• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İzmir 20 °C

Askeri Hastaneler Sağlık Bakanlığı’na Bağlandı

Askeri Hastaneler Sağlık Bakanlığı’na Bağlandı
Askeri hastaneler sivilleşti. 26 ilde toplam 32 Hastane ile 1 Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı, Bakanlığımıza bağlandı.

ASKERİ HASTANELER SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BAĞLANDI

Bakanlık, konu hakkında yazılı açıklama yaptı: 

"Askeri hastaneler sivilleşti. 26 ilde toplam 32 Hastane ile 1 Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı, Bakanlığımıza bağlandı. Söz konusu sağlık kuruluşları Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı olarak hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından işletilecek hastaneler yeni dönemde daha güçlü hale getirilmiş bir kadro ile gazilerimize, şehitlerimizin yakınlarına, askeri personelimize ve vatandaşlarımıza aynı kalitede hizmet vermeye devam edecektir. Hakkaniyetli ve kaliteli sağlık hizmeti en kapsamlı şekilde daha erişilebilir olacaktır.

Askeri birlik ya da kıtalardaki stratejik ve kritik sağlık hizmetleri yine silahlı kuvvetler sağlık personelince verilmeye devam edecektir.

Hizmetlerin sona erdirilmesi ya da aksatılması söz konusu olmayacaktır. Hizmetler güçlendirilmiş şekilde verilmeye devam edecektir.  Bu bağlanma öncesinde de askeri hastanelerimizle sivil hastanelerimiz birçok işbirliği gerçekleştirmiştir. Uygulama ülkenin daha güçlü bir ordu ve sağlık hizmetine kavuşmasına imkân tanıyacaktır.

Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır.

Adı geçen tüm Askeri Sağlık Kuruluşları, 26 Ağustos 2016 Cuma (Bugün) saat 17.00 de ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlanmıştır."
/ EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894