• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • İzmir 7 °C

Avrupalıların Tatil Anlayışı Değişti

Avrupalıların Tatil Anlayışı Değişti
Tatil deneyimini daha iyi yaşamak isteyen kişilerin sanal asistan tercihleri gün geçtikçe artış gösteriyor

Tatil deneyimini daha iyi yaşamak isteyen kişilerin sanal asistan tercihleri gün geçtikçe artış gösteriyor. Özellikle Avrupalı tatilcilerin hedefinde kişiselleştirilmiş tatil deneyimi sunan özel asistan hizmeti sunan oteller bulunuyor.  

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

OTELDEN ÇOK MÜŞTERİ YORUMLARI ETKİLİ OLACAK

Turizm fütüristleri, gelecek 10 yıl rezervasyon tercihlerinde tesislerden çok misafir deneyiminin ön planda olacağını dile getiriyorlar. B1 Turizm Teknolojileri Müdürü Bahadır Çakar ise ülkemizdeki tesislerin bu açığı İcibot sayesinde aşabileceklerine vurgu yaptı. Çakar, “ Ülkemizde henüz kişiselleştirilmiş tatil anlayışı yerleşmedi. Ancak otellerin kendilerini bu yönde geliştirmeleri gerekiyor. Bunun nedeni ise hep hedeflediğimiz yabancı turistlerin artık sanal asistanları sıklıkla kullanmaya başlamasıdır. İcibot sayesinde tesisler kendilerindeki bu açığı kapatabilir ve gelecek için olumlu adımlar atmış olurlar” dedi. 

HER MİSAFİRE ÖZEL ASİSTAN

İcibot sayesinde her otel müşterisinin kendi asistanı olacağını dile getiren Bahadır Çakar, bu sayede otellerin gelirlerinin artacağını dile getirdi. Çakar, “İcibot sadece misafir isteklerini gidermek için değil, oda dışı gelirleri arttırmak içinde kullanıyor. Misafir memnuniyetinde ise misafire özel hizmet vererek olası şikâyetlerin önüne geçiyor. Herhangi bir konuda şikâyeti olan misafiri tesis içindeyken bulma ve sorunu anında giderme lüksünü yaşatıyor. Bu durum hem yorum sitelerinde olası olumsuz yorumların önüne geçerek tatil sonrası misafir şikâyetlerini engelliyor. Olumsuz yorumların önüne geçildiğinde müşteri aynı tesise bir daha gelmek istiyor. Bunun yanında tatil merkezi olumlu puanlamalar sayesinde daha başka tatilcilerin de dikkatini çekmiş oluyor. Kısacası geleceğe doğru atılacak bir adım otellere ve müşterilere inanılmaz katkılar sağlamış olacak” diye konuştu. 

TÜRKİYE’DEN İSPANYA’YA KADAR KULLANILACAK

İcibot’un hedefledikleri kullanım bölgesini ilk etapta Akdeniz havzası olarak belirlediklerine dikkat çeken Bahadır Çakar, sözlerine şöyle devam etti, “İlk önceliğimizi Akdeniz havzasına veriyoruz. Türkiye’den İspanya’ya kadar İcibot kullanımı için yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geliştirdiğimiz sanal asistanımız için dil sorunu yok. Birçok ülkede hem otel hem müşteri tarafında kullanılıp, kusursuz otel deneyimini sunabilir. Akdeniz havzası tatilcilerin daha çok tercih ettikleri ve tatillerini en iyi geçirdiklerini düşündükleri bir alan ve biz de bu sahada var olmak istediğimiz için öncelikle burayı hedefledik”    /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894