• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Başkan Bakıcı Selçuk’un Turizmini Anlattı

Başkan Bakıcı Selçuk’un Turizmini Anlattı
İzmir’i Sevenler Platformu tarafından, Turizm Haftası nedeniyle İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü adına düzenlenen

İzmir’i Sevenler Platformu tarafından, Turizm Haftası nedeniyle İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü adına düzenlenen İzmir Kent Zirveleri ’ne Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da katıldı. Bu yıl altıncı kez düzenlenen İzmir Kent Zirveleri Toplantısı “İzmir’de farklı turizm destinasyonlarının geliştirilmesi” konulu oturumu İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşti. 

Toplantıda bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk’un turizm potansiyeli, bu potansiyelin kültürel, doğal ve tarihi unsurları hakkında katılımcılara aydınlatıcı bilgiler verdi. UNESCO Kenti Selçuk’un yanı sıra İzmir’in sahip olduğu turizm potansiyelinin önemine de değinen Başkan Bakıcı; “Selçuk gibi bir kenti yönetenler, bu kentte görev alanlar ve kentte yaşayanlar olarak hepimizi büyük sorumluluklar düşüyor” dedi. 

İZMİR’E GELEN TURİST SELÇUK’A UĞRAMADAN GİTMİYOR

“Selçuk’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dört bileşenle giren bir kent olması sebebiyle; turizm açısından Selçuk’ta atılacak her adımın İzmir için ve Türkiye için çok daha büyük önem arz ediyor” diyerek sözlerine başlayan Başkan Bakıcı; “Bugün İzmir’e gelen toplam ziyaretçinin yaklaşık %76sı Selçuk’a geliyor. Meryem Ana Evi’ne çıkıyor. Efes Antik Kenti’ni ve Saint Jean Kilisesi’ni ziyaret ediyor. Bu rakamlar memnun edici ama bunları daha üst seviyelere çıkartabilmeliyiz” dedi. 

Bergama ve Selçuk’un yanı sıra İzmir’in daha pek çok destinasyonun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alması gerektiğini belirten Başkan Bakıcı konuşmasında irili, ufaklı 276 ören yerine, 11 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridine sahip olan Selçuk’un turizm çeşitliliği açısından birçok unsuru kendi içerisinde barındıran nadir ilçelerden bir tanesi olduğunu belirtti. 

BİZE ÖZGÜ BİR DOĞAMIZ VAR

Selçuk’un sahip olduğun tarihi destinasyonların yanı sıra doğal zenginliklerine de dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Selçuk kültür turizmi, ekolojik turizm, sağlık turizmi açısından, doğa turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi ve gastronomi turizmi açısından önemli bir merkez. Her zaman tarihi destinasyonlarımızdan örnek veriyoruz. Ben burada biraz doğal değerlerimizden de bahsedeceğim. Bizim sarı kantaron olarak bilinen, bölgemize özgü olan nadir bir otumuz var. Tarihte kantaron otunun Saint John Otu olarak da bilinen sarı kantaron otu.  Biz de buna yönelik olarak Kantaron Festivali yapıyoruz. Kentimize yeni festivaller kazandırırken; işte böyle öznel değerlerimize de vurgu yapıyoruz” dedi. 

BİNLERCE ESER SERGİLENMEYİ BEKLİYOR

Turizm açısından müzecilik faaliyetlerinin de önemine değinen Başkan Bakıcı; “İzmir bir açık hava müzesi, Selçuk tam anlamıyla bir kültür merkezi ve açık hava müzesi. Selçuk’un her yerinde bir ören yerine, bir kültürel değere, bir mezara rastlarsınız. Selçuk’ta 276 adet irili ufaklı ören yeri ve eser var.  Bizde ve müzenin elinde bildiğim kadarıyla 11 bine yakın eser şu anda bekliyor sergilenmek için. Biz buna yönelik olarak bir meydan projesi gerçekleştiriyoruz. Şu anda projeleri biten meydan projesi bir açık hava müzesi şeklinde gerçekleşecek. Bu eserleri de orada sergileyeceğiz” dedi. 

BİZ BUNU BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Selçuk’ta tarım ve turizm sektörlerinin çok önemli olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Tarımda bahçe bitkileri, narenciye, şeftali, ayva açısından baktığımız zaman tamamen ihracata yönelik nitelikli ürünler elde etmekteyiz. Hem tarımda, hem turizmde, hem de tarih, kültür, sanat, spor ve eğitim merkezi olma konusunda Selçuk’a bir vizyon belirledik” dedi. 

Konuşmasında 8500 yıllık bir tarihe sahip olan Selçuk’un bereketli topraklar üzerinde bulunması nedeniyle medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Bakıcı; “Bulunduğumuz toprakların değerlerimizin kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Ziyaretçi sayısını arttırırken; aynı zamanda nitelikli ziyaretçiyi de çekebilmemiz lazım. Biz bunu başarma azmine ve bilgi birikimine sahibiz” dedi.  /EGE BASIN GRUBU aliağa, aliağa haber

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894