• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İzmir 17 °C

Antalya’da patlama

Antalya’da patlama
Antalya’nın Kepez ilçesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, saat 08.55 sıralarında Kepez ilçesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda, ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

ANTALYA VALİLİĞİ AÇIKLADI: HERHANGİ BİR CAN KAYBI YOKTUR 

Olayın ardından Valilik internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada, "Sabah saat 08.55 civarında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası arkasındaki açık otoparkta park edilmiş bir araçta, henüz sebebi anlaşılamayan bir patlama meydana gelmiştir.Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Çevre binalarda meydana gelen cam kırılmaları sebebiyle 10 kişi cam kesiği şeklinde yaralanmıştır.Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi. 

İLK AÇIKLAMA  BAŞKAN MENDERES TÜREL'DEN GELDİ 

ATSO otoparkında bir araçta meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, olayın terör eylemi şüphesi taşıdığını ancak bunun kesin olmadığını söyledi. 

Patlamanın olduğu Sanayi ve Ticaret Odası'nın şehre uzak bir noktada olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Sanayi ve Ticaret Odası'nın otoparkında kimsenin olmadığı bir yerde patlama söz konusu. Muhtemelen kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir. Şükürler olsun verilen ilk bilgilere göre; bir hayati tehlike söz konusu değil" dedi. 

Patlamanın meydana geldiği alanda bulunan Sanayi ve Ticaret Odası binasının cam kaplı bir bina olduğunu söyleyen Menderes Türel,  "Bir kaç cam kesiğinin dışında yaralı vatandaşlarımızla  ile ilgili çok ciddi bir sorun gözükmüyor. İhtiyatlı karşılamak gerekir. Ki hepimizin aklındaki sorular daha sonra yapılan açıklamalarla farklı boyuta taşınabiliyor. Bu yüzden Valilik ve Emniyet makamlarının açıklamasını beklemekte fayda var diye düşünüyorum" dedi. 
 
Antalya'nın uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu hatırlatan Türel, "Takdir edilmesi gerekir ki Antalya'da gerçekleştirilen G20 ve  EXPO gibi  birbirinden önemli organizasyonlar,  güvenlik riski olmayan şehirlerde yapılabiliyor. Antalya'da bu organizasyonları çok başarı ile icra ettik. Tabi terör riski dünyanın her bir köşesinde vardır. Bugün dünya genelinde 'terör olmayacak' diyebileceğimiz tek bir şehir yok. Yurtdışında ki patlamalara baktığımızda Paris'te, Brüksel'de yani dünyanın bir çok şehrinde olabiliyor. Dolayısıyla böyle bir risk hiç yoktur diyemeyiz ama bugüne kadarki gelişmelere baktığımızda şükürler olsun ki Antalya dünyadaki en güvenli şehirlerden biri olduğunu gösterdi" diye konuştu. 
Antalya Sanayi ve Ticaret Odası'nın bugün öğleden sonra gerçekleştirmeyi planladığı meclis toplantısına konuşmacı olarak katılacağı bilgisini doğrulayan Başkan Türel, normal programında her hangi bir değişiklik yapmayı  düşünmediğinin altını çizdi.  
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894