• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

Asev’in El Sanatları Sergisi Açıldı

Asev’in El Sanatları Sergisi Açıldı
Aliağa Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Aliağa Sanat Evi’nin (ASEV) kursiyerleri, bir yıl boyunca ürettikleri el sanatları eserlerini düzenlenen sergi ile görücüye çıkarttı.

ASEV’İN EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Aliağa Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Aliağa Sanat Evi’nin (ASEV) kursiyerleri, bir yıl boyunca ürettikleri el sanatları eserlerini düzenlenen sergi ile görücüye çıkarttı. Resim, hasır örme ve ebru sanatından oluşan eserlerini beğeniye sunan kursiyerler, sergiye katılanlardan tam not aldı. 

Aliağa Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt katıldı. Sergini açılış kurdelasını Başkan Serkan Acar kursiyerler ile birlikte kesti. Açılış sonrası sergiyi gezen Başkan Serkan Acar, kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserleri tek tek inceledi ve sahiplerinden bilgi aldı. Emeklerinden dolayı tüm kursiyerlere teşekkür eden Başkan Serkan Acar, ASEV eğitmenlerine de başarılarından dolayı çiçek takdim etti. Başkan Serkan Acar, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen kursiyerlerin ve eğitmenlerin isteklerini de geri çevirmedi.

ASEV kurslarının 7’den 77’ye herkese hitap ettiğini belirten ASEV Resim Eğitmeni Tolga Tunç, “Resim kurslarımızda kursiyerlerimize mümkün olduğu kadarıyla temel sanat eğitimlerini öğreterek başladık. Kursumuz yaklaşık olarak 8 ay sürdü. İlk olarak karakalem çalışmaları yaptık. Resim sanatını temelden öğrenebilmek ve bu sanatı üç boyutlu hale getirebilmemiz için perspektif çalışmaları da ağırlık verdik. Obje ve figür çalışmaları ile öğrencilerimizin seviyesini arttırdık. Daha sonra da kursiyerlerimize yağlı boya şemalarını ve renklendirme çalışmalarını öğrettik” dedi. 

Açtıkları yılsonu sergisi ile hünerlerini sergileyen kursiyerlerin eserleri, 4 Haziran Cumartesi gününe kadar sergilenecek. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894