• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İzmir 7 °C

Aliağa’da Dopdolu Sanat Devam Ediyor

Aliağa’da Dopdolu Sanat Devam Ediyor
Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde, Poll Production organizasyonunda düzenlenen ‘Aliağa Sanat Günleri’nin 5.Haftası geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu hafta da dopdolu sanat etkinlikleriyle geçti.

Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde, Poll Production organizasyonunda düzenlenen ‘Aliağa Sanat Günleri’nin 5.Haftası geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu hafta da dopdolu sanat etkinlikleriyle geçti. Koray Avcı konserinden ‘Şen Makas’ isimli tiyatro gösterimine, mini konserlerden çocuk oyunlarına, sinema şöleninden yoğun istek üzerine ikinci kez sahnelenen ‘Rumuz Goncagül’e kadar birçok etkinlik sanatseverlerle buluştu.

Yoğun ilgi gören ‘Aliağa Sanat Günleri’nin 5.Haftası Aliağalı gençlerin oluşturduğu ‘Araf’ isimli müzik grubunun sanat sokağında düzenlediği mini konserle başladı. Şakran meydanda ‘Umudunu Kaybetme’, Kent Park’ta ‘Ailecek Şaşkınız’ isimli filmler izleyenlere sinema keyfi sundu. Ulaş Bayam Açıkhava Tiyatrosu’nda gösterime sunulan çocukların en sevdiği çizgi animasyon karakterlerinden ‘Niloya’ ise açıkhava tiyatrosunu dolduran miniklere eğlenceli saatler yaşattı.

USTA OYUNCU MELEK BAYKAL: “ALİAĞA ÇEVRESİYLE, KÜLTÜRÜYLE TAM BİR SANAT KENTİ”
‘Aliağa Sanat Günleri’nin 5.Haftası Melek Baykal, Bülent Seyran, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler, Müge Kement ve Jess Molho gibi usta ve başarılı oyuncuların rol aldığı ‘Şen Makas’ tiyatro gösterimi ile devam etti. Amerika’da ‘En Uzun Süreli Oynanan Oyun’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçen gösterim yoğun ilgi görürken Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, iki perde halinde sahnelenen interaktif komedi oyununu tiyatroseverlerle birlikte izledi. Tiyatrokare oyuncuları oyun sonunda ayakta alkışlanırken usta oyuncu Melek Baykal, Aliağa’nın çevresiyle, kültürüyle, sanatseverleriyle tam bir kültür sanat kenti olduğunu ifade etti. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, Aliağa Sanat Günleri’ne renk katan Tiyatrokare ekibine teşekkür etti.

ALİAĞALILAR KORAY AVCI İLE COŞTU
‘Aliağa Sanat Günleri’nin Yaz Konserleri kapsamında Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda sahne alan ünlü sanatçı Koray Avcı, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Konser alanına motosikletle gelen Koray Avcı, konserine ‘Adaletin bu mu dünya’ isimli şarkısıyla başladı. Konser alanına akın eden binlerce müziksever, ünlü sanatçının seslendirdiği tüm şarkılara hep birlikte eşlik etti. Konserin son bölümünde davet üzerine sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sevilen sanatçıya Aliağalı üretici kadınlar tarafından el emeği ile hazırlanan tarihi helvacı kilimi hediye etti.

BAŞKAN SERKAN ACAR: “ALİAĞALILARIN GÖNLÜNE HOŞ GELDİNİZ”
‘Aliağa Sanat Günleri’ne katılımlarından dolayı Avcı’ya teşekkür eden Başkan Serkan Acar, “Yılın 360 günü rüzgarlı olan Aliağamızda siz bize yangın oldunuz biz de size rüzgar. Aliağalılar sevdi mi sevgi fırtınası estirir. O fırtınayla da sevdiklerine toz kondurmaz. Sanata ve sanatçıya sahip çıkan Aliağalıların gönlüne hoş geldiniz” dedi.

‘RUMUZ GONCAGÜL’ BİR KEZ DAHA AYAKTA ALKIŞLANDI
‘Aliağa Sanat Günleri’nin 5.Haftası Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) oyuncuları ile Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Eğitmenlerinin aynı sahneyi paylaştıkları ‘Rumuz Goncagül’ isimli müzikal oyunla son buldu. İlk sahnesini haziran ayında ASEV yıl sonu etkinlikleri kapsamında yapan iki perdelik komedi oyunu yoğun istek üzerine ikinci kez perde dedi. Türk tiyatrosunun önemli senaryo yazarlarından Oktay Arayıcı’nın 1977 yılında kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini ALBET Tiyatro Eğitmeni Demet Bozkurt yaptı. 23 kişilik oyuncu kadrosu ile 11 kişilik orkestra ekibinin yer aldığı gösterimde sahne alan ASEV Türk Sanat Müziği Koro Şefi Barış Doğan şarkılarıyla oyuna renk kattı. Dans koreografileri ve sahne tasarımıyla da ilgi çeken oyunun sonunda oyuncular performanslarıyla ayakta alkışlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894