• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İzmir 23 °C

Atik,Çiğli'nin Ak parti İle Yüzü Gülecek

Atik,Çiğli'nin Ak parti İle Yüzü Gülecek
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ AK Parti Çiğli belediye başkan aday adayı Celal Atik, Çiğli’nin hak ettiği yerde olmadığını söyledi. İlçenin potansiyelini kullanamadığını belirten Atik, “Yerel yönetimler kentin önünde kaldıraç vazifesi görmelidir. İzmir’in arka b

CELAL ATİK: “ÇİĞLİ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

“ÇİĞLİ AK BELEDİYECİLİK İLE GÜLECEK”

“ARTIK ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ AK Parti Çiğli belediye başkan aday adayı Celal Atik, Çiğli’nin hak ettiği yerde olmadığını söyledi. İlçenin potansiyelini kullanamadığını belirten Atik, “Yerel yönetimler kentin önünde kaldıraç vazifesi görmelidir. İzmir’in arka bahçesi olarak adlandırılan Çiğli artık üvey evlat muamelesi görmek istemiyor. 2014 seçimlerinden sonra değişim kendisini gösterecek” dedi.

AK Parti Çiğli’de ilçe başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylığı için yola çıkan Celal Atik, çalışmalara başladı. Uzun süredir Çiğli’de aktif faaliyetler yapan Atik, ilçenin sorunlarını yakından bildiğini, projelerinin hazır olduğunu söyledi. Kentin fotoğrafını çektiğini dile getiren Atik, “Çiğli’nin müthiş bir potansiyeli var. Ne yazık ki bu zamana kadar ortaya çıkartılmadı. Yerel yönetimlerin eksikleri nedeniyle ilçemiz geri planda kaldı. Son yıllarda eğitim faaliyetleri ile ön plana çıkan Çiğli’de Katip Çelebi ve Gediz Üniversiteleri’nin önü daha fazla açılmalıdır. Bilim yuvası konumunda bulunan bu yerlere her türlü desteği vermeliyiz. Sanayi ve ticaret faaliyetleri ile de bilinen ilçemizin turizm potansiyeli de yeterince kullanılamıyor. Sasalı ve Kuş Cenneti gibi doğal güzellikler için gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin gezeceği, eğleneceği mekanlar, sosyal ortamlar maalesef yok” diye konuştu.

HEBA OLMASIN

Çiğli’nin yıllardır üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade eden Atik, artık bunun son bulması gerektiğini söyledi. Atik, “Çiğli kabuğunu kırmalı ve Dünya’ya açılmalıdır. Burada yapılacak çok iş var. Birçok sorunun çözümüne öncülük edecek yerel idare maalesef görevini yeterince yapmıyor.  Yerel yönetimler kentlerin gelişmesinde kaldıraç vazifesi görmelidir. Sanayi bölgesi olmasına rağmen şehir merkezinde daha iyi koşullarda iş yapmak isteyen küçük esnafımız var. Onların da sorunları var. Ayrıca, birçok bölgede ruhsat sorunları da giderilebilmiş değil. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Çiğli’nin beş yılının daha heba olmasını istemiyoruz. İlçede 10 yıl önce hangi sorunu konuşuyorsak yine aynı şeyleri konuşuyor ve onlardan bahsediyoruz. Bir arpa boyu yol kaydedilemeyen meseleler var. Genel seçimlerde partimiz önemli bir başarı elde etti. Yerelde bunun daha da katlanacağına inanıyorum. Çiğli, 2014 seçimlerinden sonra gelecek AK belediyecilik ile hizmete kavuşacak. İlçemizin yüzü gülecek” dedi.

VAHŞİ DEPOLAMA SON BULSUN

Çiğli’nin adeta kanayan yarası durumunda olan Harmandalı Çöp Depolama Alanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Atik, yerel yönetimlerin yıllardır bir çözüm bulamamasını ‘handikap’ olarak nitelendirdi. Atik, “Harmandalı artık süresini doldurmuştur. Kapasitesi zorlanan çöp depolama alanında sürekli yangın çıkıyor. Yetkililer konunun üzerini örterek her gün tonlarca çöpü yığmaya devam ediyor. Ayrıca çöplükten çıkan kirli suların nereye gittiği belli değil. Yer altı sularına karışan bu atıkların çevreye ve toprağa verdiği zararlar bile bilinmiyor. Bu konuda da bilimsel bir araştırma maalesef yapılmadı. Harmandalı halkı artık çöp tesisini istemiyor. Çiğli’yi bırakın Menemen ve Karşıyaka’yı bile etkileyen bu eziyet, çile son bulmalıdır. Yıllardır kentin önünde engel olarak duran bu vahşi depolama sistemi bir an önce kaldırılmalıdır” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çiğli Belediyesi’ni de göreve çağıran Atik, belediye başkanlarının görevlerinin sorunlara çözüm bulmak olduğunu, bahane üretmek olmadığını da ifade etti.

BELEDİYENİN PAYLARINI VERİN

Atik, Çiğli’de tartışmalara neden olan hak sahiplerinin CHP Genel Merkezi’ne kadar gittiği kooperatif sorununa da değindi. Yıllardır vatandaşın mağdur edildiğini söyleyen Atik, “Belediyeye ait olan yani halkın malı arsalara kat karşılığı binalar yapıldı. Kooperatifler aracılığıyla inşaatlar belli bir aşamaya getirildi. Birçok vatandaş tapuları alamadı. Bu iş kamuoyuna yansımasa ve seçim sürecine girilmeseydi yine birçok vatandaşımız mağdur olacaktı. Belediye Başkanı Metin Solak her nedense bir anda vatandaşın yanında oldu. Belediyede başkan yardımcılığı yaptığı dönemden itibaren sorunun tam ortasında bulunan Solak’ın konuyu çözmemesi düşündürücüdür. Ayrıca Şirintepe ve Çamlıkent Yapı Kooperatifleri tarafından yapılan binalarda belediyenin hakkı var. Arsa payları halen belediyeye aktarılmadı. Konu gündeme geldiğinde ‘inşaatlar tam bitmedi’ deniliyor. O zaman niye tamamını bitirmeden kendi başınıza iş yapıyorsunuz. Kamunun arazisine yapılan binalardan gelen kamu payları yerini bulmalıdır” dedi.

BORÇ BATAĞINDA

Çiğli’nin birçok altyapı ve kentleşme sorununun bulunduğunu ifade eden Atik, sorunların çözümü için çalıştıklarını söyledi. AK Parti’nin Çiğli’de başta hükümet konağı olmak üzere birçok yatırım için düğmeye bastığını ifade eden Atik, “Çiğli her geçen gün büyüyor. Bunu gerçekleştirirken planlı ve programlı olmak zorunda. Hükümetin ilgili kurumları üzerine düşeni yapıyor. Hastane projesinin temeli atıldıktan sonra önemli yol kat edildi. Yerel yönetimler ise şu anda bırakın proje üretmeyi sadece temel hizmetleri verebiliyorlar. Çiğli Belediyesi’nin ilçeyi bir adım daha ileri taşıyacak vizyon projesi yok. Belediye şirketi Kafe-San batmış durumda. İşçiler maaşlarını alamıyor. Sürekli eylem yapılan bir yerde personel yeterli hizmet veremediği gibi vatandaş da hizmet almada aksaklıklar yaşar. Bunu zaten Çiğli’de görüyoruz. Belediyenin vergi ve sigorta borçları 50 milyon TL’yi geçmiş durumda. Neredeyse kapısına kilit vurulacak hale gelen belediyede bu durumun bir numaralı sorumlusu belediye başkanının kendisidir” diye konuştu.

ULAŞIMDA PROBLEMLER VAR

Atik, ayrıca ilçenin yol ve ulaşım problemlerinin de bulunduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa yaptığı Aliağa- Menderes Projesi’nin Çiğli bölümünde eksiklikler olduğunu ifade ederken, “Aslında proje başından bu yana yeraltına alınmalıydı. Çiğli halkının talebi bu yöndedir. Zeminin sorunlu olması, sistemin acil devreye girmesi gibi nedenlerden dolayı Çiğli ikiye bölündü ve hat ilçenin ortasından geçti. İki alt geçit ile vatandaş idare ediyor. Yetkili makamlardan talebimiz projenin yer altına alınmasıdır. Eğer gerçekleştirilemiyorsa alt ve üst geçitlerin sayısı arttırılmalı vatandaşın birbiriyle bağlantısı kesilmemelidir” dedi. Atik ayrıca Anadolu Caddesi’nin üzerine yapılan Çiğli’nin meydanındaki karayolu alt geçidinin trafiği kilitlediğini bat-çık sistemin Karşıyaka tarafında daha geriden başlaması gerektiğini de dile getirdi.

KİM ADAY OLURSA ARKASINDA DURURUM

Atik, partili kimliği ve çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Uzun süredir aktif siyaset yaptığını belirten Atik, “Çiğli’de yaşayan birisi olarak sorunlara kayıtsız kalmak istemedim. Partim bana görev verirse en iyi şekilde yaparım. Birçok aday adayı arkadaşımız var. AK Parti çok büyük bir siyasi hareket. Bu hareketin bir neferi olmak, sade bir üyesi olarak kalmak bile onurlu görevdir. Partim kimi aday gösterirse yanında yürürüm. Çalışma ekibi ve arkadaşlarımızla hazırladığımız projeler ve fikirler var. Genel merkezimiz beni değil başka bir ismi aday gösterirse tüm hazırlıklarımı arkadaşıma devredeceğim. Çiğli için yaptığım tüm hazırlıklar onundur. Ben de en yakınında, destekçisi olurum” açıklaması yaptı.

KİMDİR?

1969 yılında Van Çatak’ta doğan Celal Atik burada başladığı ilkokulu babasının mesleği nedeniyle Şanlıurfa ve Bitlis’te bitirdi. Ortaokul ve lise eğitimini de Bitlis’te tamamlayan Atik, 1990 yılında 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1993 yılında Asteğmen olarak vatani görevini yaptıktan sonra iş hayatına atıldı. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak halen görevini sürdüren Atik, 2003 yılından bu yana Karşıyaka ve İzmir Adliyesi’nde bilirkişi olarak dava dosyaları inceliyor. Atik ayrıca Çiğli Naime Tömek Ticaret Lisesi’nde fahri olarak muhasebe dersi verirken sınav heyetlerinde görev alıyor.

AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte Çiğli’de aktif siyasete başlayan Atik, 2008 yılında Karşıyaka’da ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2011 yılından itibaren Çiğli’de çalışmalar yapan Atik, burada yerel yönetimlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevinden ayrılarak aday adayı oldu.

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası,  Karşıyaka Muhasebeciler Derneği, Muğla İşletme Mezunları Derneği, Ege Bölgesi Bitlisliler Derneği üyesi olan Atik evli ve iki çocuk babasıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894