• BIST 9761.81
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Aliağaspor’da ŞOK!

Aliağaspor’da ŞOK!
Aliağaspor başkanı İsa Önal yaptığı basın toplantısı ile istifa ettiğini açıkladı. basın toplantısına Aliağa Petkim basketbol şube başkanı avukat çağlar kılınç ile gelen Önal takımın ligde kalması için Aliağaspor başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

ALİAĞASPOR BAŞKANI İSA ÖNAL İSTİFA ETTİ

 

İSA ÖNAL :” BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ÖMER TURGUT OĞUZ , BASIN VE TÜM ALİAĞA HALKINDAN  BU ZOR GÜNLERİNDE ALİAĞA PETKİM BASKETBOL TAKIMINA MADDİ MANEVİ DESTEK VERMELERİNİ BEKLİYORUZ.”
Aliağaspor başkanı İsa Önal yaptığı basın toplantısı ile istifa ettiğini açıkladı. basın toplantısına Aliağa Petkim basketbol şube başkanı avukat çağlar kılınç ile gelen Önal takımın ligde kalması için Aliağaspor başkanlığından istifa  ettiğini açıkladı. Yeni seçilen belediye yönetiminin geçen süre içinde devir almaması ile sıkıntılar yaşandığını belirten Önal yeni başkan Ömer Turgut Oğuz"dan takıma sahip çıkmasını bekledikleri söyledi.
Önal,” Geçtiğimiz günlere kadar gerek kendi sahasında gerekse deplasmanda ki maçlarda başarılı sonuçlar alan Aliağa Petkim Basketbol takımımız , Beko Basketbol Liginde ilk yılı olmasına rağmen ligin ilk beş takımı arasına girmeyi başarmıştır. Şuanda ise Beko Basketbol Ligindeki mücadelesine sürdürmeye devam etse de son haftalarda  ciddi bir düşüş söz konusudur. Düşüşün ana nedenleri ise ; oyuncuların maaşlarını düzenli  alamamasıdır. 2008 – 2009 sezonunun başından bu yana takımın Beko Basketbol liginden düşmemesi adına Dernek Yöneticileri olarak  maddi manevi elimizden geleni yaptık.  Bu süreç içerisinde de spora siyaseti asla alet etmedik. Ancak yerel seçimlerde Belediyeyi CHP "nın alması ile Takıma  Belediyeden gelen destek de tamamıyla kesilmiştir. Hal böyle olunca gerek oyuncuların maaşları , gerek diğer cari borçlar ödenemez hale gelmiştir.  Takım düşme potasındayken tüm bu sorunlarında ortaya çıkması takımı çıtanın daha da altına çekmiştir. Belediye Başkanımız Sayın Ömer Turgut Oğuzla yapılan görüşmeler neticesinde; Derneğin borçlarının fazla olduğu öne sürülerek bu kadar borcun altına girilemeyeceği söylenmiş Belediye tarafından takıma hiçbir ödenek sağlanamayacağı açıkça belirtilmiştir. Sayın Ömer Turgut Oğuz Aliağa Belediyesini de borçları olmasın rağmen devrini almış, üstelik  Aliağa Belediye Şirketini de borçları olmasına rağmen devrini almıştır. Ancak Basketbol Takımına borçlarını öne sürerek sahip çıkmamaktadır. Tüm Aliağa halkı tarafından da bilinmektedir ki Aliağa"ya mal olmuş bir takımın Aliağa Belediyesinin desteği olmadan Lig de kalması mümkün değildir. Takımın Ligde kalabilmesi için önünde 4 maç olup bu 4 maçtan  3"nün kazanılması gerekmektedir.
Belediye Başkanımız Sayın Ömer Turgut Oğuz , basın ve tüm Aliağa halkından  bu zor günlerinde Aliağa Petkim Basketbol Takımına maddi manevi destek vermelerini bekliyoruz.
Aliağa Petkim Basketbol Takımı tüm Aliağa"nın takımı olup , bu güne kadar gerek yöneticileri  gerek çalışanları , gerek basın organları ve en önemlisi Aliağa Halkının desteği ile buralara gelmiştir ve şu anda her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı vardır. Herkesin bu aşamada taşın altına elini koyacağını umut ediyorum. Sezon başından bu yana bayrağı bugüne kadar taşıdık. Bugüne kadarki başarılarımızda da Petkim Petrokimya A.Ş."nin katkısı çok büyüktür. Bu nedenle Petkim A.Ş. genel müdürü sayın Kenan Yavuz"a teşekkürlerimizi sunuyoruz.Ancak bundan sonra gerek şahsi işlerimin yoğunluğu  gerekse basketbol takımının başarısını devamı  açısından istifa etmemin en doğru karar olacağı kanısındayım.Bu nedenle bugünden itibaren Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Kulüp Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Ancak  Aliağa da yaşayan bir vatandaş olarak takıma destek vermeye her zaman devam edeceğim. Benden sonra bayrağı teslim alacak olan arkadaşlarıma şimdiden başarılar dilerim.”dedi

ALİAĞASPOR BAŞKANI İSA ÖNAL ,”YENİ YÖNETİMDEN  ALİAĞASPOR"A  DESTEK BEKLİYORUZ
Aliağaspor Başkanı İsa Önal istifasının ardından kulübün tüm hesaplarının şeffaf olduğunu belirterek vermeyeceği hesabının olmadığını dile getirdi. Kulübü devralacak yeni yönetim de istediği denetimi yapabilirler. bir usulsüzlük olduğunda başkanlık yaptığım süre içinde  hesaplarımızın sonuna kadar arkasındayız. Yerel seçimler sonrası  yeni yönetim Aliağa belediyesi tüm borçları ile devraldı . ona keza Aliağa belediye şirketini de tüm borç ve alacakları devri tamamlandı. Belediye ve şirket yönetimine tüm atamalar tamamlandı. Aliağa sporunda tabi ki borçları ve sorumlulukları var. Takımın vadesi geçmiş oyunculara ödenmesi gereken borçları 350-400 bin TL dir. Vadesi gelmemiş sezon sonuna kadar olan borçlarımız ise toplamda 900 bin TL dir. yeni belediye yönetimi takımın bu borcunu bahane ederek yönetimi devir almamakta ısrar etmektedirler. Bu takım ona bakarsanız sezon başında da sözleşmelerden doğan 2 milyon 500 bin TL borcu vardı. O yüzden bu tür açıklamalar kulübümüze ve Aliağa petkim basketbol takımına büyük zararlar vermektedir. Hal bu halde iken takımda ve yönetimdeki belirsizlik doğal olarak oyuncularımıza yansımaktadır. Takımın kötü gidişine Vicdanımız elvermediği için bu takıma yeni otorite temsilcilerinin gerekliliği şart olmuştur. İstifamız ile takımı ligde tutma yolunu açık bıraktığımıza inanıyorum . İstifam sonrasında da sade bir vatandaş olarak Takıma desteğim maddi manevi devam edecektir.

ÖNAL,”YENİ BELEDİYE YÖNETİMİ, “BU SEZON PARA BULAMAM” DEMEKLE SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ. "
Yeni belediye yönetimi “bu sezon para bulamam” demekle sorumluluktan kaçamaz. Bu para takımın ligde kalması için bulunması zorunlu bir paradır.  Sorumluluk bu güne kadar bizde idi Şahsi dostluklarımız ve Aliağa Belediye başkanı Tansu Kaya"nın maddi manevi destekleri ile bu güne kadar gelindi.  Bütçemizde Dolar kurunda yaşanan artışlardan dolayı beklenmeyen sapmalar oldu fakat biz bunları bu güne kadar aşmasını bildik. Yönetimim boyunca da kulübü şeffaf yönetim anlayışı ile yönettik. Kim ne istese bilgi ve belgelerini dosya halinde kendilerine ilettik. Bugüne kadar yaşadığımız maddi krizi şahsi kredilerimiz ile aşmayı başardık. oyuncuların düzenli maaşlarını alabilmeleri için eski belediye yönetimi ve bizler  elimizden geleni yaptık. 

İSA ÖNAL “ALİAĞASPOR"DA YÖNETİMİ DEVRETMEYE HAZIRIZ”
Seçimler sonrası Belediye yönetimin el değiştirmesinden sonra geçen süre içinde defalarca yönetimi devretmeye hazır olduğumuzu ifade etmemize rağmen bu güne kadar hiç cevap alamadık. Bu bir mahalle takımı değil, birinci ligde Türkiye"nin 16 takımı içinde yer alıyor ve Ege Bölgesi"nin birinci ligde temsil eden iki takımdan birisidir.  Sözleşmelerden doğan aylık gideri 300 bin TL  olan bir takımı “siz sezon sonuna kadar idare edi” mantığı ne kadar gerçekçidir kamuoyunun takdirine bırakıyorum .
İstifamın sebebi ise takımın ligde kalması mücadelesidir. Buradan Aliağa Belediye başkanı sayın Ömer Turgut Oğuz"a takıma sahip çıkmasını rica ediyorum. Biz yönetim olarak ta kendisine her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz.

ÖNAL,”ALİAĞA SPORDA BASKETBOL TAKIMI İLE SINIF ATLADI “
Bugün için Aliağa basketbol takımın almak isteyen bazı kişi ve kuruluşlar var. fakat bizim amacımız takım Aliağa da yakaladığı basketbol heyecanının devam etmesi ve takımı sattılar inancının yerleşmemesidir. verilen mücadelede budur .  Türkiyenin bir çok ünlü takımı ilçemize geldi. Hayatlarında Aliağa adını ilk kez duyanlar buraya büyük takımları seyretmeye geldi. Bölgede bulunan tüm ilçelerden  seyirci akını geldi. Basketbol lig"inde seyircisi olan ender kulüplerden biri haline geldik. Bu gün karşılaşmalarımıza en az 1500 kişi izlemeye geliyor. 2500 kişi olan salon  kapasitemizin çok üstünde seyircimizin geldiği karşılaşmalar oldu.  Canlı yayın karşılaşmaları ile tüm Türkiye karşılaşmalarımızı canlı olarak izledi. Aliağa"nın tanıtımı için çok büyük bir fayda sağladı.

ÖNAL, “GELECEK SEZON DESTEK VAAD EDENLER BU YILIN BORCUNDAN KURTULAMAZ”
Yeni başkanımız Ömer Turgut Oğuz Antalya Büyükşehir karşılaşması öncesi takımın antrenmanına katılarak oyunculara bu sezon için yapacağı maddi katkının mümkün olmadığı beyan etmesi de takımda ki oyuncularımızı olumsuz olarak etkilemiştir. Gelecek sezon için yardım sözü veren Yeni başkan Ömer Turgut Oğuz ifadesinden  basketbol da yeni sezonda hangi oyuncular ile yola çıkacağımızı bilmediğinden  söylemlerinden ve yaklaşımlarından yanlış bilgilendirildiğini anlıyoruz.
Belediye başkanı  Ömer Turgut oğuz oyuncularımıza “bu sezon idare edin gelecek sezon desteğimiz sürecek” açıklaması bu sezonu kurtarmaya yetmemektedir.
Oysa ki bu yıldan kalan tüm borçlar gelecek sezonun başında tamamını ödeme gibi bir sorumluluğumuz vardır.
Sezon bitince kalan borçlar silinmiyor gelecek yıl ödenmesi gereken yükümlülükleri en başında yer alıyor. Borçtan kurtuluş yok. O yüzden gelecek sezona bırakılan borç bu yıl birinci ligde yaptığımız mücadelenin de sonu olabilir. Aliağa"nın sivil toplum örgütleri Sanayicileri ve Yeni belediye yönetimi bu takıma sahip çıkmalıdır.

“ANTALYA BÜYÜKŞEHİR YENİ YÖNETİMİ TAKIMINA SAHİP ÇIKTI “
Antalya büyükşehir belediyesinde de bize benzer bir sorun yaşandı. Ak partili belediyeyi CHP kazandı. ama oradaki yeni CHP li başkan yabancı oyuncuları  toplayarak destek açıklamasında bulunuyor  tüm alacaklarını  ödüyor.  Antalya takımı da bu moral ve motivasyon ile Aliağa"ya bizle karşılaşma yapmaya geliyor. Aksi taktirde yabancı oyuncular Aliağa"ya oynamaya gelmeyecekti. Burada da yönetim değişti ama yeni başkanımız Ömer Turgut oğuz bu sezon için yapabileceği bir şey olmadığını ifade etmesi bizim durumumuz zora soktu. Beko liginde  oyuncularına borcu olmayan takım yok . Bizler birinci ligde yarışan takımımıza sahip çıkılmasın bekliyoruz. “dedi

ÇAĞLAR KILINÇ “ALİAĞA BELEDİYESİ"NİN MADDİ DESTEĞİ OLMADAN  DEVAM EDEMEYİZ”
Aliağaspor Basketbol Şube Başkanı Avukat Çağlar Kılınç basın toplantısında yaptığı açıklamada sezon sununa kadar kalan dört karşılaşmanın iyi değerlendirilmesi halinde  takımın çok rahat  BEKO liginde yoluna devam edeceğini söyledi. 
Kılınç,” yerel yönetim değişikliği ile oyuncularımıza karşı verdiğimiz sözü tutamadık. Bildiğiniz gibi Aliağa tarihindeki en büyük sevinç geçen yıl takımımızın birinci lige çıkması oldu. Demokrasi meydanına toplanan binlerce Aliağalı takımın birinci lige çıkmasın sevinç içinde kutladı. o günden bu güne geldiğimiz süreç hepimize acı ve üzüntü veriyor. Sezon başında Petkim ana sponsorluğunda bütçe yaparken Aliağa Belediyesinin de maddi katkıları  hesaba katıldı. 

KILINÇ,” DÖVİZ FİYATLARINI YÜKSELMESİ BÜTÇEMİZDE AÇIK VERDİRDİ”
Takım olarak Aliağa Belediyesinin desteği olmadan bir adım dahi atmamız mümkün değil. Döviz kurundaki aşırı yükselme bütçemizde açık vermemize sebep oldu.  Yerel seçimler öncesi de var olan fakat ertelenen kriz seçim sonrası hiç beklemediğimiz bir hale geldi. Ligin 12. haftasında  takımımız ilk beşte yarışıyordu. bun yaparken de  spora siyaset bulaştırılmamasına özen gösterildi. Basketbol takımının içinde bulunduğu çıkmaza acil önlemler alınması için Yeni başkan Ömer Turgut Oğuz"a seçim sonrası ilk iş olarak gidildi.  Takımın durumu anlatıldı. fakat bu güne kadar  geçen 15 gün süreye rağmen müspet bir yaklaşım göremedik. oysa ki yeni yönetim olarak  gelecek sezon ilk beş heyecanını yaşatabilirler. Play oof yada Türkiye kupası heyecanını da tekrar yaşabilirler. Makul bütçe ile bu sevinci yaşamaya devam edebilirler.

KILINÇ,”TEK AMACIMIZ  TAKIMI BEKO LİGİNDE TUTMAKTIR”
Yeni yönetim istifa etmemizi bekliyorlar ise de takımın devamı için her türlü özveriyi vermeye hazırız.  Sezon başında beri bu işin stres ve sıkıntısını yaşıyoruz. Hatamız varsa yaptığımız hataların tüm bedelini  yönetim olarak ödemeye hazırız. Bize her türlü suçlamayı yapabilirler. Bizim tek bir amacımız var takımın Beko liginde kalmasını sağlamalarıdır. Üç yıldır yaptığımız çalışmalar içinde de kimseden teşekkür beklemiyoruz. Yeni belediye yönetiminin takıma sahip çıkarak takımı ligde tutmaları Tek isteğimiz bu mücadelemizde budur” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ ARŞİVİ İÇİN FOTOLARA TIKLAYINIZ

 

 Son Sayı Son Sayı Son Sayı

Son Sayı Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa1. Sayfa 1. Sayfa Son Sayı 1. Sayfa
Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa

1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 

1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894