• BIST 9721.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 26 °C

Aliağa’da İŞ Bırakma

Aliağa’da İŞ Bırakma
ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Kamu-Sen, KESK ve Kamu-İş e bağlı memurlar iş bırakma eylemi yaptı. Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı için bugün Aliağa Petrol-İş Sendikasında toplanarak Aliağa

 

MEMURLAR ALİAĞA DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI

ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir"in Aliağa İlçesi"nde Kamu-Sen, KESK ve Kamu-İş e bağlı memurlar iş bırakma eylemi yaptı. Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı için bugün Aliağa Petrol-İş Sendikasında toplanarak Aliağa Demokrasi Meydanına kadar yürüyen memurlar burada sloganlar eşliğinde hükümeti protesto ettiler. KESK"e bağlı Eğitim-Sen, BES ( Büro Emekçileri Sendikası), Petrol-İş ve Eğitim-İş Aliağa Temsilciliklerinin destek verdiği eylemde hükümetin memuru yok saydığı ifade edildi.

Demokrasi Meydanında yaklaşık 500 kişiye hitaben basın açıklamasını okuyan Aliağa Eğitim-Sen Şube Başkanı Çetin Ekinci 4688 sayılı Sendikalar yasasının uluslar arası sözleşmeler ve antlaşmalara rağmen toplu sözleşme ve grev hakkı tanımadığını söyleyerek “ Biz bugün işverenimiz konumundaki hükümeti uyarmak amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz, yani toplu sözleşme için grevdeyiz.” Dedi.

“ KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN GREVDEYİZ.”

Türkiye"nin ciddi anlamda krizden etkilendiğini ve bunun faturasının memurlardan çıkarıldığını dile getiren Eğitim-Sen Aliağa Şube Başkanı Çetin Ekinci “ Memura alay eder gibi yüzde 2.5+ 2.5 zam veren hükümet, rant çevrelerine, sanayici ve iş adamlarına bonkör davranarak onlara tam 54.3 Milyon kaynak aktarmıştır. Memur, emekli ve işçi maaşları ise yerinde saymaktadır. Hükümet memur maaş zammını tek taraflı belirlemiş, uzlaştırma kurulunu dikkate almamış, toplu sözleşme ve grev hakkı tanımamış, adeta memuru yok saymıştır. Krizin faturasını ödememek için grevdeyiz.” Dedi.

“FARKLI ADLAR ALTINDA MEMUR ÇALIŞTIRILMAMASI İÇİN GREVDEYİZ.”

Toplu sözleşme ve grevin memurun en doğal hakkı olduğunu dile getiren Eğitim-Sen Şube Başkanı Çetin Ekinci hükümetin göreve geldiği andan itibaren kadrolaştığını iddia ederek “ 657 sayılı kanunun 4/B ve 4/C maddesi kapsamında çalışan personel kadroya alınmamakta, sözleşmeli kölelik uygulaması ısrarla sürdürülmektedir. Kadrolu istihdam edilmeyen personel hiçbir hakka sahip değildir ve kaderleri amirlerine bağlıdır. Kadrolu, sözleşmeli, ücreti ve vekil şeklinde istihdam edilen memurlar hukuka ve insan haklarına aykırı olan bu uygulamaya şiddetle karşı çıkmaktadır. İş güvencesi olmayan ve üvey evlat muamelesi gören bu insanlardan verim beklemek mümkün değildir.” Diye konuştu.

“SESİMİZİ İKTİDARA DUYURMAK İÇİN GREVDEYİZ.”

“ Yıllardır Türk Memurunu yok sayan, emekli, işçi, esnaf, dar gelirli ve sabit gelirli tüm toplum kesimlerini hor gören bir zihniyete karşıyız.” Diyen Çetin Emekçi şöyle konuştu; “ Sorunlarımıza çare üretmeyen, önümüzü tıkayan ve bizlere başka çıkar yol bırakmayanlara karşı demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Sesimizi iktidara duyurmak, eğitim, sağlık, sosyal güvencemizin parasız olması için, herkese nitelikli, bilimsel ve kamusal bir eğitim hakkı için grevdeyiz. Eşit ve adaletli bir gelecek için alanlardayız.”

Demokrasi Meydanını dolduran ve ellerinde “ Haklıyız Kazanacağız”, “ Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”, “ Masa değil yasa istiyoruz.”, “ Masada çözemedik, meydanlardayız.” Şeklinde döviz ve pankartlar taşıyan memurlara Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Başkan Danışmanı Yakup Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri Barış Karaman, Selma Orhan, Fuat Özer, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü ile memurların eş ve çocukları da destek verdi.

Sık sık sloganlarla kesilen konuşmanın sonunda memurlar “ Yaşasın Kamu Çalışanlarının Birlikte Mücadelesi”, “ Memuruz haklıyız kazanacağız” ve “ Yaşasın, İş, Ekmek, Özgürlük Mücadelemiz” diyerek olaysız bir şekilde dağıldılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894