• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İzmir 17 °C

Aliağada Birgül Ayman Güler Rüzgarı

Aliağada Birgül Ayman Güler Rüzgarı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BASIN BÜLTENİ / KUDRET KARAKULAK/ Bakırçay bölgesinde gezi ve ziyaretlerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Aliağa’da önemli açıklamalar yaptı.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BİRGÜL AYMAN GÜLER ALİAĞA’DA KONUŞTU; “AKP VE BDP TÜRK VATANDAŞLIĞININ ANAYASADAN ÇIKARILMASI KONUSUNDA ANLAŞMIŞ”

 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BASIN BÜLTENİ / KUDRET KARAKULAK/ Bakırçay bölgesinde gezi ve ziyaretlerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Aliağa’da önemli açıklamalar yaptı. Aliağa’da gün boyu ziyaretlerde bulunan Güler ilçe binasında partililerle buluştu. Anayasa çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Güler AKP’nin anayasa masasından kalktığını ve verilen anayasa taslaklarına ilişkin olarak AKP’nin BDP ile anayasadan Türk vatandaşlığının kaldırılması, federal örgütlenmenin getirilmesi ve laiklik esasının gevşetilmesi yönünde anlaştıklarını belirtti.    

GÜLER; “ÖNERİLEN TC VATANDAŞI,  TEK MİLLET OLMAZ DEMEK“

Anayasa uzlaşma komisyonunun sonuca ulaşmadığını hatırlatan CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler “İşin ilginç olanı aslında masadan AKP kalktı. AKP sözde bu işin tüm yetkisi bende diye komisyonu lağvediyorum noktasına getirdi. Aynı durum bizim için olsaydı masadan kaçmak olacaktı. AKP masadan kaçtı ama hiç kimse bir şey diyemedi.” Dedi.   Yeni anayasa konusunda son tekliflerin alındığını belirten Güler AKP ve BDP’nin anayasadan Türk vatandaşlığının çıkarılması konusunda anlaştıklarını belirtti.  Güler; “AKP ve BDP,  TC vatandaşı denmesini öneriyorlar. Bizim teklifimiz ise Türk vatandaşlığı şeklinde önerilmiş durumda. İkinci bir konu ise BDP sürekli olarak özellikle PKK ağzı, Öcalan ağzı ile bir şeyler söylüyordu. ‘TC vatandaşı diyelim bu bizi daha çok birleştirir’ diyorlardı. Nasıl olur?  ‘bazılarımız var Kürt kökenli onlar bana zorla Türk dedirtemezsin beni Türk yapmazsın diyorlar, eğer TC vatandaşı dersek onlar kendilerini bu topraklara ve bu devlete ait hissedecekler, böylece bu yaşanan kavga da bitecek’ bu şekilde söylüyorlardı.  Şimdi yazılan şey anayasa, anayasa hikaye kitabı değil, mektup değil, roman değil.  Anayasada bir şey yazdığınız zaman ardından kurallar kurumlar gelir, hem toplumun hem devletin 24 saatini değiştiriyor. Hiçbir şey değiştirmeyecek sözü gayri samimi, değiştirecek.” Dedi.

“AKP VE BDP TÜRK VATANDAŞLIĞININ KALDIRILMASI KONUSUNDA ANLAŞMIŞ”

BDP’nin aslında her şeyi açık açık söylediğini belirten Güler;  “Siz söyleyin en açık konuşan sizsiniz, söyleyin,  söylemdiler. Aksine hep şunu dile getirdiler.   ‘Biz tek devlet diyoruz’, iyi. ‘Tek vatan diyoruz’ bu da iyi.  ‘Tek bayrak diyoruz’ e o zaman niye bu kavga 30 senedir. ‘Tek millet olmaz’ diyorlar,  bu lafı son zamanlarda söylemeye başladılar. İşte önerilen TC vatandaşlığı tek millet olmaz demek.  Yani aslında bizim ulus devlet dediğimiz, ulusal devletin ortadan kaldırılması demek. Biz bunu söylediğimiz zaman ‘o kitabi bir şeydir kanıt gösterin’ diyorlardı. Bizde resmi dilin değiştirilmesinde diyorduk,  ‘resmi dili değiştirmeyeceğiz’ diyorlardı.  Anayasa teklifleri geldi şimdi. Anayasa teklifinde iki hüküm var BDP’nin,  bir ‘Türkiye devletinin resmi dili Türkçe’dir’ diyor, altında ‘nüfus yoğunluğu olan bölgelerin bölgesel nüfusuna göre o bölgenin dilleri resmi dil olarak kabul edilir’ diyor. Önerdikleri anayasa metinleri bu şekilde.  İkincisi ‘biz tek devlet istiyoruz ayrı devlet istemiyoruz,  biz federasyon istemiyoruz’ diyordu ki BDP’nin parti programında da federasyon yok zaten. Ama verdikleri Anayasa teklifinde ‘Türkiye, TBMM, hükümet ve bölgesel idarelerden oluşur’ hükmünü getiriyorlar.  Bölgesel idare meclisi seçilecek, bölge başkanı seçilecek yani şimdiki il esasını kaldırıyor. Bölge meclisine dayalı bölge idaresi federal örgütlenme demek. Dolayısı ile şimdiye kadar onu mu diyorsun? Bunu mu diyorsun? diye konuşup dururken inkar edenlerken durum anayasa metninde ortaya çıktı. AKP ‘de TC vatandaşı diyor zaten AKP bölge idarelerine bir şey dememiş ama başkanlık sistemi istiyor. Başkanlık sistemi eyalet sistemi gerektiriyor. Çünkü onlar Amerikan tipi başkanlık diyorlar. İl idaresi yerine bölge eyalet idaresi gibi bir yapı. Sonuçta dün itibariyle belgelerine bakarak söylüyorum AKP ile PDP, bir Türk vatandaşlığının kaldırılması, iki federal örgütlenmenin getirilmesi ve üç laiklik esasının gevşetilmesi yönünde anlaşmış durumdalar. Başlangıç hükümlerinde laiklik hükümlerini görmüyorsunuz çünkü. Bizim kararımız bu anayasaya geçit vermemek uzlaşma olsaydı geçit verebilirdik. Şimdi BDP ve AKP anayasası olacak ve biz bunu karşı devrim olarak görüyoruz ve bu nedenle kabul etmiyoruz.” Dedi.

KÖY MUHTARINDAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Partililerin sorunlarını da yanıtlayan Güler’e Aşağı Şakran Köyü Muhtarı Halim Yaşa’dan teşekkür geldi. Köy Muhtarı Yaşa, köy bölgesinde bulunan taş ocağında hafriyat temini için dinamit patlamaların sonrasında ortaya çıkan taş ve tozların tarım alanlarına zarar vermesini önlemek amacıyla konuyu meclise taşıması nedeniyle Güler’e teşekkür etti. Güler de her zaman muhtarın ve vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini, sorunlarıyla ilgilenmeye ve çözüm üretmeye çalışacağını belirtti.   

GEMİ SÖKÜM ZİYARETİ

CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler partililerle buluşmasının ardından , CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, ilçe yöneticileri ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile birlikte gemi söküm tesislerini ziyaret etti. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek ve Gemi Söküm Yan Sanayicileri derneği başkanı Hamit Çelik ile birlikte tesisleri gezen Güler ve beraberindekiler tesisler hakkında bilgi aldılar. Son günlerde üzücü kazalarla gündeme gelmelerinin kendilerini fazlasıyla üzdüğünü ifade eden Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek olayların kamuoyuna çok farklı aksettirildiğini belirti. Şimşek ;“Tesislerimiz ülke ekonomisine çok önemli katma değer sağlarken, son yılarda çevre, sağlık, eğitim konularında çok önemli atılımlar yaparken bazen maalesef üzücü kazalarla karşı karşıya kalıyoruz. Yaşanan olaylarla ilgili acımız çok büyük. Her türlü eğitimi vermemize, tedbiri almamıza karşın maalesef oluyor. Bu arada yanlış, eksik haberler oluyor, konular kamuoyuna çok farklı anlatılıyor. Demokrasi meydanında tüm bu konuları içeren bir basın açıklaması yapmayı planlıyoruz.” Dedi.                                                                                                                           

ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI ZİYARETİ

Gemi söküm tesislerini ziyaretinin ardından CHP Milletvekili Güler ve CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdinç Şen’i ziyaret ettiler.

YARALI ZİYARETİ

CHP Milletvekili Güler ve CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan Gemi Söküm tesislerinde iş kazası geçiren ve Aliağa Devlet Hastanesinde yatmakta olan İsmail Harmantaş’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Güler ve Oğuzhan Ayrıca İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatmakta olan Yalçın Arzuman adlı işçinin ailesini de ziyaret ederek Arzuman’ın yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundular.  

                                                               

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894