• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İzmir 7 °C
» »

Aliağa’da “15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü” Programı Düzenlendi

Aliağa’da “15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü” Programı Düzenlendi
İzmir’in Aliağa ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı düzenlendi

ALİAĞA’DA “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” PROGRAMI DÜZENLENDİ

İzmir’in Aliağa ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı düzenlendi.

Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması, istiklal marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Kaymakamı Erhan Günay yaptı.

ALİAĞA KAYMAKAMI ERHAN GÜNAY: “15 TEMMUZU ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

15 Temmuz’un darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğunu belirten Günay, şunları söyledi: 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. 15 Temmuz istiklal harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fethullahçı terör örgütü devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaşa sokmaya çalışmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kast eden bu saldırı karşısında dik durdu ve canı pahasına değerlerini savundu. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere gazi meclisimiz, başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflere taşıyacağız. Üzerine tekrar basarak ifade ediyorum ki 15 Temmuzu asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bizlere ışık olacak. Gücümüz milli irade hedefimiz büyük Türkiye”

Kaymakam Erhan Günay’ın konuşmasının ardından Aliağa Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan şiirler okundu. Meryem Rana Özel “Çanakkale Ruhu”, Sude Naz Akay “Kahraman Babam”, Yasemin Bilhan ise “Dua” adlı şiirleri seslendirdi. 15 Temmuz slayt gösterisi ve ailelerin dilinden 15 Temmuz kahramanlarına mektupların okunması salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Fatih Camii İmamı Gazali Ateş, hatim duasını gerçekleştirdi. Program, 15 Temmuz Demokrasi Marşı ve çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

İzlenme: 6422
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894