• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Aliağalılar Kazım Ulaşı Protesto Etti

Aliağalılar Kazım Ulaşı Protesto Etti
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Demokrasi Platformu bileşenleri Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş’ı parti ilçe danışma meclisi toplantısında gezi eylemlerine katılanlar hakkında söylediklerine tepki gösterdi. Yapılan basın açıklaması ile olayı p

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ’A GEZİ TEPKİSİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Demokrasi Platformu bileşenleri Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş’ı parti ilçe danışma meclisi toplantısında gezi eylemlerine katılanlar hakkında söylediklerine tepki gösterdi. Yapılan basın açıklaması ile olayı protesto eden platform bileşenleri Ulaş’ın halktan özür dilemesini talep etti.


Aliağa Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş'a Gezi... ile egeplay

Her ay Ak Parti Aliağa İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ilçe danışma meclisi Haziran ayı toplantısında ilçe Başkanı Kazım Ulaş’ın Gezi eylemlerine katılanlar hakkındaki görüşlerine Demokrasi Platformu Bileşenleri tepki gösterdi. Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen platform bileşenleri demokrasi şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu yaptı. Burada kısa bir konuşma yapan Aliağa Emekli Sen temsilcisi Hasan Karaşahin Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş’ın ilçe danışma meclisi toplantısında söylediği sözlere tepki göstererek “ Onlar zaten çukurdalar, düşüşe geçtiklerinin farkındalar, halkın direnişi karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar ve saldırganlaştılar. En demokratik eylemlerimizde dahi gazla, suyla, şiddetle, sabaha karşı evlere baskınlarla bizleri susturmaya çalışıyorlar. Yağma yok. Biz bu ülkeyi yeniden kuracağız, yeniden demokratik, özgür bir ülke yapmaya kararlıyız” dedi.

Kısa açıklamanın ardından İzmir Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Her yer taksim her yer direniş” sloganları atarak Ak Parti Aliağa ilçe binası önüne gelen Demokrasi Platformu bileşenleri Polisle karşılaştı. Platform temsilcileri ve polis arasında basın açıklamasının nerede yapılacağı hakkında kısa bir görüşme yapıldı. Aliağa Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını dönem sözcüsü Ahmet Tüfek okudu.

HALK DEMOKRATİK HAKKINI KULLANDI

Gezi parkında yapılmak istenenlere ve halkın uygulanan baskılara isyan edip, demokratik haklarını kullanarak meydanlara çıktığını belirten Tüfek “Siyasi iktidar tarafından dikkate alınmak yerine tepkileri küçümseyen aşağılayan bir dil ve özellikle ötekileştiren bir tavra dönüşmüştür. Her türden barışçıl tepki tomalarla,akreplerle,biber gazıyla, basınçlı suyla,plastik ve gerçek mermilerle  bastırılmaya çalışılmıştır” dedi.

POLİS ŞİDDETİNİ REDDEDİYORUZ

Eylemler sürecinde Polis, Jandarma, eli sopalı sokak kabadayıları tarafından insanların hayatlarını kaybettiğini yaralandığını kaydeden Ahmet Tüfek “Taksim Gezi Parkı’ndan başlayarak tüm yurda yayılan direnişe katılan halkımıza, evlerin içine varana kadar yaşam alanlarımıza biber gazı sıkan, binlerce insanın yaralanmasına ve insanların ölümüne yol açan polis şiddetini reddediyoruz. Tüm kamu yöneticilerinin ve özellikle polisin; hükümetlerin, sermayenin değil, içinden geldikleri halkın polisi gibi davranmasını istiyoruz” dedi.

AKP İKTİDARI YARA ALDI

İktidarın derin bir yara aldığını demokrasiyle arasındaki farkın ilk defa bu kadar açıldığına dikkat çeken Tüfek “Gezi Direnişi’nin özgün ve dirençli yanı AKP iktidarını öyle bir salladı ki, iktidar her koldan Direnişe suç yüklemeye çalışıyor. Onun muhalif kimliğini ve çok renkli  yapısını tekleştirerek dış mihraklara ve darbeciliğe bağlayarak itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Çünkü Gezi Direnişi, memleketi inşaat yapılacak arazileri, toplumu da tebaaları gibi gören AKP iktidarına ve onun Sultan sevdalısı liderine karşı ilk ciddi sivil toplum itirazıdır” dedi.

KAZIM ULAŞ’I HALKTAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ

Aliağa Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş’ın Haziran Ayı danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmayla ülkeyi yönetenlerin izinde olduğunu söyleyen Tüfek “Kazım Ulaş’ı halkın demokratik tepkisini sindiremediği eyleme katılanlara aşağılayıcı ve ötekileştiren bir dil kullanmasından dolayı kınıyoruz. Halktan özür dilemeye davet ediyoruz. Ekonominin iyiye gittiğinden halkın refahından söz eden kazım ulaşa soruyoruz. Ekonomi bunca büyürken öğretmenin, işçinin, emeklinin yaşamına nasıl yansıdı? Çöpten yiyecek toplayan insanlar bu ülkede yaşamıyorlar mı? Ülkeyi sermaye için sınırsız bir teşvik ve vergi cenneti yaparken; işçileri güvencesiz,esnek kuralsız çalışmanın koşullarını yaratan siyasi iktidar bu ülkeyi taşeron cumhuriyetine dönüştürmedi mi? Kazım ulaş ve Akp iktidarına göre Sendikalar suçlu,işçiler suçlu,öğrenciler suçlu, kamu çalışanları suçlu,emekliler,gazeteciler suçlu..Terörist,marjinal,bölücü ve çapulcu.. Ama bütün çabalarının nafile olduğunu kendileride görüyor. Saldırganlıkları korkularındandır.

Dalga dalga meydanlara sokaklara akan halkın talepleri karşısında şaşırmanın ve çaresizliğin girdabında giderek şiddete sarılıyorlar.Liceden Antakya’ya Taksim den Aliağaya yükselen tepki karşısında çaresizler. Onun için çarpıtıyolar, Onun için gerçeği gizliyorlar” dedi. Basın açıklamasının ardından demokrasi platformu üyeleri olaysız dağıldı.

KAZIM ULAŞ’IN TOPLANTIDA SÖZLEDİĞİ SÖZLER

 “Gezi Parkına Ağaç dikmek falan, hepsi hikaye tek amaç vardı, Hükümeti düşürmek. Ancak unuttukları bir şey vardı. Bütün Dünya,nın tanıdığı dikleşme den dik duran bir Başbakan ve %50 destekle gelmiş bir İktidar vardı.Sanırım Eylül Ayın,da Gündoğdu Meydanında bir Miting yapacağız. Biz de eşimizi-dostumuzu alıp Gündoğdu Meydanı’nı doldurup, Meydan Yiğit görsün diyeceğiz. Sadece bununla da kalmayacağız, gerek Sosyal Medyada gerek yerel basın,da gerekse sohbet ortamlarında bu karaktersizlerin bu alçakların gerçek niyetlerini Milletimize anlatacağız. Bunların derdi ne ağaç, ne Gezi Parkı ne de şu ya da bu hiçbir şey değil. Tek amaçları bu Ülke,yi karıştırmak.Düzgün giden Ekonomiyi bozmak. Bölgemizde ve Dünyada Lider Ülke olmamızı içlerine sindiremiyorlar”

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894