• BIST 9713.32
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Başkan Şahin'in Gurur Günü

Başkan Şahin'in Gurur Günü
İzmir'in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alaniçi Mahallesindeki Cami'ye...
BAŞKAN ŞAHİN'İN GURUR GÜNÜ

İzmir'in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alaniçi Mahallesindeki Cami'ye, merhum babası Ramiz Şahin'in adının verilmesinden büyük onur duyduğunu ifade ederek "Bana bu teklifi getiren Alaniçili hemşerilerime şahsım ve Ailem adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

2014 yerel seçimleriyle birlikte köy tüzel kişiliğini yitirip mahalleye dönüşen Alaniçi'nde 1977 yılından bugüne hizmet veren caminin yerine yenisi yapılmak istenmiş, kaba inşaatının %60'ı Menemen Belediyesi tarafından karşılanan Cami'nin tamamlanmadığını, geçtiğimiz Ramazan Ayı'nda Alaniçi'nde kurulan Sokak İftarı'nda öğrenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kurban Bayramı'na kadar Caminin kullanıma hazır hale getirmeye çalışacağı sözünü vermişti.

Menemen Belediye Ailesinin özverili çalışmaları sonucunda Kurban Bayramı'na 15 gün öncesinden ibadete hazır hale getirilen Cami, Cuma namazı öncesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Menemen'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünde Şahin Ailesi olarak onurlu ve gururlu bir gün yaşadıklarını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "9 Eylül sadece Menemen'in ve İzmir'in değil, tüm Türkiye'nin kurtuluşu demektir. Atatürk Mayıs 1919'da Samsun'a çıkıp bağımsızlık ateşini yaktığı o gün olmasaydı 26 Ağustos'ta Kocatepe'den "Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir ileri" komutu olmasaydı, bugün burada cami açılışında hep birlikte olmamız mümkün değildi. İşte öncelikle bizler bu günleri, bağımsızlığı yaşatan başta Başkumandan Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyoruz."dedi.

Alaniçi'nde yapımını tamamladıkları camiye merhum babası Ramiz Şahin'in adının verilmesini öneren Alaniçi Muhtar ve azaları başta olmak üzere tüm hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Tahir Şahin, 1,5 yıl kadar önce kaybettiği babası Ramiz Şahin'in oğlu olmaktan gurur ve onur duyduğunu söyleyerek "Sevgili muhtarım ve Alaniçi hemşerilerim Camiye babamın ismini vermek istiyoruz dediğinde, inanın 20 yıla yakındır burada görev yapıyorum, birçok şeyde gururlandım, yaptığımız hizmetlerden onurlandım, böyle bir teklif bile bu millete ne kadar hizmet ettiysem hepsi helal olsun. Bu onur şahsıma, rahmetli babam Ramiz Şahin'e, Ailesine, Sevgili Anneme yeter. Ramiz Şahin ismine yakışır bir Belediye Başkanlığı yapabildiysem, inanın çok onurlu, gururluyum. Bana bu teklifi getiren Alaniçili hemşerilerime şahsım ve ailem adına sonsuz teşekkürler ediyorum." dedi.

Dil, din, ırk,mezhep ayrımı yapmadan, Atatürk İlke ve düşünceleri yolunda, çağdaşlık ve medeniyet yolunda hızla ilerleyerek, Cami de, Cemevi de yapmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Tahir Şahin'e tüm bu hizmetleri nedeniyle Muhtar Mehmet İnce mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

İlçe Müftüsü İsa Solmaz ise törende Kuran-ı Kerim'den alıntı yaparak şunları söyledi: "Allah'a inanan kimseler, Allah'tan başka hiç kimseden korkmayan insanlar Allah'ın mescitlerini, camilerini inşa eder. İşte Allah'tan başka hiç kimseden korkmadığını ifade eden, Allah'a inanan, ibadetinde gayretli olan Başkanımız ve ekibi böyle güzel camileri, mescitleri inşa ettikçe bizim gönlümüz daha bir hoş oluyor. Bizi daha da çalışmaya teşvik ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum."

Açılış kurdelelerinin dualar eşliğinde kesilmesinin ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İlçe Müftüsü İsa Solmaz törene katılan STK yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar birlikte Cuma namazını kıldılar./Ege Basın Grubu

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894