• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C

Aybar, Belediye Şirketi Dipsiz Kuyu

Aybar, Belediye Şirketi Dipsiz Kuyu
ALİAĞA HABER / ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Ak Parti Aliağa ilçe teşkilatı Başkan yardımcısı Mesut Aybar Belediye şirketinin sermaye arttırımına tepki gösterdi. Aybar yaptığı yazılı açıklama da ilçe gündemini oluşturan diğer konular hakkında da açıklamalarda bu

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE TEŞKİLATI BAŞKAN YARDIMCISI MESUT AYBAR, “BELEDİYE ŞİRKETİ DİPSİZ KUYU”

ALİAĞA HABER / ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Ak Parti Aliağa ilçe teşkilatı Başkan yardımcısı Mesut Aybar Belediye şirketinin sermaye arttırımına tepki gösterdi.  Aybar yaptığı yazılı açıklama da ilçe gündemini oluşturan diğer konular hakkında da açıklamalarda bulundu. Aybar açıklamasında, “ Dün belediye meclis toplantısında, belediye şirketinin sermayesinin 2.500.000 tl artırılmasıyla ilgili madde oylandı ve ak parti gurubunun red oyuna karşı chp belediye meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçti. Böylelikle 2009 yılında 500.000 tl (beşyüzbin) sermaye ile devrettiğimiz belediye şirketinin sermayesi 5.500.000 tl(beş trilyon beşyüzbin) olmuş oldu. Belediye başkanı daha önce şirketin zarar ettiğini, sermaye artırımına giderek borçların kapatılıp işletme sermayesinin yükseltilerek şirketin zarar etmekten kurtulacağını söylemiş ve ilk sermaye artırımı yapılmıştı.

AYBAR, “BELEDİYE ŞİRKETİ DİPSİZ KUYU”

Bu artırım çare olmadı ve başkan 2. Kez sermaye artırımı için yetki istedi. Bu defa şirketin borçlarını kapatıp şirketi tasfiye edeceğini söyledi. Bu konuşmaların hepsi meclis tutanaklarında mevcuttur. Gelinen durum gösteriyor ki 2.sermaye artırımı da çare olmamış ve aktarılan para dipsiz kuyuda kaybolmuştur. Bu defa mecliste ne chp gurup sözcüsü ne de başkan herhangi bir gerekçe göstermeden ve mahçup bir ifadeyle yine sermaye artırımı talep ettiler. Ak parti gurubumuzun itirazına rağmen chp meclis üyelerinin oylarıyla sermaye artırımı onaylandı. Böylelikle dipsiz kuyuya 2.500.000 tl daha atılmasına karar verildi. Şimdi benim merak ettiğim bu kuyunun dibinde kimler var ki 3 defada belediyeden belediye şirketine aktarılan yaklaşık 5.000.000 tl parayı yuttular. Evet, belediye şirketinden pis kokular gelmeye devam ediyor. Şirket bilançosu açıklandığında bunu daha net görme ve aliağa kamuoyuyla paylaşma fırsatımız olacak diye düşünüyorum.

“ÇEVRE KORUMA CEZALARI CAYDIRICI DEĞİL”

Son günlerde ilçemizin en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de çevre kirliliği. Ulusal ve yerel basında bununla ilgili haberlere sık sık rastlıyoruz. Aliağada devlet yok yorumlarına neden olan bu problemin denetimsizlikten değil, mevcut ceza sisteminin caydırıcı olmasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Çevre il müdürlüğü ile yapılan görüşmede adı geçen fabrikalara geçtiğimiz ay içinde 35.000 tl ceza kesildiği söylenmektedir. Filtre sisteminin çalışmasının maliyeti ile kesilen cezalar arasındaki uçurum ”ne pahasına olursa olsun ben para kazanayım” diyen fabrikaları çevreyi kirletmekten alıkoymamaktadır. Yapılması gereken, çevreyi kirletenlere verilmesi gereken cezaların avrupa standartlarına çıkartılması ve caydırıcı hale getirilmesidir. Bunun için de aliağada yaşayanların siyasi parti ayrımı yapmadan hep birlikte sesini yükselterek gerekli kanunun çıkması için kamuoyunun oluşturulmasıdır.

AYBARDAN ŞİRKETLERE VERGİ DAİRESİ HATIRLATMASI

İlçemiz için çok önemli ve düzeltilmesi gereken bir problemi de burada paylaşmak istiyorum. İlçemizde bulanan aliağa vergi dairesine yatırılan vergi ve stopajlardan belediyemiz de belirli bir oranda pay almaktadır. İlçemizde ulusal hatta uluslar arası ölçekte birçok şirket faaliyet göstermektedir. Tüpraş, petkim, demir çelik fabrikaları, dağıtım şirketleri, gemi söküm tesisleri, kâğıt fabrikası vs. Bu fabrikaların birçoğunun vergi dairesi aliağa da idi ve özellikle tüpraş ın vergi dairesinin izmitte olması hep eleştiri konusu olmuş ve aliağa ya getirilmesi için de bazı girişimler olmuştu. 01.10.2012 tarihinden sonra da petkim, vergi dairesinin değişerek izmir de bir vergi dairesi olduğunu bildirdi. İlçemiz sınırları içerisinde ki fabrikaların bütün külfetini aliağa belediyesi ve aliağa halkının çektiğini düşünürsek ve sadece tüpraşın vergi dairesinin aliağa olması halinde bile yıllık yaklaşık 5.000.000 tl gibi bir rakamın aliagaya hizmet olarak kullanılacağı göz önüne alırsa, ilçemiz için bu probleminde acilen masaya yatırılması ve ilçemiz menfaatleri yönünde çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Siyaset üstü olduğuna inandığım bu iki konunun aliağa da bulunan siyasi partiler, ticaret odası, esnaf odası ve ilçemizin diğer paydaşlarıyla birlikte ortak akıl ve birliktelikle aşılabileceğini kanaatindeyim.

  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894