• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Aliağa’da Kazım Ulaş Süprizi

Aliağa’da Kazım Ulaş Süprizi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ AK Parti Genel Merkezi hafta sonu kongresini yapacak iki ilçenin başkan adayına karar verdi. Aliağa’da Yeni kongrede aday olmayacağını kamuoyuna açıklayan mevcut başkanla devam kararı alınırken Çiğli’de ada

Aliağa’da Kazım Ulaş Süprizi

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ AK Parti Genel Merkezi hafta sonu kongresini yapacak iki ilçenin başkan adayına karar verdi. Aliağa’da Yeni kongrede aday olmayacağını kamuoyuna açıklayan  mevcut başkanla devam kararı alınırken Çiğli’de aday değişikliği yapıldı.  Kongre süreci devam eden AK Parti’de genel merkezin İzmir’e ilişkin değerlendirmeleri devam ediyor. Bugüne kadar 16 ilçenin kongresini gerçekleştiren ve hafta sonu üç ilçesinin kongresini yapmaya hazırlanan AK Parti teşkilatında çok sayıda adayın bulunduğu Aliağa ve Çiğli’de genel merkezin adayları belli oldu. Dün Ankara’ya davet edilen Aliağa ve Çiğli adaylarıyla son kez yapılan görüşmelerden çıkan sonuç bugün İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a bildirildi.

Buna göre genel merkez Aliağa’da mevcut ilçe başkanı Kazım Ulaş’ı yeniden aday gösterirken Çiğli İlçe Başkanı Funda Özçoban’ı adaylıktan çekti. AK Parti’nin Çiğli İlçe Başkan adayı Belediye Başkanlığı için de adaylık müracaatı yapan Adnan Yılmaz oldu.

ALİAĞA’DA BÜYÜK ARAYIŞ: KAYA VE TÜRKAN’A DA TEKLİF GİTTİ

Uzun süre ilçe başkanı Kazım Ulaş’ı değiştirmeyi düşünen AK Parti Genel Merkezi’nin başta Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya olmak üzere Eski İlçe Başkanı Uğur Türkan’ın da kapısını çaldığı, başkan olun teklifi götürdüğü öğrenildi. Kaya ve Türkan’ın ilçe başkanlığına sıcak bakmaması üzerine aralarında kurucu ilçe başkanı Müjdat Bıçakçı’nın olduğu isimler üzerinde uzlaşma arandı. Ancak tüm değerlendirmelerin sonunda mevcut İlçe Başkanı Ulaş’ın isminde karar kılındığı kaydedildi.

ÇİĞLİ’DE ADNAN YILMAZ, ALİAĞA’DA KAZIM ULAŞ, BAYINDIR’DA NECDET YILMAZ İLE MUTABAKAT SAĞLANDI

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Çiğli, Aliağa ve Bayındır İlçe Başkanlığı konusunda ilçe teşkilatlarıyla sürdürdüğü süreci mutabakata bağladı. Buna göre 11 Aralık’ta İlçe kongresi gerçekleştirilecek Çiğli’de Adnan Yılmaz ile, 18 Aralık’ta kongresi yapılacak Aliağa’da mevcut başkan Kazım Ulaş ile,  30 Aralık’ta yapılması kararlaştırılan Bayındır Kongresinde  Necdet Yılmaz ile seçimlere gidilecek. İl Başkanlığında biraraya gelen mevcut Başkan Funda Özçoban, Adnan Yılmaz ve Çiğli Belediye Meclisi üyesi Sıddık Soysal birlik beraberlik mesajı verdi. 14 Ocak 2010 tarihinde atandığı  görevini  11 Aralık 2011 Pazar günü yapılacak olan ilçe kongresinde Genel Merkezin bu göreve takdir ettiği Adnan Yılmaz’a devredeceğini ifade eden Çiğli İlçe Başkanı Funda Özçoban, “Görev yaptığım 23 ay içinde desteklerini daima hissettiğim genel merkezime çok teşekkür ediyorum.Hayatımda yaptığım en onurlu görevlerden birisi idi.Ben ve arkadaşlarım üzerimize düşen görevi çok çalışarak yerine getirmeye çalıştık. Bu süreçte   partime zarar verecek en ufak bir davranışım olmamıştır.Bu görev süresince bana destek olan İl yönetim Kuruluna , Çiğli Teşkilatına, Çiğlili hemşerilerime, Çiğli sivil toplum örgütlerine, başta bayan mahalle muhtarlarımız olmak üzere tüm mahalle muhtarlarına ve Çiğli de görev yapan tüm bürokratlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çiğli İlçe Kongresinde Başkanlık görevini devralmak üzere seçime giren Adnan Yılmaz ise Çiğli teşkilatlarında gecesini gündüzüne katarak AK Parti için koşturan tüm AK gönüllere teşekkür etti. Bundan sonraki süreçte çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirten Yılmaz, Pazar günü gerçekleştirilecek kongreye birlik beraberlik içinde girdiklerini ifade etti. Yılmaz” Genel merkezimizin takdiriyle tamamlanan sürecin sonucunda Çiğli İlçe  Kongremiz şölen gibi bayram gibi olacak. Tüm Çiğli Teşkilatlarımızla omuz omuza birlik içinde bir kongre gerçekleştireceğiz.” dedi.

Çiğli Belediye Meclisi üyesi Sıddık Soysal da “Genel merkezimizin almış olduğu kararın teşkilatımızın daha başarılı olması için olduğunu düşünüyoruz. İnşallah kongremizin sonucunun 2014’teki yerel seçimlerin kazanılmasının ayak sesi olur” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894