize iyi bayramlar diliyorum. Bin yaşa cumhuriyet”

AĞABAND’DEN MÜZİK ZİYAFETİ
Başkan Serkan Acar’ın konuşmasının ardından Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) dans gruplarının ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Gecenin sonunda sahne alan Ağaband müzik grubu katılımcılara müzik ziyafeti sundu. 15 bin Aliağalının katılımı ile coşku içerisinde kutlanan Cumhuriyet’in 95.yılı 10.yıl marşı ile son buldu.

İzlenme: 6010
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894