• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İzmir 10 °C

Asya’dan Tekno-Tsunami

Asya’dan Tekno-Tsunami
KPMG, “Küresel İnovasyon Merkezleri 2017” araştırmasıyla 800’den fazla küresel teknoloji lideri ve girişimciyle görüştü, inovasyonda önemli adımlar atan 15 ülkeyi inceledi.

ASYA’DAN TEKNO-TSUNAMİ

KPMG, “Küresel İnovasyon Merkezleri 2017” araştırmasıyla 800’den fazla küresel teknoloji lideri ve girişimciyle görüştü, inovasyonda önemli adımlar atan 15 ülkeyi inceledi. Konuyla ilgili olarak KPMG Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Sektör Lideri Serkan Ercin, pazarların ve sermayenin Doğu’ya kaymasıyla birlikte Çin’in önlenemez bir yükseliş içine girdiğini belirtti.

KPMG, beş yıldır düzenli olarak yayınladığı “Küresel İnovasyon Merkezleri 2017” araştırmasının 2017 sayısını hazırladı. 15 farklı ülkeden 800’den fazla küresel teknoloji liderinin ve girişimcinin görüş bildirdiği araştırmada inovasyonda önemli adımlar atan ülkeler incelendi. İnovasyonda daha başarılı olmak için çalışan ülkelerin Silikon Vadisi’ni zorladığını dile getiren KPMG Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Sektör Lideri Serkan Ercin, “İnovasyon artık tüm endüstrileri etkiliyor. Her sektörden liderler artık teknolojik yeniliklere kayıtsız kalamıyor. Ortaya çıkan yeni girişimler, kuluçka merkezleri ve girişim sermayesi ekosistemleri, devlet teşviklerinin de katkısıyla inovasyon haritasını değiştiriyor” dedi. Raporda pazarların ve sermayenin Doğu’ya kaymasıyla Çin’in önlenemez bir yükseliş içerisine girdiği vurgulandı. Çin’in yanı sıra Japonya’nın da yenilikçi teknolojilerde önde olduğu ayrıca Hindistan’ın yükselişinin sürdüğüne dikkat çekildi.

KPMG’nin “Küresel İnovasyon Merkezleri 2017” araştırmasından çıkan sonuçlar şöyle:

•    Katılımcıların yüzde 26’sı Amerika Birleşik Devletleri’ni ‘teknoloji gücünde’ ilk sıraya yerleştirdi. Büyük yükselişteki Çin ise yüzde 25’le ikinci sırada ve ABD’yi zorluyor.
•    Katılımcılara, “Önümüzdeki 4 yıl içinde San Francisco/Silikon Vadisi’ne ek olarak hangi şehirler inovasyonda ön plana çıkacak?” sorusu yöneltildi. Şangay ilk sırayı alırken, New York ikinci oldu. Tokyo ve Pekin üçüncü sırayı paylaştı. Londra, Berlin ve Tel Aviv büyük yükseliş göstererek ilk 10’a girmeyi başardı.
•    “Küresel teknoloji ekosisteminde vizyonuyla öne çıkan kişi kim?” sorusuna büyük bir çoğunluk Elon Musk yanıtını verdi. İkinci sırayı Apple’dan Tim Cook aldı. Üçüncü basamak Alibaba’dan Jack Ma, Alphabet CEO’su Larry Page ve Google CEO’su Sundar Pichai arasında paylaşıldı.
•    “İnovasyonda lider şirket hangisidir?” sorusunun yanıtı ise Google oldu. Google’ı sırasıyla Apple ve Microsoft izledi. IBM dördüncü sırayı aldı. Amazon ile Tesla Motors beşinci basamağı paylaştı.

Araştırmadan öne çıkan bazı başlıklar ise şöyle:

Teknoloji haritasında yeni kentler var: Ercin, “Amerika Birleşik Devletleri; New York, Washington, Chigaco ve Boston’la teknoloji haritasında hala sağlam bir noktada bulunuyor. Haritada Asya’dan Şangay, Tokyo, Pekin ve Hong Kong’un komşusu Şencen kentleri var. Avrupa’nın inovasyon merkezleri olarak Berlin ile Londra ön plana çıkıyor.” dedi.

Teknoloji endüstrisi liderliği Elon Musk’ta: Lider isimler konusunda zirveyi ABD’liler almış durumda. Elon Musk, Larry Page, Tim Cook ve Bill Gates en yüksek puanlı liderler olarak görülüyor. Ancak listede Asya’dan daha fazla lider bulunuyor. Sıralamada Asya’dan Ali Baba’nın girişimci lideri Jack Ma ön plana çıkıyor.

Lider şirketlerin egemenliği devam ediyor: Teknoloji liderlerine göre Silikon Vadisi’nin tahtı yeni inovasyon merkezleri ile sarsılsa da Google, Apple, Facebook ve Tesla gibi Silikon Vadisi’nden doğan şirketlerin küresel inovasyon ekosistemindeki egemenliği devam ediyor. Google’ın tüm yenilikçi hamlelerine rağmen, Tim Cook önderliğindeki Apple sektördeki ağırlığını sürdürüyor. Sosyal medya alışkanlıkları hızla değişse de Facebook bu noktada yenilikçi kimliğiyle var olmaya devam ediyor. Doğu’ya bakıldığında ise Güney Koreli Samsung güçlü bir lider olarak değerlendiriliyor. Çin’den Huawei de araştırma katılımcılarından yüksek not alıyor.

Yenilikleri yönetmek zorlaşıyor: Teknoloji liderleri, şirket ölçeğinden bağımsız olarak yeniliklerin zorluklarla birlikte geldiğini düşünüyor. En az CEO’lar kadar kritik bir konumda bulunan inovasyon liderlerinin geleceğe yönelik stratejilerin oluşturulması ve hayata geçirilmesi için yoğun mesai harcamak zorunda kaldığına inanılıyor. Araştırmaya katılan yöneticiler, inovasyon liderliği yarışında hızla alınan patentlerin yeni fikirlerden ve düşüncelerden daha kıymetli olduğu görüşünde. Yöneticiler inovasyonda somut sonuçları önemsiyor.

İnovasyonu “prim” tetikliyor: Yöneticiler şirket içinde sürdürülebilir bir inovasyon kültürü yaratmak için çalışanlar üzerinde en etkili motivasyon kaynağını, prim ve zam gibi doğrudan finansal teşvikler olarak belirtiyor. Geçtiğimiz yıl kariyer gelişimi ve terfi ilk sırada yer alıyordu.

Esnek yönetici kazanıyor: Sektörde hakim olan düşünce; küreselleşen ortamda statükoyu korumak yerine, müşteriye hızla ulaşmak ve en iyi fikirleri sunmak adına yöneticilerin esnek olması gerektiği yönünde... Her ölçekte şirketler ayakta kalabilmek ve rekabeti sürdürmek için yeni teknolojileri benimsemeli; aynı anda hem yetenek, hem sermaye, hem de girişim avcısı olarak yönetilmeli.

İnovasyon yeteneğin olduğu yerde:Yöneticiler inovasyonda öne çıkan şehirlerin, yeni yetenekler açısından zengin, teknolojik altyapı açısından da lider olduğunu belirtiyor. Teknolojik altyapıya yatırım yapan ve yeni yetenekleri çekmeyi başaran şehirler, rekabette öne geçiyor.

Gelecek hayal gücünde saklı: Ankete katılan yöneticiler, yeniliklerin her zamankinden daha hızlı hayata geçebileceğinin farkında… Bu nedenle yarının teknolojilerini hayal etmek ve bu projeleri ticarileştirmek için fütüristik bir bakış açısı gerekiyor./ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894