• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 28 °C

ALTO’dan Darbe Kalkışmasına Sert Tepki

ALTO’dan Darbe Kalkışmasına Sert Tepki
Darbe kalkışmasına karşı bildiri yayımlayan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu üyeleri, "Gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare...

Darbe kalkışmasına karşı bildiri yayımlayan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu üyeleri, "Gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz" dedi.

ALTO Yönetim Kurulu üyeleri, darbe kalkışmasına tepkisini ortaya koymak amacıyla bildiri yayımladı. Bildiride; her zaman Aliağa'nın ve Türkiye'nin menfaati için çalışmalarda bulunan Aliağa Ticaret Odası'nın, ülkenin birlik ve beraberliğini hedef alan girişimlerin karşısında olmaya devam edeceği vurgulandı. ALTO'nun milletin iradesi ile seçilmiş hükumete ve demokrasiye sonuna kadar destek verdiği belirtilen bildiride, önceliğin her zaman demokrasi olduğuna dikkat çekildi. Ülkenin bütün kurumların, siyasi partilerin sivil toplumun ve milletin, darbe girişiminin atlatılmasında ve demokrasiye sahip çıkılmasında dirayetli duruş sergilediği belirtilen bildiride, Türk milletinin birlikte duruşu, kararı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle kazanın millet olduğu kaydedildi.

"Gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz"

Bildiride, "Darbe girişiminin haberleri ortaya çıktığı gece birliğimiz ve oda-borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması Türk milletin birlikte duruşun kararı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının siyasi partilerimizin, sivil toplumun basın kuruluşlarımızın demokrasiye sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Bizler gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Milletin iradesiyle atlatılmasını ve demokrasiye sahip çıkılmasını memnuniyetle karşıladık. Darbe girişimcilerinin en ağır şekilde yargılanmasını istiyoruz" denildi.

"Demokrasi varsa hepimiz varız"

Bildiride, şu ifadelere yer verildi: "Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanlarında karşına dikileceğiz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça bizde varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. İş dünyası olarak "daha fazla çalışma, üretme ve istihdam sağlama zamanı" diyoruz. Bu hain girişiminin ardından ekonomik faaliyetlerimizi kesintisiz ve daha güçlü olarak sürdürmeye kararlıyız. Nitekim üyelerimiz ve tüm oda organlarımız işinin başında bulunmaktadır. Siyasi görüşü, inancı ve etnik kökeni ne olursa olsun herkesi birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye çağırıyoruz."

ALTO'nun milletin iradesine yapılan her türlü hareketin karşısında olduğu ifade edilen bildiride, "Halkın iradesi dışında hiçbir iradeye tanımayacağımızı demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğiz. İradeye ve ülkemize karşı başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK'nın şerefli mensuplarına gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minettarız. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Alto’dan Darbe Kalkışmasına Sert Tepki

Alto’dan Darbe Kalkışmasına Sert Tepki

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894