• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İzmir 21 °C

Balkan Dernekleri Menemen’de Buluştu

Balkan Dernekleri Menemen’de Buluştu
İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, 2017 yılının ilk yönetim kurulu toplantısını Menemen’de gerçekleştirdi.

BALKAN DERNEKLERİ MENEMEN’DE BULUŞTU

İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, 2017 yılının ilk yönetim kurulu toplantısını Menemen’de gerçekleştirdi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı; Federasyon Başkanı Vahap Savaşan başkanlığında, Federasyona bağlı Ege Bölgesi’ndeki 17 Dernek Yöneticisi’nin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya katılan yaklaşık 80 kişi, Menemen’i hiç bilinmeyen yönleriyle tanıma fırsatı sunan sine vizyon gösterimini büyük bir ilgiyle izledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu ve bünyesindeki Derneklerin himayesinde Eylül 2017’de düzenlenecek 12. Balkan Halk Dansları Festivali ile Uluslar arası Balkan Turizm ve Ticaret Paneli’nin birer ayağını Menemen’de gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıklayan İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, “Yeni yılın ilk toplantısını yaptığımız Menemen’i bu ziyaretimizle çok daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Eylül ayında yapacağımız 12. Balkan Halk Dansları Festivali ve Uluslar arası Balkan Turizm ve Ticaret Paneli’nin birer ayağını Menemen’de yapmak istiyoruz. İzmir’in hızla gelişen bu güzel ilçemizde bizlere örnek bir ev sahipliği yapan Menemen Belediye Başkanımız sayın Tahir Şahin’e teşekkür ederiz” dedi.

Toplantıda ayrıca, ülkemizde yaşanan terör olaylarına karşı tepkilerini ortaya koymak adına İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından basın açıklamasında bulunulması kararlaştırıldı. Federasyona yeni katılan Menemen Balkan ve Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmir Rumeli Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği ile Aydın Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Federasyona üyeliği de kabul edildi. Şubat ayında yapılacak Federasyon Yönetim Kurulu Toplantısı’nın Aydın Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde gerçekleşmesinin karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in Menemen’e özgü toprak vazo ve 2017 yılı Ata’ya Saygı Takvimi hediye ettiği katılımcılar, öğle yemeğinin ardından Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ın Yıldıztepe’deki Anıtı’nı ziyaret etti. Garnizon Şehitliğine ziyarette, şehitlerimiz için dua edildi. Tarihi Taşhan Çarşısı ve ardından Menemen Belediyesi’nin tamamını öz kaynaklarıyla yaparak geçtiğimiz Eylül ayında hizmete açtığı İzmir’in ilk ve Ege Bölgesi’nin en büyük doğal göl parkı olan Gölpark Menemen’i ziyaret ile İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu yönetiminin Menemen programı sona erdi./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894