• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İzmir 23 °C

Aliağa’nın Tanıtım Filmine Tam Not!

Aliağa’nın Tanıtım Filmine Tam Not!
Aliağa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gözler önüne seren tanıtım film vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Aliağa’nın Tanıtım Filmine Tam Not!

Aliağa’yı Benimle Keşfetmeye Var Mısın?

Aliağa’nın Tanıtım Filmine Tam Not!

Aliağa’nın Doğal Güzelliklerini Gözler Önüne Seren Film Büyük İlgi Gördü

Aliağa’nın Bilinmeyen Güzellikleri Bu Filmde Toplandı!

Aliağa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gözler önüne seren tanıtım film vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.  Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sosyal medya hesaplarından “Aliağa’mızın güzelliklerini bir araya getiren bu güzel filmi paylaşıyor, filmin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” notuyla paylaştığı film, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

“Marka Kent Aliağa” projesi kapsamında İzmir’in Aliağa ilçesinin doğal güzellikleri, tarihi ve arkeolojik kültür mirası ile gastronomik zenginlikleri “Aliağa’yı Benimle Keşfetmeye Var Mısın?” temasıyla 7 dakikalık tanıtım filminde bir araya getirildi. Film “8.500 yıllık Uygarlıkların izlerini, denizi, güneşi, doğayı, tarihi ve güzelliğine doyulmaz tatları keşfetmek için Aliağa'yı Keşfetmeye hazır mısın? Bu film ile Aliağa’da hiç görmediğimiz güzellikleri keşfedeceksiniz ”cümleleriyle tanıtıldı. Aliağa Belediyesi tarafından “Marka Kent Aliağa” vizyonuyla hazırlatılan film, Aliağa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sosyal medya hesaplarından ilk kez paylaştığı film,  vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanırken birkaç saat içinde binlerce kişi tarafından izlendi. Öte yandan Türkiye’nin sanayi kenti olarak bilinen İzmir’in Aliağa ilçesinin tarihi, doğal, gastronomik ve kültürel zenginlikleri son yıllarda büyük ilgi görüyor. Aliağa; denizi, altın sarısı kumu, güneşi, mavi bayraklı Ağapark Plajı, Tarihi Güzelhisar köyü, Aigai Antik Kenti, Uçansu Şelalesi, doğa yürüyüş, bisiklet ve ATV rotaları, tarihi antik yol, kervan yolu rotalarıyla, yöresel ürünleri ve enfes tatlarıyla son dönemin popüler turizm destinasyonlarından birine dönüşüyor. 

Genç Çiftin Aliağa’yı Keşif Yolculuğu
“Aliağa’yı Benimle Keşfetmeye Var Mısın?” sloganıyla hazırlanan filmin senaryosu Fatih Çalışkan ve Bahadır Kuyucu tarafından kaleme alındı.  Filmde genç çifti, Oyuncu ve Model Ece Çavuş ile Mustafa Haki Karakaya canlandırdı. Yönetmenliğini Oktay Bingöl’ün üstlendiği film, İzmir dışından gelen genç bir çiftin Aliağa’nın doğal güzelliklerini, tarihi dokusunu ve gastronomik zenginliklerinin keşfini anlatıyor.

Aliağa’nın Zenginliklerine 16 Günlük Çekim
Aliağa Belediyesi tarafından prodüksiyonu 2020 yılında OZC Şirketine yaptırılan film 16 günde çekildi. Filmin çekimleri Aliağa içindeki 72 farklı noktada güneşin en uygun olduğu sabah ve akşam saatlerinde gerçekleştirildi. Filmin saha çalışmalarında 12 kişilik bir ekip görev alırken 16 günde toplamda 114 saat çekim yapıldı. Filmin müziklerini Aliağa yöresinin folklorik mirasından izler taşıyan çalışmasıyla Alper Gemici tarafından hazırlandı. Çekimlerinde sinematik ekipmanların kullanıldığı filmin kurgusu ise Bahadır Kuyucu tarafından yapıldı. “Aliağa’yı Benimle Keşfetmeye Var Mısın?” filmi Aliağa Belediyesi internet sitesi www.aliaga.bel.tr ’den ve YouTube’de https://www.youtube.com/watch?v=5JbPkTqEIfE linkinden izlenebiliyor.

Filmde Neler Var?
Filmde; Aigai Antik Kenti, Aliağa Cumhuriyet Meydanı ve Zeybek oynayan Efeler, Avcı Ramadan ve Aliağa Sahili, Tarihi Aliağa Merkez Camii, Engelsiz Cafe, Aliağa Kuş Cenneti ve Flamingolar, 10 km’lik Bisiklet yolları, Güzelhisar, Çıtak, Karakuzu başta olmak üzere Aliağa’nın köyleri, insan manzaraları, yöresel tatlarla köy kahvaltıları, Güzelhisar tarihi Balaban Paşa ve Ali Ağa Camiileri, sımsıcak köy ekmeğinin fırından çıkışı, Çıtak köyünde nar ekşisi yapımı, Taş yapıları ve enfes manzarasıyla Tarihi Eski Hacıömerli köyü, Samurlu Köyü Taş Mektep, Şakran sahil ve plajları, Aliağa’da gün batımında bir akşam yemeği, Tarihi Taş köprü, Uçansu Şelalesi, ATV ile doğa rotası, Çakmaklı köyünde Pita böreği, Karakuzu köyünde kuzu çevirme ve keşkek, Karakuzu Ahşap Oyma Atölyesi, Hacı Ömerli köyünde Bıttım Sabunu yapımı, koleksiyonluk gemi hediyelik ürünleri, Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde Aliağa markalı ürünlerin imalatı, Aliağa Köy Pazarı, Aliağa Sanat Sokağı ve Zeytinlipark, eşsiz güzellikteki deniz ve Mavi Bayralıklı Ağapark’ta deniz ve güneş keyfi yer alıyor. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894