• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • İzmir 18 °C

Aliağa’ya Dünya Üniversitesi Modeli

Aliağa’ya Dünya Üniversitesi Modeli
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret etti.

ALİAĞA’YA DÜNYA ÜNİVERSİTESİ MODELİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret etti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ve Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün de katıldığı ziyarette, Ege Üniversitesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği ile gerçekleştirilecek olan fiziki değişim ve dönüşümün master planı ve imzalanacak olan protokolün detayları görüşüldü. Rektör Prof. Dr. Budak, “Dünya üniversiteleri arasındaki sıralamamızı 800’lerden 600’lere çıkardık. Ege Üniversitesi olarak kendimizi yenilemek ve ‘Dünya Üniversitesi’ olmak istiyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’u, Ege Üniversitesi Rektörlüğü bahçesinde EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Üst Yönetimi, dekanlar karşıladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Üniversitelerimiz ve siz değerli hocalarımız bilimin ve milli değerlerimizin gelecek nesillere aktaran elçilerisiniz. Bugün ülkelerin refah seviyelerini bilim ve teknoloji ile artırdığını hepimiz görüyoruz. 206 üniversite arasında dördüncü sırada yer alan Ege Üniversitesi’nin ‘Dünya Üniversitesi’ olma yolundaki çalışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak tam destek veriyoruz. Bu projede üniversitemizin bilim, sanat ve kültür faaliyetlerini artırabilmek, bu imkanları proje dahilinde verebilmek adına bir protokol yapacağız. Bu protokol çerçevesinde hem hazineye ait atıl arazileri hem de üniversite mülkiyetindeki arazileri değerlendireceğiz.  Şehrin mimarisine ve kültürüne uygun bir proje geliştirip üniversitemizin hastanesini, laboratuvarlarını yenileyeceğiz. Hocalarımızın burada daha iyi eğitim vermesi ve iyi bir yaşam sürdürülebilmesi adına hem Cumhurbaşkanımız hem de Bakanlık olarak biz üzerimize düşeni bu protokol çerçevesinde yapacağız. Bu sayede Ege Üniversitesi’nin bir Dünya Üniversitesi olma yolunda altyapısını hazırlamış olacağız” dedi.

Gelişmişlik seviyesi olarak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alınabilmesi için üniversitelere ve bilim insanlarına önemli görevler düştüğünü ifade eden Bakan Kurum, “Bilgiyi yurt dışına göndermememiz gerekiyor. Bizler Türk Milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece her türlü zorluğun üstesinden geldik. Gezi ile başladık, 15 Temmuz’da milletimiz bir ve beraber oldu. Milletimiz, bizim iktidarımıza her noktada güvendi. Bizim de üzerimize düşen görev vatandaşlarımıza, öğrencilerimize ve hocalarımıza bu imkanları verebilmektir. Bu yüzden bu protokolü biz çok önemsiyoruz.  Bu protokol ile çok kısa zamanda üniversitemizin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Master Plan çerçevesinde 2019 yılı içerisinde inşaatlara başlayacağız. Yapılacak olan  protokolün üniversitemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA YOĞUN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bir yılı aşan görev süresince Ege Üniversitesi Ana Yerleşkesi başta olmak üzere periferideki yerleşkelerde gerçekleştirilen değişim-dönüşüm ve Ege Üniversitesi’ne Aliağa’da tahsis edilen 1200 dönümlük arazinin en yararlı şekilde dizayn edilmesi konularında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bilgilendirmenin ardından Bakan Kurum ve Rektör Budak Eski Senato Salonu’nda EÜ Senato Üyeleri ve akademisyenlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanın ve Bakanlığın gösterdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Budak, üniversitenin fiziki ve alt yapısının değişim- dönüşümü ile ilgili yapılan çalışmaları Bakan Kurum’a arz etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u Ege Üniversitesinde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birisidir. 2019 yılında YÖK nezdinde araştırma üniversitesi olma yolunda inanılmaz bir akademik performans içerisindeyiz. Son 1 yılda en fazla TÜBİTAK projesi yapan ve en fazla bütçe alan üniversiteyiz. Tıp alanında akademik performansta Türkiye birincisiyiz. Organ nakli için Avrupa’dan hastalar üniversitemize geliyor. Ege Üniversitesini tercih ediyorlar.  Akademik performansın yanı sıra Sağlık Bilimlerinde de tüm Türkiye’ye hizmet veriyoruz. Çok güzel gelişmelere imza atıyoruz. Ancak bazı sıkıntılarımız var. Binalarımızın çok eski. Bir taraftan da deprem bölgesiyiz. Tüm birimlerimizle fiziki yenilenmeye ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle hastane bölgemizdeki altyapı sorunu nedeniyle yağışlı havalarda sıkıntı yaşıyoruz. Bunların tespiti ve altyapının yenilenmesi adına çalışmalar var. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımızın bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Devletimizle el ele yapacağımız projelerle ile çok daha iyi yerlere gideceğimize inanıyorum. Bu anlamda Bakanlığımız ile de protokol çalışmalarımız devam ediyor.  Ege Üniversitesi olarak kendimizi yenilemek ve ‘Dünya Üniversitesi’ olmak istiyoruz. Dünya üniversiteleri arasındaki sıralamamızı 800’lerden 600’lere çıkardık” dedi.

Eski Senato Salonu’nda yapılan görüşmenin ardından Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Bakan Kurum’a Ege Üniversitesi Ana Kampüs ve Hastane Yerleşkesini gezdirerek, hayata geçirilen “Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs” projesi kapsamında gerçekleştirilen rekreasyon ve peyzaj çalışmaları hakkında bilgi verdi./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894