• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İzmir 25 °C

Aliağa'nın Kararı Hakkı Ülkü

Aliağa'nın Kararı Hakkı Ülkü
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Bir gün önce yaklaşık 400 gönüllüsü gençle Bizim Ev Restoran’da kahvaltıda buluşarak teşekkür eden DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü bir gün sonra aynı ye
DSP ADAYI HAKKI ÜLKÜ’YE GÖRÜLMEMİŞ DESTEK
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Bir gün önce yaklaşık 400 gönüllüsü gençle Bizim Ev Restoran’da kahvaltıda buluşarak teşekkür eden DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü bir gün sonra aynı yerde binlerce gönüllüsüyle bir araya geldi. Adeta izdihamın yaşandığı,  masaların sandalyelerin sokaklara taştığı kahvaltıda gönüllülerine ve destekçilerine teşekkür eden Hakkı Ülkü seçimleri açık ara kazanacağını belirterek ; “Arkamızda ne yerel iktidar ne genel iktidar desteği var. Bizim arkamızda sadece halk var. Halkın gücü hiçbir güç ile mukayese edilemez. Bugün burada binlerce kişi toplanmışsa zaten halk kararını vermiştir. Belediyeciliğin duayeni diyorlarsa,  efsane diyorlarsa, düzeltirse hakkı baba düzeltir diyorlarsa, demek ki doğru yoldayız, doğru işler yapmışız. 30 Mart akşamı iktidardayız.” dedi.
 
ALİAĞA’NIN KARARI HAKKI ÜLKÜ
Bazı kişi ve grupların bazı insanlar üzerinde baskı kurmaya çalıştığını ancak bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Hakkı Ülkü, ‘o gelirse şöyle olur’, ‘bu gelirse böyle olur’ diyerek, insanların özgür ve hür iradesine engel olunmaya çalışıldığını ifade ederek; “Tüm bu baskı ve yıldırma politikalarına karşın Aliağa kararını vermiş. Aliağa’nın kararının Hakkı Ülkü’den yana olduğuna çok eminim. Ama hala kararını verememişlere de, kararsız kalmışlara da şöyle söyleyeyim, koyun adaylarıyanyana, bakın yaşamlarına, bakın yaptıklarına, bakın özel hayatına, siyasi hayatına, doğal yaşamına, hangisi iyi ise ona oy verin. İçeresinde var ise bizden daha iyisi ona yönelin. Varsa üzerimizde bir çizik, leke deyin ki doğru ve temiz aday şu. Deyin ki; tecrübesi, bilgisi, becerisi, tahsili çok iyi,   hayat okulunu pekiyi ile bitirmiş, ona oy verelim. Ama tüm bu kriterlere bakarak bir değerlendirmede bulunursak reklam afişlerimizdeki karikatürlerde olduğu hepsi bizden geride kalırlar.” dedi.
 
“OY ORANI YÜZDE 7 OLAN BİZE KATILSIN”
Belediyeciliğin herkes tarafından yapılamayacağını vurgulayan Hakkı Ülkü: “Belediyeciliği herkes yapamaz. Kimleri kişisel çıkar için belediye başkanı olmak ister. Kimleri halkının mutluluğu için belediye başkanı olmak ister. Ben de geçmişte halkımın ne kadar mutlu olduğunu kendi gözlerimle gördüğüm için halk beni benimsedi, aday ol dedi ve ben de aday oldum. Çıraklık yok bizde, kalfalık yok. Belediyeciliğin de duayeni diyorlarsa, çünkü bana öyle diyorlar, efsane diyorlarsa, düzeltirse hakkı baba düzeltir diyorlarsa, demek ki doğru yoldayız, doğru işler yapmışız. Gelelim bu güne, benim matematik öğretmenim bana ilkokulda hangi sayların hangisinden büyük olduğunu öğretti. Benim bildiğim kadarı ile yüzde 32, yüzden 7’den daha büyük. Eğer derseniz ki 7 daha büyük o zaman 7’ye yönelelim. Ama 32’nin daha büyük olduğu bilinmiş ve idrak edilmişse, buyursunlar gelsinler bize katılsınlar. Onlara da gönlümüzde kocaman yer var” dedi.
 
TERMİK SANTRALE İZİN VERENLER 4. PARTİ KONUMUNDA
“Biz geçmişte ne söz verdiysek yatık, yapamayacağımız şeylerin sözünü vermedik.” diyen Ülkü; “Pahalı, parlak kâğıtlara basılmış ayağı yere basmayan projelere de sakın inanmayın. Aliağa’nın ihtiyacı, sorunları bellidir. Geçmişte köy görünümdeki Aliağa’mızı nasıl kentleştirdiysek yine çağ atlatmasını biliriz. Ama siyasette etik davranmak ta, söz vermek te çok önemlidir.   Şimdi bir adayımız çıkmış ‘termik santral yaptırmayacağız’ diyor, herhalde bu insanları aptal zannediyorlar, ya da kendilerinde sorun var. Kardeşim sen değil misin bir yılbaşı gecesi evrakları elden takip edip başkanla birlikte imzalayan? Bu termik santrale izin veriyoruz deyip basmadınız mı imzayı?  Bu kadar büyük yalancılık olabilir mi? Siyasetin belli etik kuralları vardır, değerleri vardır, göz göre göre yalan söylemek hiç kimseye fayda getirmez. Zaten insanlarımız da yutmadığı için şu anda kendisi ve partisi 4. parti durumda. “dedi.
 
ÜLKÜ’DEN AÇIK OTURUMA DAVET YANITI
CHP adayı tarafından açık oturuma davet edildiğini hatırlatan DSP Aliağa Adayı Hakkı Ülkü;  “Adaylarımızdan birisi diyor ki ‘Demokrasi Meydanı’nda açık oturum yapalım’,  ondan kaçan yok ki,  ama ben iki kişilik bir adamım. Onun için o açık oturuma şimdiki belediye başkanı ile birlikte gelirse katılırım. Hem de seve seve katılırım.” dedi.
 
DEMOKRASİ ŞÖLENİNE DAVET ETTİ.
Ülkü son olarak ta gönüllülerini 26 Mart Çarşamba günü Demokrasi Meydanı’nda düzenledikleri mitinge davet etti. Ülkü “26 Mart Çarşamba günü saat 16.00’da Demokrasi Meydanı’ndaki mitingimizde iktidar provamızı yapacağız. Şevval Sam, Coşkun Sabah ve Ersin Faikzade konserlerimiz de olacak. Demokrasi şölenimize tüm halkımızı bekliyorum.” dedi.
 
SESSİZ YÜRÜYÜŞ SEVGİ SELİ OLDU.
Kahvaltı sonrası yaklaşık beş bin kişi, ellerinde Türk ve DSP bayraklarıyla yürüyüşü yaparak Aliağa sokaklarını renklendirdi. Yürüyüş sınav saatine denk geldiği için sessiz bir şekilde yapıldı.   Hakkı Ülkü gönüllüleri “Yaparsa Hakkı Ülkü yapar”,  “Aliağa’nın hakkı” “Efsane geri dönüyor”, Asla yalnız yürümeyeceksin” , “Çare Hakkı Ülkü” dövizleriyle DSP’nin merkez seçim bürosuna dek yürüdü. Yolda sokakta, balkondaki vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu DSP Adayı Hakkı Ülkü de eşi Havva Ülkü ile birlikte vatandaşların sevgi gösterilerine aynı şekilde karşılık verdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894