• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İzmir 8 °C
» »

Aliağa’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı

Aliağa’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı
Cumhuriyetin 95. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de törenlerle kutlanmaya başlandı

Cumhuriyetin 95. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de törenlerle kutlanmaya başlandı. Aliağa’da iki gün sürecek olan kutlamaların birinci günü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törene Aliağa İlçe Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, askeri erkân, daire amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’lar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Aliağa İlçe Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Atatürk Anıtına çelenk sunumlarını gerçekleştirdiler. Çelenk sunumlarının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Protokol üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi törenin ardından Aliağa Şehitliğini ziyaret etti. Protokol üyeleri burada şehitlerin mezarları başında dualar etti.

KUTLAMALAR DEVAM EDECEK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yarın da tüm gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek. Kutlamalar kapsamında saat 10.00-10.20 arasında Aliağa İlçe Kaymakamı Erhan Günay makamında tebrikatları kabul edecek. Saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda öğrenci gruplarının yerlerini almalarının ardından İlçe Kaymakamı beraberinde Garnizon Komutanı ve Aliağa Belediye Başkanı törene katılanların bayramını kutlayacak. İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından öğrenciler Atatürk, Vatan ve Cumhuriyet konulu şiirlerini okuyacak. Tören, Ege Bölgesi Halk Oyunları gösterisi ve tören geçişi ile son bulacak.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN COŞKULU KUTLAMA PROGRAMI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, gerçekleştirilen resmi programın ardından Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle doludizgin kutlanacak. Kutlamalar saat 15.00’te “Cumhuriyete Pedallıyoruz” etkinliği ile başlayacak. Sanat Sokağı’ndan başlayacak olan bisiklet turu Atatürk Caddesi, ENKA Spor Salonu, Siteler Mahallesi, İstiklal Caddesi güzargahı üzerinden Sanat Sokağı’nda son bulacak.

BİNLERCE ALİAĞALI FENER ALAYI’NDA BULUŞACAK

Saatler 19.00’u gösterdiğinde ise on binlerce cumhuriyet sevdalısı Aliağalı Fener Alayı’nda buluşacak. Fener Alayı’nın Sanat Sokağı’na varması ve gerçekleştirilecek olan havai fişek gösterisi Cumhuriyet coşkusunu zirveye taşıyacak. Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASE) Halk Oyunları, animasyon ve canlı heykel gösterimleri de geceye renk katacak. Coşku içerisinde kutlanacak olan 95.yıl özel programı Grup Ağaband’ın mini konseri ile son bulacak

İzlenme: 5788
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894