• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

Aliağa'dan Özgürlüğe 5000 İMZA

Aliağa'dan Özgürlüğe 5000 İMZA
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ CHP ALİAĞA BASIN BÜLTENİ / Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın” imza kampanyasında 5000’e yakın imza topladı. Bir hafta süresince kentin değişik noktalarında stant a

ALİAĞA’DAN TUTUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖZGÜR KALMASI İÇİN 5000 İMZA

CHP ALİAĞA GENÇLİK KOLLARI’NIN DÜZENLEDİĞİ  “TUTUKLU ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILSIN” İMZA KAMPANYASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ CHP ALİAĞA BASIN BÜLTENİ / Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın” imza kampanyasında 5000’e yakın imza topladı. Bir hafta süresince kentin değişik noktalarında stant açarak öğrencilerin özgürlüğü için imza isteyen gençlere kadın kolları, ilçe yöneticileri ve ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan da destek verdi. Toplanan imzaları Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Onur Demir 15 Ekim tarihinde Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edecek. 

GENÇLİK KOLLARINDAN ALİAĞA HALKINA TEŞEKKÜR

Yurttaşların duyarlılığından memnun olduklarını belirten Gençlik Kolları Başkanı Onur Demir; “Hükümetin eğitim sistemindeki yanlış bir yana, öğrencilere bakış açısını da hiç doğru bulmuyoruz. Parasız eğitim istemek, bununla ilgili eylem yapmak, mitinglere katılmak, siyasi partiye üye olmak ya da okulunda gördüğü bir yanlışlığı dile getirmesi suç olamaz, olmamalı. Bu ve buna benzeri eylemlerden dolayı çok sayıda öğrenci zamanını ya cezaevlerinde ya da adliye koridorlarında geçirmektedir. Masum olan öğrencilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını, aklanmasını istiyoruz.  Bu nedenle CHP Aliağa Gençlik Kolları olarak imza kampanyası düzenledik. Her alanda olduğu gibi bu konuda da AKP hükümetine tepki çığ gibi. Kampanyamıza genci, yaşlısı, engellisi herkes destek verdi.  İmzaları 15 Ekim tarihinde ilçemizi de anlatan raporla birlikte Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na sunacağız. İmzalar TBMM’ye ulaştırılarak yurttaşlarımızın da bu konudaki görüşlerini AKP Hükümetinin görmesini sağlayacağız. Destekleri ve duyarlılıkları nedeniyle imza veren herkese teşekkür ederim. “ dedi.

İLÇE BAŞKANI OĞUZHAN; “PARASIZ EĞİTİM İSTEMEK ŞUÇ OLAMAZ”

Gençlerin kampanyasına imza vererek destek olan Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan hükümetin muhalif olan herkesi hapse atarak çözme gibi çağdışı bir yöntemi benimsemesinin Türkiye’ye ve demokrasiye yakışmayan bir görüntü oluşturduğuna dikkat çekerek; “ Hükümet öğrencilerin parasız eğitim istemesini, harç paralarını protesto etmesini, yemekhane boykotu yapmasını ya da siyasi eylemlere katılmasını suç kapsamına alarak kelepçe takıyor. AKP sormayan, sorgulamayan, tek tip öğrenci,  tek tip insan istiyor. Bir yandan gençlere siyaset yapmayın diyor bir yandan da 18 yaşında seçilme önerisi ortaya atarak tribünlere oynamayı da ihmal etmiyor. Daha bu hafta içinde açıklanan AB’nin 2012 yılı İlerleme Raporu’nda, ülkemizde 2.800 öğrencinin tutuklu olduğunu açıklandı. Gerçekten suça karışmış olanlar var ise elbette cezasını çekmeli.  Ancak insan hak ve özgürlükleri konusunda kötü bir imaja sahip ülkemizde parasız eğitim pankartı açan öğrencilerin dahi terör suçlusu kapsamına alınması ülkemize ve demokrasiye yakışmayan bir görüntüdür. Bu durumun düzeltilmesini, öğrencilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyoruz” dedi.   

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894