• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İzmir 23 °C

Aliağa’da Masa Tenisi Heyecanı Başladı

Aliağa’da Masa Tenisi Heyecanı Başladı
Aliağa Belediyesi’nin, gençlerin masa tenisine olan ilgisini arttırmak amacıyla düzenlediği masa tenisi turnuvası başladı.

ALİAĞA’DA MASA TENİSİ HEYECANI BAŞLADI

Aliağa Belediyesi’nin, gençlerin masa tenisine olan ilgisini arttırmak amacıyla düzenlediği masa tenisi turnuvası başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuva; minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde gerçekleştiriliyor. 

Aliağa ENKA Spor Salonu'nda 50 sporcunun katıldığı turnuvada; 7-10 yaş aralığındakiler Minikler, 11-14 yaş aralığındakiler Yıldızlar, 15 ve üstü yaşa sahip olanlar ise gençler kategorisinde mücadele veriyor. İki gün sürecek olan turnuvanın ilk gününde elemeler son gününde ise finaller yapılacak. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

Genç nesillere masa tenisini öğretmek ve sevdirmek istediklerini belirten Masa Tenisi Antrenörü Şeref Akman, “Masa tenisi turnuvamızın bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Müsabakalarımıza 50 sporcu katıldı. Pazar günü finalleri yapacağız. Karşılaşmalar sonunda dereceye girenlere kupalarını vereceğiz” dedi.

“MASA TENİSİ FARKLI BİR OLGUDUR”
Bilinenin aksine masa tenisi oynamanın çok kolay bir iş olmadığını ifade eden Akman, “Yıllar önce masa tenisi sporuna başladığım zaman masa tenisi salon sporu olmasına rağmen daha çok merdiven altlarında oynanıyordu. Nihayet şimdilerde bu spor salonlarda yapılmaya başladı. Herkes kendini masa tenisi oynuyorum diye düşünür. Ama masa tenisi farklı bir olgudur. Masa tenisçisi sürekli oynaması lazım, antrenman yapması lazım. Günde en az iki saat oynamalıdır” dedi.

Masa tenisinin gelişmesi için yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü de sözlerine ekleyen Akman, “Bu sporun yapılabilmesi için bir takım alt yapıların oluşturulması gereklidir. Bu kapsamda Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’a teşekkür ediyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894