• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

Balıkesir Büyükşehir'den, Tarlalarda Şenlik Var Projesi

Balıkesir Büyükşehir'den, Tarlalarda Şenlik Var Projesi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nce aynı zamanda bir tarım kenti olan Balıkesir'de önemli bir proje daha hayata geçirildi

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR'DEN, TARLALARDA ŞENLİK VAR PROJESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nce aynı zamanda bir tarım kenti olan Balıkesir'de önemli bir proje daha hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile Balıkesir'in 9 ilçesinde 17 çiftçiye 36 alanda toplam 222 bin Tıbbi ve Aromatik Bitki Fidesi hibe edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile; İlimizdeki tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, kırsal bölgede yaşayan üreticilere alternatif geçim kaynağı sağlayarak yaşam standardının yükseltilmesi, kırsal kalkınmanın sağlanması ve kuru,verimsiz arazilerin değerlendirilmesi amacıyla, “Tarlalarda Şenlik Var Projesi” işbirliği protokolü yapıldı. Protokol kapsamında Balıkesir'in 9 ilçesindeki (Altıeylül, Ayvalık, Burhaniye, Gömeç, Bandırma, Havran, Karesi, Kepsut, Manyas) 17 çiftçiye 36 alanda Ekinezya, Adaçayı, Kekik, Lavanta fidesi ile 360 kg Salep Yumrusu olmak üzere toplam 222.000 adet Tıbbi ve Aromatik Bitki Fidesi hibe edildi.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER KATACAK BİR ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndan verilen bilgiye göre, bu projeye ek olarak ayrıca Karesi ve Sındırgı Belediyelerine deneme amaçlı olarak 5+5 da. Toplam 10.000 adet Lavanta fidesi hibe edildiği bildirildi.  

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı A. Mekin Tüzün, “İklim koşulları da göz önüne alınarak dikilen fideler başarılı sonuç vermiş olup zamanından önce gelişme göstermiştir. Projenin uygulama safhasında fide dikim ve gelişme aşamasında dağıtılan parseller de fotoğraflandı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak yetiştirilen bu tıbbi aromatik bitkilerin ülke ekonomisine katkı sağlaması ve katma değer oluşturması, alternatif geçim kaynağı olarak değerlendirilmesi için bünyesindeki uçucu yağ oranı tespiti için laboratuvar çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894