• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

Bankalar Özelleştirilmeyecek

Bankalar Özelleştirilmeyecek
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rahmi Aşın Türeli Aliağa’da esnaf temsilcilerinin sorunlarını dilendi, partisinin esnaflarla ilgili projelerini anlattı.


CHP ADAYI RAHMİ AŞKIN TÜRELİ; “ZİRAAT VE HALK BANKASI ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK, ESNAFIN, SANATKÂRIN CAN SİMİDİ OLACAK”
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rahmi Aşın Türeli Aliağa"da esnaf temsilcilerinin sorunlarını dilendi, partisinin esnaflarla ilgili projelerini anlattı.  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdinç Şen, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adal Altay, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren"i makamında ziyaret eden Türeli küçük esnafın ülke ekonomisinin omurgasını oluşturduğunu belirterek ; “Ziraat ve Halk Bankası"nı özelleştirme kapsamından çıkaracağız. Bu bankalar esnaf ve çiftçimize destek olacak.” dedi.     
“Başbakan"ın mitingleri muhalefete muhalefet etmekle geçiyor” 
CHP Aliağa İlçe Örgütü"nü ve Belediye Başkanı Turgut Oğuz"u ziyaret ederek Aliağa turuna başlayan Rahmi Aşkın Türeli CHP iktidarının çok yakın olduğunu belirtti. 12 Haziran"da yapılacak olan genel seçimlerde CHP"nin iktidar olmaması için bir neden olmadığını belirten Türeli; “AKP iktidarı 9 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. 9 yıl bir iktidar için oldukça yeterli bir süre. 9 yıllık süreçte ortada mutsuz bir Türkiye var. Yorgun ve başarısız bir hükümet var. Ekonomisi 3"e katlamış ancak ülkesinde 12 Milyon 700 bin yoksul var. Hükümetin bunlarla ilgili projeleri yok. Aslında hükümetin sadece yoksullarla ilgili değil hiçbir konuda projesi yok. Bir Başbakan düşünün ki; yaptığı mitinglerin büyük bölümünü muhalefete muhalefet ederek geçiriyor. Muhalefeti eleştiriyor. Bu; projesizliğin, söylenecek sözlerinin olmadığını gösteriyor. Biz projemizi açıklıyoruz, iktidar ise bu projeler karşısında paniklemiş ve bize laf yetiştirme ve bizi kısır tartışmaların içine çekme gayretinde. CHP"nin; Aile Sigortası, kamuda taşeronlaşmayı bitirme,  Gence Artı, 2/B Projesi, Emekliler için intibak yasası ve askerlikle ilgili söylem ve  projeleri yurttaş nezdinde karşılık bulmuş ve büyük ilgi uyandırmıştır. Sokağın, seçmenin nabzı CHP iktidarını haber veriyor.”dedi.     
“Esnafımız da çiftçimiz de derin bir nefes alacak”
CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve belediye meclis üyelerinin de yer aldığı ziyaretlerde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdinç Şen, Türeli"ye oda üyelerinin sorunlarıyla ile ilgili dosya verdi. Sorunların mutlaka takipçisi olacağını belirten Türeli; “Son 8 yılda yaklaşık 1 milyon 200 bin esnaf kepenk indirdi. AKP"nin raflarda tozlanmaya bıraktığı AVM ve Hipermarketler yasasını mutlaka çıkaracağız. Türkiye"de milyonlarca küçük esnaf ve sanatkârımız var ve bunlar ekonomimizin omurgasını oluşturuyor. Esnafa bir yıl boyunca ödediği vergi ve sigorta primi tutarında sıfır faizli kredi vereceğiz. Esnaflara verilen kredileri 5 kat arttıracağız. Kefalet Kooperatifleri"nin de kredi miktarını arttıracağız. Son 9 yılda terk edilen tarım alanı miktarı 25 milyon dönüm. Çünkü çiftçi de ürettiğinin karşılığını alamıyor ve kazanamıyor. Küçük esnafımızı, sanatkârımızı, çiftçimizi kaderine terk etmeyeceğiz.  Ziraat ve Halk Bankası"nı özelleştirme kapsamından çıkararak bu bankaların esnaf ve çiftçimize destek olmasını sağlayacağız.”dedi.   

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894